< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 6 Haziran 2024; 18:37:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 6 Haziran 2024; 18:37:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Rica ediyorum, saçma sapan trol yorumlar yapacaksanız konudan uzak durun. Forumun tatsız olduğu şu dönemde bi konu açalım, otomobil hakkında konuşalım diyoruz, ötede oynayın yeter da. |
2. el alacak olsam 80 bine cerato mu alırım ? Sıfır araç ile sıfır araç karşılaştırılır, 2. el değil. |
Kac yasinda ki cruzenin egeadan üstünlüğü ne? Simdi kalkip sittin sene once cruze 5 yildiz almisti demezsin galiba? |
Diğer bir konuda hayırlamıştım. Burada da pekiştirelim. Tekerine taş değmesin.
Oldukça objektif bir değerlendirme yapmışsın. Güzel ve akıcı anlatımınla birlikte, forumda yaprak kımıldamadığı şu günlerde çok makbule geçti. Belirttiğin gibi sıfır araba her zaman sıfır arabadır. Bizlere de nasip olur inşallah. Euro NCap üç yıldız sonrası Fiat mühendisleri bir takım düzenlemeler yaptılar. Senin almış olduğun araç ta bu düzenleme/iyileştirme neticesinde üretilen seriden. Ancak bu iyileştirmeler sonrası araç yeniden NCap'a girdimi tam olarak bilmiyorum. "B" sınıfı araçları test etmiştim 4-5 ay önce. Fiat'a da geçerken uğramış ama vakit darlığı nedeniyle dışından göz ucuyla bakmakla yetinmiştim. Daha sonra da zamanı uydurup gitmek kısmet olmadı. Senin testinden sonra havalar iyi giderken aslında araya sıkıştırıp gidesim geldi. Beni en çok şaşırtan anahtardan bagajın açılması oldu. Belirttiğin gibi el kol doluyken bence bu özellik çok önem kazanıyor. Hyundai İ20'nin donanımları da beni çok şaşırtmıştı. Orta seviye diye belirttiğin aracındaki donanımların bir kısmı yüz bin fiyat skalasının üstünde satılan araçlarda dahi yok. Sanıyorum 10 ay sonra araç değiştirme aşamasına geldiğinde otomatik olması şartıyla seçenekleri daha bir ciddiyetle araştıracağım. Yıllık 7-8 bin km. yaptığımdan benzinli düşünüyorum. Ama her ihtimale karşı LPG uyumlu bir motorunun olması, olmazsa olmazlarımdan. VW DSG sorunları nedeniyle çift kavramalara karşı bir çekingenliğim var. İlk seri Ford'un PowerShift sorunları da beni iyice korkuttu açıkçası. Renault'un EDC'si ise şimdilik istisnalar hariç olumlu yorumlar alıyor. Araçla iyice haşır neşir olduktan sonra şanzıman ile ilgili de güncellemeler yaparsan makbule geçecektir. Sonuç olarak iyi bir fiyata güzel bir araba aldığını düşünüyorum. Güzel günlerde kullanman dileğiyle... |
Hayırlı olsun aracınız.
Bende de var şirket aracı olarak. An itibari ile 400 km yaptım. ( kendi aracım ise insignia 1.6 t ) Bendeki comfort donanım olduğu için bazı eksikleri var. Ben start stop olayını sevemedim. Hill holder olmadığı için frenden ayağımı çekince araç geç çalışıyor ve yokuşta kayıyor. Kaydığı için tekrar sert frene basıyorum tekrar start stop devreye giriyor. Trafikte 3-5 kez kısır döngüye girdi :) Sinyal kolu konusunda size katılıyorum. Bir kaç kez sinyal verirken yanlışlıkla selektör yaptım. Kol oldukça hissiz. Dct ile ilgili ise ben sarsıntılı çalıştığını düşünüyorum. Çok sakin kalkış yaparsanız sıkıntı yok ama hafif tempolu kalkarsanız ( yani 16-17 saniyede 100’e ulaşırsanız ) sarsıntıyı hissettiriyor. Sanki iyi çalışan easytronic gibi geldi. Fakat düşük hızlarda ve trafikte kararsızlık hissetmedim. Yakıt tüketimi ise 6,3 lt idi sanırım. Ortalama hızım ya 25 ya da 27 olması lazım. ( tam 400 kmnin ortalaması ) Direksiyonu genel olarak sert yapılı. Bu da sanki gergin bir araç gibi hissettiriyor ama pratikte pek öyle değil. Bir kere viraj içinde ani fren yapmak durumunda kaldım, aracın arkası dengesizleşti. Sınıfına göre iyi mi bilemedim ama bir C sınıf araç gibi değil. Bence bu araç b+ seviyesinde. Geçen hafta arkadaşım 1,4 90 hp dsg rapid için 99 bin fiyat aldı bayiden. Egea fiyatına göre iyi bir araç bana göre. Sırf iç mekan kalitesi için o kadar fark verilmez. Üstelik 90 hp bir araç için. Deneyimlerimi ben de yazarım buraya. |
hayırlı olsun.model yükseltmek isterken cruzdan egeaya düşmüşsün sıfır uğruna
|
Ne bekliyordunuz,tırı önüne katıp sürüklemesini mi?
|
Tekrar hayırlı olsun hocam.Aracın çok güzel kimsenin yorumuna bakma.Hele sıfır araç ile 2.el veya 5-6 yaşında aracı kıyas edenlere hiç bakma.Ona kaldıktan sonra 12 yaşında Mercedes'de alırsın.
Sıfır araç sıfır ile kıyas edilir.Seninde söylediğin gibi bu araç ile Benzer Megane sedan arasında 30.000 TL'den fazla fark var.Bu durumda F/P olarak mantıklı bir araç oluyor. |
Hayırlı olsun.
Güzel tercih, kim ne derse desin. Egea bu ülkede alınacak en mantıklı arabadır. 1 ay önce gaziantep topçuoğlu 64 bin fiyat vermişti. 1.4 fire urban için. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|