Öncelikle merhaba herkese. Acer marka bir laptopum var. 1.5 yıl oldu alalı. İçinde amd marka bir işlemci ve buna bağlı dahili bir ekran kartı mevcut bir de amd marka harici ekran kartım var. Sorunum şu 5-6 aydır bilgisayarımı fişten çektiğimde pil ile çalışırken mavi ekran alıyordum. Kod " driver power state failure " Daha sonra harici ekran kartımı devre dışı bıraktığımda bu sorunun çözüldüğünü görünce ondan kaynaklandığını anlamış oldum. Neyse prize takılı idare ediyordum. Bu 1-2 haftadır da kod 45 hatası almaya başladım. Bilgisayar dahili ekran kartıyla sorunsuz çalışıyor ve harici olan radeon 540x şeffaf bir şekilde kod 45 hatası veriyor. Tüm sürücüleri defalarca kaldırıp kurdum. Her seferinde düzliyor ama 1-2 aç kapadan sonra yine bozuluyor. Amd ile görüştüm onlarda bana sürücüleri kaldırıp kurdurdu yine aynı şey tekrarlandı. Format attım sonuç yine aynı. Ne yapmalıyım. Hata sistemsel mi donanımsal mı? Bilgisayarı aktif kullandığım için uzun süre teknik servise bırakmakta zor geliyor. Fikir, öneri ve bilgilerinize muhtacım. Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeydo3444 -- 14 Aralık 2021; 16:25:57 > |
Ekran Kartımda Büyük Bir Sorun Var Kod: 45
-
-
+++++
-
???
-
Ekran kartını sen mi taktın ? Eğer kendin taktıysan zarar vermiş olabilirsin veya sıkı takmamış.
BIOS'dan harici GPU'yu seçmen lazım, ayarı olması lazım onu yapıp geri dönermisin
-
bu aygıt durduk yere kendini kesiyorsa glen bir arza imiş.
ya driver booster ya windows güncelleme ile driver güncellemek gibi bi iş yaptın.
ya da laptop 10 bin saati doldurduğu için içindeki parçalarda eskime oluştu. bu yüzdengpu beslemesinde regülasyon problemi olduğui çin wattman gpu yu kapattırıyor.
ilk sorun için amd sitesinden tüm bileşenlerin son sürücüsünü indirip bi taraffa koy. interneti kes.
sonra da amd sitesinden amd clean up utilty ile her şeyi sil.
sonra da yeniden başlatırken biosa girip her şeyi sıfırla.
sonra da indirdiğin sürücüleri tekrar kıur.
çözülmezse de tamirci yolu gözükür. ama sakın reballing yapalım çözeriz abi diyen birine gitme. tahminim bunda elektronik arza olur. işini bilen biri osiloskopla takip ederek rahatlıkla çözer.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X