Şimdi Ara

Fazla koyulan motor yağı sorun yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
138.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın yağını yeni değiştirtmiştim, kontrol ettim usta maksimum çizgisinin yaklaşık 1cm yukarısına kadar fazla koymuş yağı; sorun yaratır mı, yoksa gidip tapasını açtırıp boşalttırayım mı fazla miktarı...

• arkadasım cızgının 1cm yukarısı ne kadar yaga denk gelıyor bılmıyorum ama yagın cok olması ıyı degıl fazla yagın yaptıgı basınc kecelerı patlatıyor dıye bılıyorum bır sekılde motor fazla yagı atıyor ben yagı max cızgısının yarım cm altına kadar dolduruyorum su ana kadar bı sorun yasamadımeger yag cok fazla olursa motorun devrının tehlıkelı sevıyelere cıkarak araca zarar verdıgını okumustum boyle bır durumda kontagı kapasan bıle motorun durmadıgı yazıyodu tek caresının 5. vıtese takarak gaz vermeden stop edilmesiymıs senın aracında bu olur demıyorum bu cok fazla yag konursa olusan bı durummus senın dedıgın kadar fazlalıgın zararı olacagını sanmam ama rahat etmezzsen bırazını aldır yagın......
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartucan

arkadasım cızgının 1cm yukarısı ne kadar yaga denk gelıyor bılmıyorum ama yagın cok olması ıyı degıl fazla yagın yaptıgı basınc kecelerı patlatıyor dıye bılıyorum bır sekılde motor fazla yagı atıyor ben yagı max cızgısının yarım cm altına kadar dolduruyorum su ana kadar bı sorun yasamadımeger yag cok fazla olursa motorun devrının tehlıkelı sevıyelere cıkarak araca zarar verdıgını okumustum boyle bır durumda kontagı kapasan bıle motorun durmadıgı yazıyodu tek caresının 5. vıtese takarak gaz vermeden stop edilmesiymıs senın aracında bu olur demıyorum bu cok fazla yag konursa olusan bı durummus senın dedıgın kadar fazlalıgın zararı olacagını sanmam ama rahat etmezzsen bırazını aldır yagın......
    Yağını fazla koyarsan motor yatak yapar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Yağını fazla koyarsan motor yatak yapar...

Alıntıları Göster
    Zaten biyerlerden atıyor sanırım, geçen gün yerde az birşey yağ birikintisi vardı... Kendim nasıl tahliye edebilirim sanayiye gitmeden acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

Zaten biyerlerden atıyor sanırım, geçen gün yerde az birşey yağ birikintisi vardı... Kendim nasıl tahliye edebilirim sanayiye gitmeden acaba?

Alıntıları Göster
    arkadasım olurmu bılmem ama sadece fıkır serum setlerı var onların seffaf plastık ınce hortumu olur ıgnesını cıkar ılacın damladıgı haznenın altındanda hortumu kes 1-1.5 m kadar olur sanırım hortumu yag cubugunun takıldıgı borudan icerı sokup agzınla cekerek azar azar yagı bosaltabılırsın yagı gorecegın ıcın agzına dolmaz benım aklıma gelen bu sanayıye gıtmeden bu sekılde olması lazım zaten yag yenı oldugu ıcın ıncedır hortuma cabuk dolar bırkac sefer cektıgın zaman kontrol edersın nasıl fıkır

• quote:

arkadasım olurmu bılmem ama sadece fıkır serum setlerı var onların seffaf plastık ınce hortumu olur ıgnesını cıkar ılacın damladıgı haznenın altındanda hortumu kes 1-1.5 m kadar olur sanırım hortumu yag cubugunun takıldıgı borudan icerı sokup agzınla cekerek azar azar yagı bosaltabılırsın yagı gorecegın ıcın agzına dolmaz benım aklıma gelen bu sanayıye gıtmeden bu sekılde olması lazım zaten yag yenı oldugu ıcın ıncedır hortuma cabuk dolar bırkac sefer cektıgın zaman kontrol edersın nasıl fıkır

Çok teşekkürler sen yazınca aklıma geldi şimdi; hidrolik yağını da sanayide usta dediğin şekilde boşaltmıştı kapanını açarak, gerçi o ağzıyla değil de büyük bir serumla çekmişti, eczaneden temin edebilirim gerekenleri, teşekkürler..

• quote:

quote:

Çok teşekkürler sen yazınca aklıma geldi şimdi; hidrolik yağını da sanayide usta dediğin şekilde boşaltmıştı kapanını açarak, gerçi o ağzıyla değil de büyük bir serumla çekmişti, eczaneden temin edebilirim gerekenleri, teşekkürler..

