Şimdi Ara

Fren etkisi farkı (sapma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
8.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Araç Opel Vectra b . Aracı muayeneye soktugumuzda arka servis freni fren etkisi farkı %49 çıktı , sınır 30 imiş, sonra arka el ve ayak freni balata değişti disk tornalandı bugün muayeneye gitmeden bir fren testi yapayım dedim muayene hakkı yanmasın diye sapma 30 31 29 sınırında riskli çıktı. Bu kalır dediler. Daha ne yapabiliriz her parça değişti hala sapma devam ediyor bilgilendirecek var mı . Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akifika -- 8 Temmuz 2020; 17:54:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Etkisi Farkı (Sapma)

Fren sistemi, aracınızın güvenliği için hayati önem taşır. Fren etkisi farkı (sapma), araçtaki fren sisteminin dengeli çalışıp çalışmadığını gösteren bir ölçüdür.

Fren Ölçüm Değerleri

Fren muayenesi sırasında, fren ölçüm değerleri kullanılarak frenlerin etkinliği kontrol edilir. Kabul edilebilir fren etkisi farkı değeri, genellikle %30'un altındadır.

Fren Sapmasının Nedenleri

Fren sapması, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Fren balatalarının veya pabuçların aşınması
    • Fren disklerinin veya kampanalarının aşınması veya hasar görmesi
    • Fren hidrolik sistemindeki hava veya sıvı kaçağı
    • Fren kaliperlerinin veya silindirlerinin arızalanması

Fren Sapmasının Belirtileri

• Aracın bir tarafa çekmesi
    • Frene basıldığında direksiyon simidinde titreşim
    • Fren pedalındaki süngerimsi his
    • Fren mesafesinin artması

Fren Sapmasının Düzeltilmesi

Fren sapması, aşağıdakiler gibi çeşitli yöntemlerle düzeltilebilir:

• Aşınmış fren balatalarının veya pabuçların değiştirilmesi
    • Hasarlı fren disklerinin veya kampanaların değiştirilmesi veya tornalanması
    • Fren hidrolik sistemindeki hava veya sıvı kaçağının giderilmesi
    • Arızalı fren kaliperlerinin veya silindirlerinin değiştirilmesi

Arka Fren Sapması Nasıl Yapılır?

Arka fren sapması, fren muayene istasyonlarında özel ekipman kullanılarak yapılır. Aracınızın arka tekerleklerine fren gücü uygulanır ve her tekerleğin fren etkisi ölçülür.

El Freni Sapma Oranı

El freni sapma oranı, el freninin etkinliğini ölçer. Kabul edilebilir sapma oranı, genellikle %20'nin altındadır.

Fren sisteminizin düzgün çalışması, sizin ve yolcularınızın güvenliği için çok önemlidir. Fren sapması tespit ederseniz, aracınızı en kısa sürede yetkili bir servise götürmeniz tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çözümü bilmiyorum ama örnek olsun diye yazıyorum kendimce. 98 model Transporter. Ön aks %0, arka aks %9 , el freni %4
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    Maşallah frenleriniz fazlasıyla iyi sapma açısında ama ben ne yapmalıyım bilmiyorum balata değişti disk tornalandı hâlâ sapiyor fren. Tamircini dediği ise kullanıp balatayı alıştırman lazım diyor gerçekten onunla alakalı mi acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaliperlere bakim yapildi mi..?

• Fuji kullanıcısına yanıt
    Hayır yapılmadı

• Hocam sivi degisimi yaptiniz mi? Hidrolik sivisi degisebilir. Vectrada fren sistemi mekanik mi elektronik mi bilemiyorum bir araştırın eger elektronikse fren merkezini de degistirebilirsiniz.

