< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Kimse gidip almasa da ellerinde patlasa şu şişirdikleri fiyatlar.
|
Dizellere ekstra euro 6d normu zammı gelmiş
22 ay önce liste fiyatı 97 bin olan aracım 170 bin olmuş O zamanlar sıfır araba alınmaz bekleyin fırsat olacak diyen arkadaşlar hala aynı şeyleri söylüyor bazen denk geliyorum sıfır araç konusunda, beklesinler beklesinler 2 sene sonra 250 binden alırlar. |
22 ay önce döviz ne kadardı? Dövizi faize koyduğunda getirisi ne olacaktı ve bugün karşılığında kaç tl alacaktınız bunlara bakmadan yürüyün tabi.
Ayrıca kendiniz yazıyorsunuz dizellere ekstra zam var, o yüzden bu kadar fark etti. 2 senesi de yok bu işin, asli doğrusu dün de bugün de yarın da kimse sıfır araç almamalı. O zaman ne dediysek yine aynısını söylüyoruz. Araç ihtiyacı olan 2. ele yönelmeli, aracı olan da yenisini almadan elindekiyle devam etmeli. Ancak bu şekilde şu an ki vergi politikaları değişir. Bu vergi sistemiyle bu ekonomik düzenle ülkenin üretime yönelmesi; değer oluşturması mümkün değil, tüketime dayalı ilerlemeye çalışıyoruz, alım gücü endeksleri ortada, 2. dünya ülkesi konumundan 3. dünya ülkesi konumuna düştüğümüz de ortada. Siz devam edin böyle almaya, ne de olsa değer kazanıyor elinizdeki araç. Hayır yarın sizle bizim gibiler de batacak ona yanıyorum başka bir şeye değil. |
Ben yaşantım boyunca hiç halk lehine yapılan bir iyilik görmedim. Sadece sırtımıza binen değişiyor ha hükümet ha bankalar ha araba bayileri binilen aynı binen farklı.
|
1.4 easy 73 binden 93 bine çıkmasının nedeni bu mu maaliyet 20 bin mi arttı nedir ? Ya bırakın Allah aşkına
|
Taban fiyat 90 bin 😀 senin alınma sebebin sadece ucuz olmandı egea başka bir olayın yok kendini nimetten sayıp fiyat arttırmak ha 😀 egeacı arkadaşlar ne diyorsunuz bu duruma ?
|
Bu normlari Ford Focus 1.5 EcoBlue motor saglamiyor mu? Malum fiyat olarak daha ucuz da 1.6 Multijet versiyonundan.
Veya Peugeot'nun 1.5 BlueHDI motor? 308'den de daha pahali. 190 binlik hurdayi savunmak icin odeme yaptilar mi? |
Bu durum fiyat güncellemesi sayılmaz, artık Türkiye pazarına da Fiat grubu araçların hepsi Euro 6 motorla geldiği/geleceği için böyle oldu. Euro 6 normunu karşılıyan motorlar eski nesillerden daha maliyetli. Dizellerde ekstra zam durumu eklenen SCR Katalitik Sistemi yani Adblue®
kullanan sistem kaynaklıı olsa gerek çünkü Euro 5'lerde bu bulunmuyordu. Bunun faiz kampanyası üstüne böyle yapıldığını düşünen kişiler için belirtiyorum bir fabrikanın emisyon planlaması gereğine göre motor üretim planlaması, hemen faiz oranları düştü diye değiştirilebilecek şeyler değil. Firma zaten ellerindeki bütün üretim hattına verilecek Euro 5 motorları bitirip Euro 6'ların planlamasını aylar öncesinden yapmıştır, sonuçta dakikada üretim bandından 1 araç inen mega bir fabrikadan bahsediyoruz. Dizel fiyatlarındaki artış oranının maliyet harici fazlalığı olup olmadığını bilemem ancak faizlerin hemen ardına bu durumun gerçekleşmesi tamamen denk gelme durumu eninde sonunda Euro 6 motorlara geçilecekti, araçlar pahalı değil paramız değersiz, üstüne vergiler malum..ve bu durum çok üzücü |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 2 Ekim 2019; 23:52:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TypeR_Mbt -- 3 Ekim 2019; 1:44:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |