Şimdi Ara

GTX770 yeter mi? Yoksa 780 mi gideyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimi toplayalı bir ay kadar oluyo. Sistem ekran kartı hariç 2300tl civarı tuttu ve bütçem 3500tl idi. Alacağım ekran kartı kesinlikle NVIDIA olucak. Ve SLI düşünmüyorum. Ekran kartından beklentim 3-4 sene boyunca ultra/high grafikten aşşağı düşmeksizin çoğu oyunu >40fps oynatabilmesi. Monitorum 27inch ve 2K çözünürlükte yani BF4'ü (belki de 5'i) sorunsuzca 2K oynamak istiyorum. Düşündüğüm ekran kartı ise GTX770 idi. Ama 2Gb olması ve 680'in elden geçirilmiş versiyonu olduğu gerçeği beni 770'den soğutuyor. Sizce 780'e daha fazla para vermeye değer mi? (Sistemin diğer parçaları yeni ve iyi parçalar herhangi bir ekran kartının tam performans gösterebileceğine eminim.)

770:

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n770-tf-2gd5oc-gtx770-twin-frozr-gaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66444

780:

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-gtx780-dc2oc-3gd5-gtx780-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=68052

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n780-tf-3gd5oc-gtx780-twin-frozr-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=69653

• 2K çözünürlülükte ultra istiyorsan ucuz olarak R9 290 Tri X filan al. Tam bir f/p ürün.
  • 2K'da 770 o kadar uzun süre high-ultra'da min 40 FPS oynatamaz diye düşünüyorum.

Edit: Şöyle bir bakınca "diye düşünüyorum" kısmının saçma olduğunu fark ettim en iyisi benchmarklara falan bir bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I. C. Wiener -- 7 Şubat 2014; 0:48:21 >
  • Belirttiğim gibi sadece NVIDIA düşünüyorum. İsterse yarı fiyatına versinler hocam :D
  • I. C. Wiener kullanıcısına yanıt
    Beni de en çok düşündüren şey o zaten hocam. GTX770 iyi bir ekran kartı fakat çözünürlük 2K olunca çekiniyorum. 2 sene sonra bf5 çıkarsa SLI yapmak zorunda falan kalırız daha pahalıya patlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aventadorr

Arkadaşlar sistemimi toplayalı bir ay kadar oluyo. Sistem ekran kartı hariç 2300tl civarı tuttu ve bütçem 3500tl idi. Alacağım ekran kartı kesinlikle NVIDIA olucak. Ve SLI düşünmüyorum. Ekran kartından beklentim 3-4 sene boyunca ultra/high grafikten aşşağı düşmeksizin çoğu oyunu >40fps oynatabilmesi. Monitorum 27inch ve 2K çözünürlükte yani BF4'ü (belki de 5'i) sorunsuzca 2K oynamak istiyorum. Düşündüğüm ekran kartı ise GTX770 idi. Ama 2Gb olması ve 680'in elden geçirilmiş versiyonu olduğu gerçeği beni 770'den soğutuyor. Sizce 780'e daha fazla para vermeye değer mi? (Sistemin diğer parçaları yeni ve iyi parçalar herhangi bir ekran kartının tam performans gösterebileceğine eminim.)

770:

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n770-tf-2gd5oc-gtx770-twin-frozr-gaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66444

780:

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-gtx780-dc2oc-3gd5-gtx780-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=68052

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n780-tf-3gd5oc-gtx780-twin-frozr-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=69653

780 kullanıyorum ve aldığım güne şükür ediyorum.

• 1080p olsa 770 tamamda 2k da vram sıkıntısı kesin olur extra 4-5yıl sıkıntısız demende otomatikman 780'i gösteriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Yeter Mi?
    12 ay önce açıldı
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    bu sisteme bu psu yeter mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2k'da GTX770 zortlar. GTX780 al o zaman.

Bu arada neden R9 290'a burun kıvırdın anlamadım. GTX780'den daha sağlam ve daha ucuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorvetteZR1

2k'da GTX770 zortlar. GTX780 al o zaman.