Kontrol edebileceginiz parcalarin listesi verdiğim linkte var

www.euspares.co.uk
    BRAKE SYSTEM » Vectra B Saloon J96 1.6 i 16V (F19) 100 HP 1598 ccm Petrol » OPEL » lower price
    https://www.euspares.co.uk/parts-catalog/brakes/opel/vectra/vectra-b-36/5166-1-6-i-16v

• Akifika A kullanıcısına yanıt
    Balata ve diskler degistirmeye ragmen bu sonuc cikiyorsa kalıper onceleginiz olsun.Bakimida yapilabilir veya uygunsa degistirebilir.Ondan sonra fren merkezi en sonda fren hortumlari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hidrolik sıvısı değişmedi hocam

• Fuji kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler hocam kaliperlere baktiralim

• Öncelikle yeni takılan disk ve balatalar (Disk torna olsa da) birbirine alışmadan tam fren performansı vermez, veremez.

Yalnız sağ da sol da yeni ise sapmasız olması lazım. Tabii arkanın kampana olmadığını varsayıyorum.

Peki fark %49 iken ya da şimdi fren esnasında bir tarafa çekme v.b var mı?
  • Sıkıntı fren dağıtıcısından olabilir. Belki birinde çok az hava kalmış olabilir. İyi bir fren ustası hidrolik sistemi iyice kontrol etmeli.
  • Balata disk Değişimi sonrası hemen muayene girdiyseniz sıkıntı. Alışma süreci var o süre içinde fren tam performansını vermez.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Arac kampanalı ve sadece arka servis freninde sapma vardı önler baya iyi tutuyordu .önceki durumda 49 iken ve su anki durumda frenler çok iyi tutuyor hissi veriyor ve çekme hissedilmiyor ustalar da kullandı aracı ama frenler bayağı iyi diyor buna rağmen sapma sınırda

• Whisper911 W kullanıcısına yanıt
    Belki de ama ustanın dediği şu arka fren malzemeleri sıfır dahi olsa alışma süreci vardır ve sapma alışma süreci sonrasında gider diyor havalarını özenle aldılar ama bilmiyorum belki de kalmıştır

• ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam balata muaneden 1 gün önce değişmişti ama fren testinden kalınca muayeneye girmedik hak yanmasın diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Akifika

Arac kampanalı ve sadece arka servis freninde sapma vardı önler baya iyi tutuyordu .önceki durumda 49 iken ve su anki durumda frenler çok iyi tutuyor hissi veriyor ve çekme hissedilmiyor ustalar da kullandı aracı ama frenler bayağı iyi diyor buna rağmen sapma sınırda
    Kampana ise kampana ayarını tam yapamamış olabilir usta. Onun ayarı var diye biliyorum çünkü. Ya da yukarıda denildiği gibi sistemde az bir hava kalmış olabilir.
  • Servis freni dediğinize göre sadece el freni sapması yüzünden kalmış görünüyor. Bu sebeple normal gidişte fark hissedilmiyor. Sadece el freni için ayar yaptırın bence.

Ben de aynı şekilde kalmıştım birkez, sonra ayarlattım ve 0 sapmayla geçtim. Arka kampana olan çoğu modelde ayar var diye biliyorum ben de.

• Fren merkezlerinde ve fren hortumlarımda sıkıntı olabilir. Herhangi bir sızıntı görünmüyordu ama frene basinca arac sola doğru dönüyordu. Sag arka fren merkezinde kacak varmis.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    alışma süresi tahmini kaç kilometredir hocam şehiriçini baz alırsak? arka kampanaları Ağustosta değiştirip eylülde muayeneye girmeyi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

alışma süresi tahmini kaç kilometredir hocam şehiriçini baz alırsak? arka kampanaları Ağustosta değiştirip eylülde muayeneye girmeyi düşünüyorum
    Süre veya kilometreden ziyade frenleme ile alakalı. Çok zorlamadan bir kaç gün normal kullanın, yani şehir içi trafiği kırmızıda durarak işte ne bileyim 50 kilometre hıza çıkıp yavaşlayarak v.b alışacaktır. Maksat en üstte kalan yüzeylerin biraz aşınması.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.