Alıntıları Göster
    o zaman sorun yok sana kolay gelsin dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartucan -- 28 Aralık 2009; 19:13:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Aylardır benim yağda bayağı fazla. Hatta 5-6 aydır. Ve hatta en az 4000 km den fazla yol yaptım. Sürekli kafama takılıyordu. Hem yağ değişiminde fazla koydular bide ben üstüne Motor silk boca edince iyice artmıştı. Ben de bi fırsatta eczanaden serum hortumuyla bide 50 ml lik şırınga aldım. Daha önce de denemiştim ama hortumlar ya kısa gelmişti yada yumuşak bulabilmiştim. Yağ çubuğunun ordan ilk seferinde ağzımla çekip hortum dolunca şırıngayı takıp şırıngayla doldur boşalt yaptım. En az 10 defa yapmışımdır. Yani yarım litre kadar yağla seviye tam ortaya geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan_i

Aylardır benim yağda bayağı fazla. Hatta 5-6 aydır. Ve hatta en az 4000 km den fazla yol yaptım. Sürekli kafama takılıyordu. Hem yağ değişiminde fazla koydular bide ben üstüne Motor silk boca edince iyice artmıştı. Ben de bi fırsatta eczanaden serum hortumuyla bide 50 ml lik şırınga aldım. Daha önce de denemiştim ama hortumlar ya kısa gelmişti yada yumuşak bulabilmiştim. Yağ çubuğunun ordan ilk seferinde ağzımla çekip hortum dolunca şırıngayı takıp şırıngayla doldur boşalt yaptım. En az 10 defa yapmışımdır. Yani yarım litre kadar yağla seviye tam ortaya geldi.

Alıntıları Göster
    yaratır geceleri patlatır ve bol miktarda duman atar aşırısı yatak vurur

• Arkadaşım aracın ne
    Aracında iki çizgi arası kaç litreye denk geliyor
    İki çizgi arası ortalama kaç cm....bunlar önemli...

Ama tahminim aracında en fazla 1 litre yağ fazlalığı var........o da en fazla...benim aracıma her yağ değişiminde 5,250 litre yerine her değişimde 6 litre yağ koyardık. Meğer katalogdaki bilgi yalnışmış. Her seferinde 750 ml fazla yağ ile gezdiğimiz halde ( araç 2000 km de 750 gram yağ yakıyor. ) bişey olmamıştı. Eğer konulan yağ fazlalığı yağ çubuğunda gözle görülür derecede aşırı rahatsız ediyor ise dikkat etmek lazım. Bence 1 cm fazlalık ile bişi olmaz. Eğer aracın üstten eksantrikli özellikle yeni nesilse zaten o yağı bi şekilde eksiltecektir. Eksiltmese bile hava tahliye borusundan atacaktır. Sen yağ seviyen belli seviyeye ininceye kadar aracını zorlama...

quote:

Aracın yağını yeni değiştirtmiştim, kontrol ettim usta maksimum çizgisinin yaklaşık 1cm yukarısına kadar fazla koymuş yağı; sorun yaratır mı, yoksa gidip tapasını açtırıp boşalttırayım mı fazla miktarı...

• quote:

Orijinalden alıntı: erman52

Arkadaşım aracın ne
    Aracında iki çizgi arası kaç litreye denk geliyor
    İki çizgi arası ortalama kaç cm....bunlar önemli...

Ama tahminim aracında en fazla 1 litre yağ fazlalığı var........o da en fazla...benim aracıma her yağ değişiminde 5,250 litre yerine her değişimde 6 litre yağ koyardık. Meğer katalogdaki bilgi yalnışmış. Her seferinde 750 ml fazla yağ ile gezdiğimiz halde ( araç 2000 km de 750 gram yağ yakıyor. ) bişey olmamıştı. Eğer konulan yağ fazlalığı yağ çubuğunda gözle görülür derecede aşırı rahatsız ediyor ise dikkat etmek lazım. Bence 1 cm fazlalık ile bişi olmaz. Eğer aracın üstten eksantrikli özellikle yeni nesilse zaten o yağı bi şekilde eksiltecektir. Eksiltmese bile hava tahliye borusundan atacaktır. Sen yağ seviyen belli seviyeye ininceye kadar aracını zorlama...

quote:

Aracın yağını yeni değiştirtmiştim, kontrol ettim usta maksimum çizgisinin yaklaşık 1cm yukarısına kadar fazla koymuş yağı; sorun yaratır mı, yoksa gidip tapasını açtırıp boşalttırayım mı fazla miktarı...
    buna benimde dikket etmem gerekecek.. aracım yağ yakıyor diye fazla koymuştum bi zaman.. ince detaylar ama çokta önemli detaylarmış.. tşk..

