Şimdi Ara

DCİ mı HDİ mı daha hassas ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10 aydır kullanmış olduğum clio4'ümle ilgili devamlı objektif yorumlar yapmaya özen gösteriyorum.

genel izlenimlerim. aracımdan yakıtı, konforu ve genişliği konusunda son derece memnunum. ancak malzeme kalitesi ve trim sesleri konusunda memnun değilim.

son günlerde '' EGZOZ EMİSYONUNU ÖLÇTÜRÜN DİYE UYARI VERDİ'' sildirdim. 2. ve 3. kez yaktı. servis yakıt aldığın yeri değiştir dedi. BP nin ucuz bir yer olmadığı düşünülürse;

1. marka dizel kullanmam gerekir. katkılı mı düz mü olmalı?
    2. aracı muadil bir araçla yani 208 ile değiştirmek istesem HDİ, DCİ gibi hassas mıdır? bütçe durumlarından daha yüksek modellere geçemiyorum.

saygılar...

• Bende dci kullnıyorum,total yada shell den mazot alıyorum.aşırı devirsiz kullanmayin ve 1500 devrin altinda gaz yemezken pedali koklemeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dci motorların enjektörlerinin piyasadaki muadil araçlara göre enjektör arıza potansiyeli biraz daha yüksek ve daha hassas.

Hdi da pek şikayet duymadım,aynı şekilde Tdci da da(Ford bu adı vermiş ama Hdi o da)

Ama yine de bir kalemde silip atmayın hassas diye.

Bp de olsa,Shell de olsa istasyondan istasyona farklar oluyor yakıt kalitesinde.

Başka bir Bp den yakıt alın,birde öyle deneyin

Dci da iyi motordur,yabana atılmaz,çabuk vazgeçilmez
  • Dip gaz yapmamaya ozen gosterin. Ozellikle alt devirlerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Dci motorların enjektörlerinin piyasadaki muadil araçlara göre enjektör arıza potansiyeli biraz daha yüksek ve daha hassas.

Hdi da pek şikayet duymadım,aynı şekilde Tdci da da(Ford bu adı vermiş ama Hdi o da)

Ama yine de bir kalemde silip atmayın hassas diye.

Bp de olsa,Shell de olsa istasyondan istasyona farklar oluyor yakıt kalitesinde.

Başka bir Bp den yakıt alın,birde öyle deneyin

Dci da iyi motordur,yabana atılmaz,çabuk vazgeçilmez

aynen onu deneyeceğim. yakıt yarım olsun başka bir bp den alacağım. zaten böyle giderse şişe ile gezip numune alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Dip gaz yapmamaya ozen gosterin. Ozellikle alt devirlerde.

hocam devamlı dikkat zor ancak elimden geleni yapacağım bu konuda. ilk defa duydum. mantıklı olabilir.
  • Pire için yorgan yakmaya değmez. DCi de hdi de rüştünü ispatlamış motorlardır. Dizel kullanıcıları genelde Shell ya da Opet tercih ediyor. Ben HDI aracımda sürekli Opet kullandım, yakıt kaynaklı olsun olmasın, motorla ilgili hiçbir sıkıntım olmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni nesil her dizel yoğun ş.içi ya da sıklıkla düşük devirde kullanıldığında kurumlanma yapar, bunda yakıtın kalitesi de çok etkilir tabi.

Bence motordaki bu sorun yüzünden araç değişimi çok mantıklı değil, uzun süre kullanmamış olmakla birlikte Clio 4 sahibi olsam muhtemelen tek şikayetim iç mekandaki malzemelerin kalitesi olurdu, onları da kolay aşınma ya da yüksek tıkırtı yoksa pek dert etmezdim.
  • Biz işyerinde hep opetten alıyoruz 1.5 dci bir sıkıntı yaşamadık, oldukça kaliteli motordur ,fazla satıldığı için diğerlerinden fazla arıza cıkarıyo denilmesi kötü olduğunu göstermez, 300.000 km de kango vardı saat gibi calışıyordu .

• DCİ kötü demek istemiyorum da bir arıza lambasını 3 kere yakınca insan sinir oluyor. bp nin başka bir şubesini denedikten sonra opet yada Shell ile devam edeceğim. hdi bu kadar hassas mıdır acaba merak ettiğim bu.92 lik motor eskiden beri olan bir motor olsa duyardık galiba...
  • Doco olan total istasyonu bulun, uzaktaysada gitmeye deger.docolar totale ait dolaysiyle piyasadaki en hilesiz yakitlardan biri bence doco totallerdeki. Docobolan istasyonlari totalin web sitesinden bulabilirsiniz.

• Dci , euro5 motorlarda bosch enjektore gecti.. eskiler delphi idi yanilmiyorsam..

Denk geldigim 2 dci da sorun gördüm;

ilki 2006 model makyajli kasa 65hp symboldü, rolantide dengesizlik vardi, 1 adet enjektor bozuktu.. ilk gelen dcilar enjektor bozup, işeme yaparak piston kafasini eritecek sekilde yanmaya sebep oluyordu. .

Ikincisi ise bir sonraki kasa, 65lik symboldü, onda da ariza isigi yakip cekisten dusuyordu. birkac saniye sonra düzeliyordu.sonra denk gelmedim; 80bine kadar kullanıldı arac is yerinde..

• Sürekli aldığınız istasyondan değil de farklı bir istasyondan alın. Dci motor kendini ispatlamış bir motor araba değiştirmeye değmez.
  • Eskiden benzinlik sahibiydim. Mazot pis iştir, birkaç konuda açıklamıştım.
    Dinlenmiş mazot olması çok önemli, marka olarak Total'i tek geçerim; ama olay benzinlik sahibinde bitiyor.İzm.de olsan yer verebilirim
  • Opet deneyin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdi ın çok hassas olduğunu sanmıyorum. Doğuda çalışırken ankara erzurum arasında forumda yazılanların aksine nerede ucuz mazot yazan yer varsa her zaman oradan aldım. Motorla ilgili bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Doco olan total istasyonu bulun, uzaktaysada gitmeye deger.docolar totale ait dolaysiyle piyasadaki en hilesiz yakitlardan biri bence doco totallerdeki. Docobolan istasyonlari totalin web sitesinden bulabilirsiniz.

hımm. thanks.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C E B R A I L

Eskiden benzinlik sahibiydim. Mazot pis iştir, birkaç konuda açıklamıştım.
    Dinlenmiş mazot olması çok önemli, marka olarak Total'i tek geçerim; ama olay benzinlik sahibinde bitiyor.İzm.de olsan yer verebilirim

hocam bir harf fark var. izmit . kısmet olursa 5 yıla kadar izmire yerleşme planım var. totali ve bp nin diğer istasyonlarını deneyeceğim.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam, tek harfla çok şey değişiyor inan...Yalnız BPyi boşver. Total olmadı Opet.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.