Şimdi Ara

Ford Focus C-MAX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir araç almak istiyorum ikinci el c-max çok ilgimi çekti forum sitelerinden de araştırdım genellikle herkez olumlu şeyler söylemiş.geçen gün bir tane kafama yatan bir c max buldum ve bakmaya gittim.içi dışı çok güzel.motoru çalıştırdığımda ise tam bir hayal kırıklığı.bir motordan bukadar mı çok ses çıkar.heralde dedim bu araç sorunlu sonra ustalara gittim sakın o motora bulaşma o motorlar çok sıkıntılı pejo ve citroen de aynı motoru kullanıyor dedi bir anda soğudum sizce bu doğru mu connectle aynı motor sanıyordum ama ses çıkarmaları çok farklı connectler çok sessiz

• Bu araci 9 yil kullandik 1.6tdci 109ps ve ilk defa sizden duydum sorunlu oldugunu.

Peugeot, citroen, ford ortak yapimi ayni zamanda volvo s80, s40 ve s60 modellerinde kullanildi. Sesli olmasiyla ilgili bir sey diyemem ama saglam motordur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta size saka yapti sanirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz arabayı değil ustayı değiştirin cahilin ötesi bir tip. bir ara ben de baktm ama özellikle arka taraf ve bagaj bana dar geldi toyota verso daha geniş ve ferah onda da hoşlanmadığım şey göstergelerin ortada ve çirkin olması.
  • Dizel motorların hepsinden çok ses çıkar, önemli olan yalıtım kalitesi. Bende de c-max var, aracın içinde motor sesinden rahatsız olmadım hiç. Çok arıza çıkardığını da ilk defa sizden duydum -ki alırken baya araştırdım aracı-
  • Biz 1 cmax eskitmiş birini hala kullanıyoruz. Hatta önceki Volvo c30 aracımda ve şu an ki 508 aracımda da aynı motor var. Bu motor zaten kendini kanıtlamış bir motor, orda cahil bir usta ağzından eleştirmek çok saçma olur. Ben çevremde soranlara bile hala şiddetle tavsiye ediyorum.
  • Ustaya bak be helal millet o motorlara anahtar değirmeden binlerce km deviriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

Bu araci 9 yil kullandik 1.6tdci 109ps ve ilk defa sizden duydum sorunlu oldugunu.

Peugeot, citroen, ford ortak yapimi ayni zamanda volvo s80, s40 ve s60 modellerinde kullanildi. Sesli olmasiyla ilgili bir sey diyemem ama saglam motordur..

+1
    pejo citroen ford volvo bu motoru kullanıyor. 109 - 110 ve 115 bg lik modelleri var.
    mondeo-focus- cmax- 5008 - 3008- 308- 307- 508- 407 - c4 - c5 - picasso- s40- s60- s80 vs.....
    en kaliteli dizel motorlardan biridir.
    ses istenmiyorsa benzinli 100 bg alıp lpg taktırılabilir.
    ben ford fusionda 130bin km 8-9 yıl kullandım sorun yaşamadım lpg ile.
    not: c max alınacaksa titanıum veya ghia donanım seçilirse daha iyi olur.

• Çoğunluk tarafından sorunsuzluk, düşük yakıt ve yüksek verim konularında referans olarak görülen psa 1.6 dizelden mi bahsediyorsunuz yoksa ustanız bisiklet tamircisi mi?

• En rafine dizel motorlardan biri diye bilinir Psa motorlari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen hemen herkez aynı şeyleri söylemiş. Kesinlikle motor ile ilgili birşey takılmasın aklınıza. Çünkü çok fazla marka ve model bu motoru kullandı. Araç hoşunuza gittiyse, motorumuzda başka bir ustaya gösterip alabilirsiniz.

• senin usta senin alacağın araca talip olmasın?
  • peki 2005 2006 model bir giha cmax a nekadar para verilir ortalama temiz olanı
    bir de bunlarda esp var mı herkez esp yi işaretlemiş internete baktığımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdvnbzgc -- 2 Aralık 2014; 21:52:37 >
  • Piyasanın sorunsuz 1-2 adet 1.6 dizel ünitesinden birisi olan bir motora neden sorunlu der ki usta, zamanında Ford, Pug, Citroen servisi almak istemişte firmalar servis yetkisi mi vermemiş acaba
  • Ustanın ağzına 32 lik anahtarla vurasım geldi. Taksi çıkması 400 500 binde olanları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: rdvnbzgc

