Şimdi Ara

Fluence bile 8.5 lt yakıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, soğuk-kısa mesafe hareket edilen ve yokuşlu bir bölgede kesinlikle dizel araba almayın.

Bugüne kadar hepsi dizel ve otomatik olmak üzere 3 araba aldım hepsi 8 litrenin üstünde yaktı, ne kadar sakin kullanırsam kullanayım.

Bu süreçte passat 9-10, a4 10-11, fluence 8-9 lt civarlarında dolaştılar.

Yakıtından memnun kaldığım tek araba manuel fluence'ti o da 7 lt yakıyordu.

Artık benzinli arabanın yanılmıyorsam çabuk ısınma avantajından dolayı kısa mesafe ve soğuk hava kombinasyonunda daha az yaktığına inanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• otomatık arabalr evet nıspeten fazla yakıyorlar, malesef.
  • Tamam işte sen dizelle soğuk kısa mesafede yaktım dediğin litreyle benzinli normal yakıyor. Fluence in mantığı uzun yolda. Akıcı şekilde zorlamadan uzun yolda çok az yakıyor. Ben 4 senedir kullanıyorum, yakıta isyan etmedim. Başka her şeye etmişimdir. Bir keresinde şehir içi hesap yapayım dedim, aldığım yakıtla harcadığım yakıtı hesapladım. 9 lt yakmışım full şehir içi depoda 😂 bizim şehir içimiz bir başka, sokak aralarında bile araba kullanmayı bilmeyen insanlar yüzünden kendi kullanımın değişiyor. Dizel alınca az yakmasına isyan etmek normal, benzinli de yaksa, benzinli yakar diycez çünkü 😂

Salgın var arada arabayı çalıştırıp gazlıyorum, en son markete gidip geldim motor ısınmadı bile, 17 lt gösteriyodu 😂😂

Bundan sonra net benzinli araç alırım, fluence bana bayiden aldığın fiyatında aşağısına geldiği için aldım. Dizel mecburiydi. Yoksa şu dönemde alacağım araç net benzinlidir.

• Ben sabah akşam 7'şer km yol gidiyorum Ankara'da, yokuşlu inişli güzergah ve trafikte var, ortalama hız 16 km/s ve ort. tüketim kışın 13-14 lt, şu ılıman havalarda 11-12 lt tüketim var. Benzinli de olsa kısa mesafede çok yakıyor, dizel yine iyiymiş verdiğiniz değerlere göre.

Aracımı yazmayı unutmuşum; Egea HB 1.6 E-Torque

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 10 Nisan 2020; 15:42:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ben sabah akşam 7'şer km yol gidiyorum Ankara'da, yokuşlu inişli güzergah ve trafikte var, ortalama hız 16 km/s ve ort. tüketim kışın 13-14 lt, şu ılıman havalarda 11-12 lt tüketim var. Benzinli de olsa kısa mesafede çok yakıyor, dizel yine iyiymiş verdiğiniz değerlere göre.

Aracımı yazmayı unutmuşum; Egea HB 1.6 E-Torque
    Anladım, rahatladım şimdi

• Biz benzinli 1.2 ile yokuşlu olmayan bir yerde sakin kullanarak 8 litre yakıyoruz. 😁

Siz benzinliyle 10-11 litre yakarsınız en az.

Lisedeyken 1.4tü sanırım Broadway vardı enjeksiyonlu. Arada babamdan isteyip gezerdim köyde sonra 1.9 JTD Doblo aldık tabi deposu daha büyüktür ama benzinlide sakin sakin dolaşırken düşen benzin ibresi dobloda yerinden bile oynamiyordu. O zaman dizelin az yaktığını anlamıştım. 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: yakuza283

Biz benzinli 1.2 ile yokuşlu olmayan bir yerde sakin kullanarak 8 litre yakıyoruz. 😁

Siz benzinliyle 10-11 litre yakarsınız en az.

Lisedeyken 1.4tü sanırım Broadway vardı enjeksiyonlu. Arada babamdan isteyip gezerdim köyde sonra 1.9 JTD Doblo aldık tabi deposu daha büyüktür ama benzinlide sakin sakin dolaşırken düşen benzin ibresi dobloda yerinden bile oynamiyordu. O zaman dizelin az yaktığını anlamıştım. 😄
    Hmm, sakın aldanıp benzinli alma diyosunuz yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Bizde Clio 1.4 hb var benzinde 8.X LPG de 7 civarında yakıyor hemde abi dizel ne ya traktör gibi sesi çıkıyor tartartartar bu sesi hiç sevmiyorum sonra parçalarda pahalı degilmi bakım maliyeti de fazla hem benzinliden , birde şu var kara duman meselesi eksozdaki dizel filitresi bir zaman sonra bozuluyor kara duman Mode ON hani benzinli araba daha sorunsuz oluyo biraz fazla yaksa bile sorunsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gbness -- 10 Nisan 2020; 21:27:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gbness

Bizde Clio 1.4 hb var benzinde 8.X LPG de 7 civarında yakıyor hemde abi dizel ne ya traktör gibi sesi çıkıyor tartartartar bu sesi hiç sevmiyorum sonra parçalarda pahalı degilmi bakım maliyeti de fazla hem benzinliden , birde şu var kara duman meselesi eksozdaki dizel filitresi bir zaman sonra bozuluyor kara duman Mode ON hani benzinli araba daha sorunsuz oluyo biraz fazla yaksa bile sorunsuz
    Bende clio 4 dCi var Manuel. Şehir içi 21 km ortalama hızda yakıt tüketimi ortalamam 4.7.

