Şimdi Ara

Ekmek yemeyenler nasıl doyuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
13.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet son 10-15 yılda ekmek tüketimine karşı büyük bir savaş açıldı desek yeridir ve bir çok insan hayatlarından ekmeği çıkardılar.
    Ama mesela ben ekmeksiz yemek yersem atıyorum 1 tabak kuru fasülye yiyeceksem 2 tabak yerim bu sefer.Değişen pek bi şey olmaz ki.Ayrıca ekmeksiz kahvaltı nasıl oluyor ki ? Kahvaltıda yemek yiyebilen birisi degilim.Ekmek yemeden nasıl kahvaltı yapiyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekmek Yemeyenler Nasıl Doyuyor?

Ekmeksiz bir beslenme düzeninde doymak mümkün müdür? Evet, ekmek yemeyenler, aşağıdaki yollarla tokluklarını sağlayabilirler:

Ekmeksiz Doyurucu Besinler:

• Yulaf ezmesi: Lifli ve doyurucu bir kahvaltı seçeneği olan yulaf ezmesine meyve, kuruyemiş veya yoğurt ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.
    • Yumurta: Yüksek proteinli ve çok yönlü bir besin olan yumurtaları omlet, haşlanmış veya kızarmış olarak tüketebilirsiniz.
    • Meyve ve sebzeler: Lif, vitamin ve mineraller açısından zengin olan meyve ve sebzeler, tokluk hissini destekler.
    • Kuruyemişler: Doymamış yağlar, lif ve protein kaynağı olan kuruyemişler, atıştırmalık olarak veya salatalara eklenerek tokluk sağlayabilir.
    • Süt ürünleri: Peynir, yoğurt ve süt gibi süt ürünleri, protein ve kalsiyum içerir ve tokluk hissini artırmaya yardımcı olur.

Ekmeksiz Kahvaltı Tarifleri:

• Omlet: Peynir, sebze veya et gibi malzemelerle dolu bir omlet, doyurucu ve besleyici bir ekmeksiz kahvaltı seçeneğidir.
    • Yulaflı smoothie: Yulaf ezmesi, meyve, yoğurt ve sütü blendere ekleyerek besleyici ve doyurucu bir smoothie hazırlayabilirsiniz.
    • Chia tohumlu puding: Chia tohumlarını, süt veya suya batırıp gece bekletin. Sabah, meyve, kuruyemiş veya granola ile süsleyerek ekmeksiz bir kahvaltı pudingi elde edebilirsiniz.

Ekmeksiz Diyet Kahvaltıları:

• Tam buğdaylı tost yerine: Avokado dilimleri, yumurta veya somon füme gibi sağlıklı malzemelerle süslenmiş tam buğdaylı krakerler veya pirinç kekleri kullanın.
    • Pancake yerine: Yulaf unu, muz ve yumurtadan yapılmış ekmeksiz pancake'ler hazırlayın.
    • Waffle yerine: Kabak, yulaf unu ve yumurtadan yapılmış ekmeksiz waffle'lar, doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı seçeneğidir.

Ekmek yemeyenler, doğru besin seçimleriyle tok kalabilir ve sağlıklı bir beslenme düzeni sürdürebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hava yutuyorum sıkıntı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeksiz yemek olmaz. "dememişler boşuna.

• Her öğün bir ekmek gömerim neredeyse ama işte 1 tabak yerine 2 tabak kurufasulye yemenin bir sakıncası yok ekmeğe nazaran. öyle yaparsan çok daha iyi. karatay'ın dediklerine göre şuanki beyaz ekmeklerin içindeki buğdaylar hep gdo.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gin And Juice

Evet son 10-15 yılda ekmek tüketimine karşı büyük bir savaş açıldı desek yeridir ve bir çok insan hayatlarından ekmeği çıkardılar.
    Ama mesela ben ekmeksiz yemek yersem atıyorum 1 tabak kuru fasülye yiyeceksem 2 tabak yerim bu sefer.Değişen pek bi şey olmaz ki.Ayrıca ekmeksiz kahvaltı nasıl oluyor ki ? Kahvaltıda yemek yiyebilen birisi degilim.Ekmek yemeden nasıl kahvaltı yapiyorsunuz

Valla ben günde 4 5 ekmek tüketiyordum.

