Şimdi Ara

Ford Focus 2 1.6 Otomatik Titanium vs Ford Focus 3 1.6 Powershift Titanium

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üç gündür sıfır teslim aldığım yeni Aracım Ford Focus Sedan Titanium 1,6 Powershift aracımla (Şirket aracı) 500 KM yol yaptım. Bu araç öncesinde Ford Focus Titanium 1,6 Otomatik kullandım (3 yıl, 85.000 Km, benzer şekilde sıfır teslim edildi.). Bende bu iki versiyonu kıyaslayayım dedim.

Önce olumsuz yönler;
    • Eski versiyona göre oturma pozisyonu daralmış. Boyum 193 kilom ise 118 civarı. Eski versiyonda koltuk en sonda ve en aşağıda, sırt ise biraz geri yatık pozisyonda rahat bir biçimde baldırlarım havada kalmadan kullanırken, yeni versiyonda limitlerde ayarlamama rağmen hep vücudum minderin yarısına oturuyor. Bu yüzden sağ bacağım hızla yoruluyor.
    • Sanırım pedallar eskisine göre biraz yukarıda konumlanmış, bu da ayağımın yorulmasına neden oluyor diye düşünüyorum.
    • Eski versiyonda ses sistemi hissedilir bir bicimde daha kaliteliydi. Eski titanyum Sony, yenisi normal ses sistemi. Sony ses sistemi ayrı paket olmuş.
    • 220 Volt priz artık yok. Özellikle uzun yollarda çok ciddi faydasını görüyordum. Altı üstü 50$ lık bir inverter dan niye vazgeçer ki Ford.
    • Arka görüş ve hacim algısında sorun yaşıyorum hala. Ve üstüne üstlük en üst donanımında bile park sensörü bulunmuyor !!!
    • Bagaj tabir yerindeyse cücük kadar kalmış.
    • İlkel 4 aşamalı otomatik hiç bocalama yapmaz ve geçişlerini hissettirmezken Powershift 1. ve 2. Viteslerde, özellikle yokuş çıkarken bocalayabiliyor. Ayrıca geçişleri alt viteslerde hissettiriyor.
    • Ön cam silecekler yolcu için avantajlı olmuş fakat şoför için sorun oluyor. A sütunundan 10 cm kadar camı temizle(ye)miyor. Sola keskin dönüşlerde kafanızı ister istemez öne kaydırıyorsunuz.

Gelelim olumlu yönlere;
    • Direksiyon zaten iyiydi, şimdi çok daha iyi olmuş. Sanırım bu sınıfda en zevkli direksiyona sahip.
    • Powershift olumsuz yanlarına karşın çok seri ve motor gücünü çok rahat bir şekilde yola iletiyor.
    • Eskinden yokuş çıkarken veya sollarken yetersizlik hissederdiniz; artık yolun hakkını veriyor diyeyim kısaca.
    • Eski versiyonda keyifli bir sürüş vardı, yenisinde ise keyfe heyecan da eklenmiş. Garip bir şekilde araç sizinle bütünleşiyor.
    • Yalıtımda ciddi yol kat edilmiş. Araç eski versiona göre gayet sessiz. Özellikle düşük devir ve hızlarda neredeyse hiç ses yok.
    • Artık kaput olması gerektiği gibi içeriden açılıyor.
    • Konsol ışıklandırması ve ışığın her yerde aynı tonda olması gece sürüşünde uzay gemisindeymişçesine bir his veriyor. Eskisinde de her yerde aynı tonlar vardı, fakat nedense böyle bir his yoktu.
    • Hızlı girilen virajlarda eski versiyondan daha az yatıyor. Bu daha iyi midir bilmiyorum ama en azından daha fazla güven veriyor.
    • Bagajın anahtarla açılıyor olması ve kapatmak için bagaj kapağında bir halat bulunması aracın pis olduğu zamanlarda çok avantajlı ve olumlu bir gelişme olmuş.

Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar.
    Sevgiler.

• Güzel bir yazı olmuş, tebrik ediyorum.
    10 sene kullandığım 2001 focus sw otomatik aracımı hala özlüyorum. Çok güzel ve sorunsuz bir araçtı. Sizin yazdığınız focus 2 deki olumsuzluklara ben de katılıyorum. Özellikle yalıtım çok kötüydü ama sürüş zevki veriyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yeni kasa corolla ile karşılaştıma imkanınız oldu mu? focus 1.0 ile yeni corolla 1.6 arasındayız da
  • Çok güzel ve faydalı bir yorum olmuş. Forumda hep okumak istediğim tarzda bir yazı, teşekkürler kazasız sürüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

hocam yeni kasa corolla ile karşılaştıma imkanınız oldu mu? focus 1.0 ile yeni corolla 1.6 arasındayız da

Uzun sure kullanacaksaniz lancer tavsiye ederim.

LPG takmayi dusunmuyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakit tuketim verilerini paylasmamissiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

hocam yeni kasa corolla ile karşılaştıma imkanınız oldu mu? focus 1.0 ile yeni corolla 1.6 arasındayız da

lpg düşünmüyoruz, şu an 2006 corolla var 1.6 benzinli. focus ya da corolla kesinlikle bu ikisinden biri olacak
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

lpg düşünmüyoruz, şu an 2006 corolla var 1.6 benzinli. focus ya da corolla kesinlikle bu ikisinden biri olacak

Ben corolla diyorum

• Arkadaşlar yakıt tüketimi şimdilik 12 görünüyor. Fakat sürekli dur kalk trafikte geçti yol aldığımdan beri. Tahminim 9 ortalama olacaktır. Eski aracım ile kıyaslanınca aynı görünüyor. Fakat çok daha performanslı.

Tabii benim gibi ara ara yarım gaz veya dip gaz yapmaz iseniz rahatlıkla 7-8 seviyelerine çekilir gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.