Herkese iyi günler.. 2012 model 1.2 tdi vw Polo aracım var km 150 binde. Aracımı çalıştırıyorum rölanti devri tam 800 civarlarında oluyor yalnız 1dk bile arabayı kullansam duruyorum boşa alıyorum rölanti devri 1000 civarı geliyor. 1 hafta öncesine kadar böyle bi durum yoktu aracı boşa aldığım an direkt 800 civarına düşmekteydi. Şu an anlattığım gibi duruyorum rölanti devri 1000 civarında oluyor o şekilde 3-4 dk bekliyorum sonra araba titriyor sesi hafif değişiyor ve sanki normal olması gereken çalışma şekline geliyor ve 800 civarına düşüyor. Sizce sebebi ne olabilir. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dizel Aracın Rölantide 1000 Devirde Çalışması
Dizel araç sahipleri, araçlarının rölantide 1000 devirde çalıştığını fark edebilirler. Bu, normal çalışma aralığının üzerindedir ve aracınızda bir sorun olduğunu gösterebilir.
Dizel Rölanti Devri Kaç Olmalı?
Tipik olarak, dizel araçların rölanti hızı 600-800 devir/dakika arasındadır. Bununla birlikte, bazı araçlarda bu değer biraz daha yüksek olabilir. Aracınızın doğru rölanti devrini kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz.
Araba 1000 Devirde Çalışıyor: Nedenleri
Dizel bir aracın rölantide 1000 devirde çalışmasının birkaç nedeni olabilir:
- Enjeksiyon sistemi sorunları
- Yakıt filtresinin tıkanması
- Hava filtresinin tıkanması
- EGR valfi arızası
- Rölanti kontrol valfi arızası
Devir Dalgalanması
Bazı durumlarda, dizel araçlarda rölantide devir dalgalanması görülebilir. Bu, aracın rölanti devrini kontrol edemediğini gösterir. Devir dalgalanmasına genellikle aşağıdaki sorunlar neden olur:
- Hava kaçağı
- Vakum hortumu arızası
- Sensör arızası
Dizel Araçlarda Rolanti Yükselmesi
Dizel araçlarda rolanti yükselmesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Elektriksel sistem sorunları
- Yakıt pompası arızası
- Turboşarj arızası
Çözüm
Dizel aracınız rölantide 1000 devirde çalışıyorsa veya devir dalgalanması yaşıyorsanız, sorunu teşhis etmek ve çözmek için bir tamirciye başvurmanız önerilir. Erken teşhis ve onarım, daha fazla hasarı önlemeye yardımcı olacaktır.