Sonra yapacak is kalmadi sıkılmaya başkadım ne yapayım edeyim derken lan bu kiloları boşuna taşıyorum haybeden yere eziyet deyip kilo vermeye karar verdim şimdi 4 aydır ekmek tüketmiyorum ve yediğim yemek oranı eskisine oranla 5/1 kadar en fazla.

Yani mesela kuru fasulyeden örnek vermişsin 1 dilim ekmek max 8 kaşık fasulye yerim en fazla. Yogurt ve yemek uygunsa salata yer kalkarım.

Az ekmek yemenin olayı sık sık yemek yemekte. Zarar vermeyecek ürünlerden sık sık tüketerek acıkmayı engelleyebilirsin mesela kahvaltı et 2 dilim ekmek biraz peynir zeyin ve yumurta ile. Aradan 2 saat geçince bir meyve tüket böylelikle açlık hissi seni rahatsız etmez.

• Salata yiyeceksin guzel kardesim mevsim salatasi vs....

• mesela bir tabak kuru fasulyenin yanında salata falan yiyebilirsin. ve emin ol ki çok doyurucu oluyor. tıka basa doymana da gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baklava yiyebilen var mı?
    5 yıl önce açıldı
    domates peynir ekmek gibi yok
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 aydır hiç ekmek tüketmedim, eskiden baya yerdim, kahvaltıda yarım ekmek yediğim olurdu sırf. Yediğim yemeği hiç kısıtlamadım, kalori hesabı yapmadım, yine de 12 kilo verdim bu 2 ayda. Ekmekle 2 tabak kurufasulye yiyip üstüne tatlı yerdim, 2. haftadan sonra 2. tabağa geçememeye başladım. Kalıp kalıp beyaz peynir yerdim, 1-2 kalıp yemeye başladım. 3-4 yumurta kırıp ekmek bana bana yerdim, şimdi iki tane tıkıyor, öğlen bile acıkmıyorum. Tereyağ, zeytinyağ bol tüketmeme rağmen yağ oranım baya düştü.

Ekmek, şeker, pirinç pilavı vesaire insanı doyurmuyor aslında, tam tersine acıktırıyor. Bunları çok tüketiyorsanız bıraktığınız zaman bunlarsız doyamıyor gibi hissedersiniz ama aslında sağlık problemleriniz var, insülin direnci geliştirmişsiniz ve kan şekeriniz devamlı yüksek. Bu öyle bir şey ki şişmanların kilo vermesini, yağ yakmasını engellerken zayıfların da kilo almasını engelliyor. İri bir tipimdir ama yine de kendimi fazla yağlı hissediyordum, 180 boya 96 kilo fazlaydı, 84 e indim ağustosun başından bu yana, 80 e kadar inmeyi planlıyorum. Adana kebap, antrikot, sucuklu yumurta, tam yağlı peynir, köfte, tavuk but ne varsa yiyorum hiç kendimi kısmadan, sadece yukarda yazdıklarımı yemiyorum, tatlı yemiyorum ve kola, fanta, ice tea yerine ayran içiyorum. Bunları tüketmezseniz acıkmazsınız arkadaşlar gerçekten, kimse gerçekte o kadar iştahlı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

2 aydır hiç ekmek tüketmedim, eskiden baya yerdim, kahvaltıda yarım ekmek yediğim olurdu sırf. Yediğim yemeği hiç kısıtlamadım, kalori hesabı yapmadım, yine de 12 kilo verdim bu 2 ayda. Ekmekle 2 tabak kurufasulye yiyip üstüne tatlı yerdim, 2. haftadan sonra 2. tabağa geçememeye başladım. Kalıp kalıp beyaz peynir yerdim, 1-2 kalıp yemeye başladım. 3-4 yumurta kırıp ekmek bana bana yerdim, şimdi iki tane tıkıyor, öğlen bile acıkmıyorum. Tereyağ, zeytinyağ bol tüketmeme rağmen yağ oranım baya düştü.