Benzinli clio dizelinin aksine çok yakıyor.

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Bizim Clio 2001 model tabi oda varda daha az sonrunlu oluyor benzin bence

• ResenİcraEdenAvukat R kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Alırsanız da turbo benzinli alın düşük devir yüksek tork.

1.9 jtd doblo 2002 hala duruyor benim 1.2 2015 benzinli atmosferikle aynı yakıyor. 1370 kilo ve üzerinde yük var, hızlanması gayet güzel. Benim araç 1055 kilo onun gibi hizlanmiyor çünkü basamiyorsun onda basmasan da gidiyor araç.

• Audi A3 1,0 tfsi kullanırken 1,5 TDCİ courier da kullanıyordum. Uzun yolda litre bazında aynı yakıyorken şehir içi A3 1 litre fazla yakıyordu eğer kısa mesafe ve soğuk motor işin içine girerse tüketim yine aynı.

Şu anda 1,0 tce Duster kullanıyorum şehir içi soğuk henüz havalar 19 km/h ortalama hızla 7,8 yakıyor. Şehir içi kullanan bilir 19 km/h ortalama hızın tam şehir içi olduğunu. Çoğu dizelin birebir aynı yakacağını düşünüyorum. Belki dci 6,5-7 civarı kalır.

• Atmosferiktir o , dizel olsa duramazsın.

• Gbness G kullanıcısına yanıt
    Fabrika değeri şehir içi 8.8 litre olan araç 7 litre yakamaz.

Benim aracın fabrika değeri 6.8 ama 8 litre yakıyorum.

1.4 2004 Fiesta vardı şehir içi degeri 8.6 ama 9.5- 10 litreden aşağı yakmaz, fabrika tüketimini tutturamazsin. Benim araçta sorun vardı tabi, 12-13 litre yakıyordu LPG de 14 litre, soğukken gaza geçene kadar yaktığı benzin hariç. Düz yolda 9-9.5 LPG yakıyordu ama yakması gereken 7 litre.

Anlaşılan sizin yazdığınız tüketim şehir dışı tüketimi veya karışık bir değer. Şehir içi tüketim ort hız 18 km/s dir.

Ondan sonra milletin kafasını karistiriyorsunuz. Kendi aracında sorun var sanıyor. Veya dizel kullanıcıları benzinli az yakıyor sanıyor. Yapmayın şunu.

www.auto-data.net
    1998 Renault Clio II | Teknik özellikler, Yakıt tüketimi, Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/renault-clio-ii-generation-2132

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 10 Nisan 2020; 18:51:16 >

• Dizel araç kısa mesafede rutin kullanımlar için özellikle kışları hiç uygun değil. Kaloriferi bile ısınmıyor aracımın ben işe varana kadar neredeyse. Yaktığı fazla yakıt da cabası. Esas zevkini uzun yolda alıyorsunuz, ne kadar hızlı gitseniz de yakıt belli bir miktarı geçmiyor, benzinde durum farklı. Turbo beslemeli eşdeğer bir benzinli motor yüklendikçe yakıtta farkı açıyor. Velhasıl şehir içi kontak kapatmadan giden veya uzun yolda kullanılan bir araç dizel olabilir(aslında şehir içinin dur kalkın en uygunu hibrittir) ama şehir içi kısa mesefaler için kullanımda az kmlerde makul benzinli motorlar tercih edilmeli bence.
  • Fluence'nin bmw 3.20d den fazla yaktıgına kendım kullanarak şahit oldum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuza283

Fabrika değeri şehir içi 8.8 litre olan araç 7 litre yakamaz.

Benim aracın fabrika değeri 6.8 ama 8 litre yakıyorum.

1.4 2004 Fiesta vardı şehir içi degeri 8.6 ama 9.5- 10 litreden aşağı yakmaz, fabrika tüketimini tutturamazsin. Benim araçta sorun vardı tabi, 12-13 litre yakıyordu LPG de 14 litre, soğukken gaza geçene kadar yaktığı benzin hariç. Düz yolda 9-9.5 LPG yakıyordu ama yakması gereken 7 litre.

Anlaşılan sizin yazdığınız tüketim şehir dışı tüketimi veya karışık bir değer. Şehir içi tüketim ort hız 18 km/s dir.

Ondan sonra milletin kafasını karistiriyorsunuz. Kendi aracında sorun var sanıyor. Veya dizel kullanıcıları benzinli az yakıyor sanıyor. Yapmayın şunu.

https://www.auto-data.net/tr/renault-clio-ii-generation-2132
    Fabrika verisi 7.3 de ben unutmuşum LPG kısmını "düzelttim" ama dizeli geçtim Türkiye şartlarında LPG en mantıklısı dizelin derdi bitmez benzide pahalı zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gbness -- 10 Nisan 2020; 21:29:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gbness

Fabrika verisi 7.3 de ben unutmuşum LPG kısmını "düzelttim" ama dizeli geçtim Türkiye şartlarında LPG en mantıklısı dizelin derdi bitmez benzide pahalı zaten

Alıntıları Göster
    En mantiklisi LPG 👍

• Eskiden sorun oluyordu hacimli arabalara LPG taktırmak artık oda olmuyo 3.0 arabaya bile LPG yapırorlar artık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.