• quote:

Orijinalden alıntı: blue night

buna benimde dikket etmem gerekecek.. aracım yağ yakıyor diye fazla koymuştum bi zaman.. ince detaylar ama çokta önemli detaylarmış.. tşk..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim araç megane 2 1.5 dci.motor yağı tam olarak 5litre koydum.4 litrede biraz seviyenin altındaydı yaklaşık 2 cm cubugun üstünde.araç bir süredir kalkışlarda hafif bir tireme yapıyor çok hafif sadece 1. viteste yapıyor bunu.baskı balata volan 192 binde değişti araç 230 binde sizce yağdan kaynaklanıyor olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

arkadaşlar benim araç megane 2 1.5 dci.motor yağı tam olarak 5litre koydum.4 litrede biraz seviyenin altındaydı yaklaşık 2 cm cubugun üstünde.araç bir süredir kalkışlarda hafif bir tireme yapıyor çok hafif sadece 1. viteste yapıyor bunu.baskı balata volan 192 binde değişti araç 230 binde sizce yağdan kaynaklanıyor olabilirmi ?

Alıntıları Göster
    Konum hortlamış, ben mi açmışım bu konuyu hiç hatırlamıyorum

• 1 cm fazla sorun olurmu 1200 km yol yaptık ama bir sorun olmadı çok sukur
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Atletli

1 cm fazla sorun olurmu 1200 km yol yaptık ama bir sorun olmadı çok sukur
    fazla yag
    bujilerde yaglanmaya sebep olabilir buda ateslemeyi zayiflatir yeterli yanma olmaz yakit artar arac kalkislarda duraklama halinde titremeye sebep olur titremenin fazlalasmasi eksozu hirpalar yipratarak kopmaya delinmeye sebep olabilir ateslemenin zayifligi cekisin dusmesinede sebep olur buda kalkislari zorlastirir yarim debriyaz kalkmalara sebep olarak baski balatayi zamanla bitirir haddinden fazla yag basincida fazlalastiracagindan motorun zayif olan yeri varsa oradan disariya akmalara da sebep olur hatta motorda yatak yapmayla birlikte zamanla motoru dahi oldure bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih cbn

fazla yag
    bujilerde yaglanmaya sebep olabilir buda ateslemeyi zayiflatir yeterli yanma olmaz yakit artar arac kalkislarda duraklama halinde titremeye sebep olur titremenin fazlalasmasi eksozu hirpalar yipratarak kopmaya delinmeye sebep olabilir ateslemenin zayifligi cekisin dusmesinede sebep olur buda kalkislari zorlastirir yarim debriyaz kalkmalara sebep olarak baski balatayi zamanla bitirir haddinden fazla yag basincida fazlalastiracagindan motorun zayif olan yeri varsa oradan disariya akmalara da sebep olur hatta motorda yatak yapmayla birlikte zamanla motoru dahi oldure bilir

Alıntıları Göster
    yağ yakan bir araçsa kalsın azaltır nasıl olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

yağ yakan bir araçsa kalsın azaltır nasıl olsa.

Alıntıları Göster
    hiç birşey olmaz, sıkıntı yok. Bas marşa gitsin. Her araba yağ yakar, ama az ama çok. Yağ segmanı fazla yağı yanma odasına alır fazla yağ bi süre sonra yanar gider. Her arabada bu sistem vardır. Çok azıcık performansınız düşer fark edemessiniz bile. ama aşırı doldurmak iyi değildir. 1cm falan yüksek olmasında sorun yok.

• Konuyu hortlattığım için özür dilerim ancak benim aracıma bugün 0.25 lt fazla yağ konuldu. Aracım 1.6 dizel. Ustaya fazla koydun sorun olmasın dedim yok abi bu miktardan birşey olmaz dedi. Sizce sıkıntı olur mu?
  • benim aracım da 3.5 lt yağ alıyor kapasitesi o ama yetkili servis 4 lt boşaltıyor. Sorsan sorun olmaz diyorlar. 0,25 çok bir fazlalık değil ama bir dahakine tam koydurun. Ha birde yeni motor da da klavuzda yazdığına göre belli km de 0.6 lt yağ yakımı normal olarak söylenmiş. Yani az olmasında fazla olması daha iyi diye düşünülüyor herhalde. Fazlalık için keçeden atar, kranka çarpar köpürür vs filan deniliyor bide.
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Bu fazlalık bence bir şey olmaz. Benim araç 15000km de 0.5 lt yağ tüketiyor zaten. Zaten bu servisi beğenmedim radyatör suyunu musluk suyuyla tamamladılar. Ona da gıcık oldum. Değiştireceğim servisi ama tanıdık falan işçilik az aldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 8 Nisan 2017; 20:55:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.