Ekmek, şeker, pirinç pilavı vesaire insanı doyurmuyor aslında, tam tersine acıktırıyor. Bunları çok tüketiyorsanız bıraktığınız zaman bunlarsız doyamıyor gibi hissedersiniz ama aslında sağlık problemleriniz var, insülin direnci geliştirmişsiniz ve kan şekeriniz devamlı yüksek. Bu öyle bir şey ki şişmanların kilo vermesini, yağ yakmasını engellerken zayıfların da kilo almasını engelliyor. İri bir tipimdir ama yine de kendimi fazla yağlı hissediyordum, 180 boya 96 kilo fazlaydı, 84 e indim ağustosun başından bu yana, 80 e kadar inmeyi planlıyorum. Adana kebap, antrikot, sucuklu yumurta, tam yağlı peynir, köfte, tavuk but ne varsa yiyorum hiç kendimi kısmadan, sadece yukarda yazdıklarımı yemiyorum, tatlı yemiyorum ve kola, fanta, ice tea yerine ayran içiyorum. Bunları tüketmezseniz acıkmazsınız arkadaşlar gerçekten, kimse gerçekte o kadar iştahlı değil.
    3 yıldır ekmek tüketimini minimum tutuyorum.
    sadece kahvaltıda 3 dilim yerim o kadar.

• Spor yapiyor musun hocam ? Eger yapmiyorsan gercekten cok iyi kilo vermissin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhiozy -- 29 Eylül 2015; 10:57:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhiozy

Spor yapiyor musun hocam ? Eger yapmiyorsan gercekten cok iyi kilo vermissin.

Yapıyorum, 1.5 ay boyunca haftanın 3 günü dumbbell çalıştım, geri kalan günler yürüyüş yaptım ama öyle kendimi çok yormadan. Sağlıklı yaşam için en azından bi yarım saat yürümek şart. Kan ter içinde kalmaya gerek yok, tüm gün oturmamak yetiyor.

• En azindan 1 2 dilimde olsa her ogunde yenilmeli ama kahvaltida yenilmeyedebilir

• Ben ekmek yerine pasta yiyorum.
    Ne demiş şair? Ekmek yoksa pasta yiyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeksiz doyuyorlar.

• 2 hafta süren zor bir süreçten sonra alışıyorsun.
  • 3 yıldır yemiyorum. olursa bazen et yerken lavaş alıyorum. bunun dışında bu sürede 10 ekmek yememiştirim

• quote:

Orijinalden alıntı: yec44

3 yıldır yemiyorum. olursa bazen et yerken lavaş alıyorum. bunun dışında bu sürede 10 ekmek yememiştirim
    Günlük 1 ekmeğe yakın yiyen biri olarak üstelik patates,makarna,pilav vs gibi yemeklerin üstüne (önceden çok daha fazlaydı) şuan neredeyse hiç tüketmiyorum alışıyorsunuz bir süre sonra birkaç dilim yiyin kahvaltıda vs günlük almanız gereken kaloriden fazla almadıkça sorun olmaz 1 ayda 7-8 kg verdim ekmeği kesip kaloriye dikkat etmeye başlayınca.
  • Çarşıdaki fırınlarda yaptıracaksın bir patlıcan tava +pilav yanınada cacık bir de sıcacık mis gibi loş...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 1 dilimden fazla belki 2 dilim ekmek yerim bi öğünde gayette doyuluyor. Psikolojik olarak kendini doymamaya şartlarsan doymazsın. Doymak için illa patlayana kadar yemek gerekmiyor.

75 kiloyum.
  • ekmek yemiyorum, kilo alıyorum.Ekmek yesem neler olacak kim bilir :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.