peki 2005 2006 model bir giha cmax a nekadar para verilir ortalama temiz olanı

ESP-TCS 2004-2007 model aralığındaki bulunan standart Ghia donanımında mevcut değil. Ancak araç güvenlik paketli ise ESP-TCS donanımı bulunur. Ek olarak sanırım ısıtmalı deri koltuklarda var. 2005-2006 model aralığındaki 1.6 TDCİ Ghia aracın ederi bence aracın durumuna göre 25.000 - 28.000 TL oması gerekir. Ancak malum sitedeki fiyatlar oldukça yüksek 30.000 TL lerin üzerinde görünüyor. Yakın zamanda bir tanıdığım 2004 Model 1.6 TDCİ Ghia aracını (Isıtmalı deri koltuklu) 29.000 TL ye sattı. Yine başka bir tanıdığım ise yine 2004 Model 1.6 TDCİ Ghia (Pert Kayıtlı) aracını 24.000 TL ye sattı. Yakın zamanda tesadüfen tanıştığım biride 2004 Model 1.6 TDCİ Ghia aracı 30.000 TL aldığını söylemişti. Bahsettiğim her üç aracında kilometreleri 150.000 ile 160.000 km aralığındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 3 Aralık 2014; 9:12:43 >

• quote:

Yeni bir araç almak istiyorum ikinci el c-max çok ilgimi çekti forum sitelerinden de araştırdım genellikle herkez olumlu şeyler söylemiş.geçen gün bir tane kafama yatan bir c max buldum ve bakmaya gittim.içi dışı çok güzel.motoru çalıştırdığımda ise tam bir hayal kırıklığı.bir motordan bukadar mı çok ses çıkar.heralde dedim bu araç sorunlu sonra ustalara gittim sakın o motora bulaşma o motorlar çok sıkıntılı pejo ve citroen de aynı motoru kullanıyor dedi bir anda soğudum sizce bu doğru mu connectle aynı motor sanıyordum ama ses çıkarmaları çok farklı connectler çok sessiz

Ustanızın tek haklı olan yanı TDCİ motorun HDİ adı altında Peugeot/Citroen grubunda da kullanılıyor olmasıdır. Zira bu motor uzun zaman önce Ford/PSA grubu ortaklığı ile geliştirildi. Oldukça verimli ve rüştünü ispat etmiş olan bu motor hakkında ustanız büyük bir yanılgı içindedir. Bilginize..

• quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

quote:

peki 2005 2006 model bir giha cmax a nekadar para verilir ortalama temiz olanı

ESP-TCS 2004-2007 model aralığındaki bulunan standart Ghia donanımında mevcut değil. Ancak araç güvenlik paketli ise ESP-TCS donanımı bulunur. Ek olarak sanırım ısıtmalı deri koltuklarda var. 2005-2006 model aralığındaki 1.6 TDCİ Ghia aracın ederi bence aracın durumuna göre 25.000 - 28.000 TL oması gerekir. Ancak malum sitedeki fiyatlar oldukça yüksek 30.000 TL lerin üzerinde görünüyor. Yakın zamanda bir tanıdığım 2004 Model 1.6 TDCİ Ghia aracını (Isıtmalı deri koltuklu) 29.000 TL ye sattı. Yine başka bir tanıdığım ise yine 2004 Model 1.6 TDCİ Ghia (Pert Kayıtlı) aracını 24.000 TL ye sattı. Yakın zamanda tesadüfen tanıştığım biride 2004 Model 1.6 TDCİ Ghia aracı 30.000 TL aldığını söylemişti. Bahsettiğim her üç aracında kilometreleri 150.000 ile 160.000 km aralığındaydı.

İyi bu forumu açmışım c-maxtan tamamen soğumuştum 110ps glx connecte yönelmiştim şimdi fikrim değişti.baktığım aracı motoru yüzünden değil de kazalı olması sebebiyle almamıştım.tanıdığım ustaya arabayı göstermedim motor ustası olduğu için nasıl olduğunu sordum bi güzel soğumuştum.connectle aynı motor sanıyordum.
    2004 model espsiz araca da 30bin vermek ağırıma gidiyor açıkçası.km düşük olsa lafım yok ama 160 170 bine yığılmış geneli sanki anlaşmışlar gibi

• Ailece 2005 yılından beri iki farklı c-max ile 100.000 km den fazla yaptık okadar memnun kaldık ki babama 3.yü almak istiyoruz. Ben de kendim için almayı çok isterken, otomatik vites ihtiyacımdan dolayı alamadım. Ama motoru sorunlu diye bir durumu yaşadım ne de duydum. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.