Bu arada neden R9 290'a burun kıvırdın anlamadım. GTX780'den daha sağlam ve daha ucuzdur.

daha sağlamlığı tartışılır ama daha ucuz tabiki.ikisi arasında performans olarak 780 ,fiyat performans olarak 290 seçilmeli bence
  • 2k da crysis 3 te Titan bile zorlanıyor hocam. aman diyim 770 almayın. İlle de Nvidia diyorsanız 780 alın.
  • Gtx 780 al.

• quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

quote:

daha sağlamlığı tartışılır ama daha ucuz tabiki.ikisi arasında performans olarak 780 ,fiyat performans olarak 290 seçilmeli bence

Performans olarak 780'mi ? R9 290 genel olarak daha fazla performans sunan bir ekran kartı.
    Daha sağlam derken performans anlamında demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorvetteZR1 -- 7 Şubat 2014; 3:07:00 >
  • Adam nvdia alıcam diyor yoksa Sapphire 290 tri x al derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 7 Şubat 2014; 3:07:05 >
  • Hem 2K çözünürlük olacak, hem de yüksek ayarlardan aşağı düşürmeden 3-4 sene götürecek... Öyle bir dünya yok dostum GTX 780 alırsan bu sene ve önümüzdeki sene biraz ayar kısarak sıkıntı çekmezsin muhtemelen ama ondan sonrası sana kalmış.
     GTX770 yeter mi? Yoksa 780 mi gideyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbara alp -- 7 Şubat 2014; 3:11:26 >

• quote:

quote:

quote:

Performans olarak 780'mi ? R9 290 genel olarak daha fazla performans sunan bir ekran kartı.

ben bu konuyu çok araştırdım 780 ti almadan önce r9 290 ve türevlerine çok baktım.şunu özetle söyleyeyim: r9 290 780 ile r9 290 x 780 ti ile yarışan bir model ve sonuç olarak yukarıda dediğim gibi çok az farkla geçse bile her iki karşılaştırmada da nvidia kartlar geçiyor.benchmarklarda genel sonuç böyle.ama fiyat performans olarak ben amd tercih ederim.fakat zamanında driverlarından dolayı amd ye beddua okuduğum için son anda r9 x den vazgeçip nvidia aldım.sizin dediğiniz daha fazla performans sunan kart 290 x, 780 den(ti olmayanından) daha iyi performans veren bir kart .x serisinden olmayan kart 780 den iyi değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben bu konuyu çok araştırdım 780 ti almadan önce r9 290 ve türevlerine çok baktım.şunu özetle söyleyeyim: r9 290 780 ile r9 290 x 780 ti ile yarışan bir model ve sonuç olarak yukarıda dediğim gibi çok az farkla geçse bile her iki karşılaştırmada da nvidia kartlar geçiyor.benchmarklarda genel sonuç böyle.ama fiyat performans olarak ben amd tercih ederim.fakat zamanında driverlarından dolayı amd ye beddua okuduğum için son anda r9 x den vazgeçip nvidia aldım.sizin dediğiniz daha fazla performans sunan kart 290 x, 780 den(ti olmayanından) daha iyi performans veren bir kart .x serisinden olmayan kart 780 den iyi değil.

Arkadaşım bende çok araştırdım. R9 290 GTX78'den hem daha ucuz hem daha fazla performans veriyor oyunlarda. Bir çok site bir çok sentetik testleri inceledim. Bir arkadaşta test etti. R9 290 oyun için alınabilecek en iyi ekran kartıdır o segmentte.

• 780'in oc başarısı ve az ısınmasını da hesaba katmakta fayda var.
    İyi çıkanlar voltaj dahi vermeden 1250 MHz kullanılabiliyor(+ voltajla iyice yükseltilebilir); çıkmayana da sıcaklık problemi yaşamadan voltaj verilir, gene yüksek değerler elde edilir.

290 Tri-X de güzel kart. Ama soğutmanın iyi olması, kartın ürettiği yüksek ısıyı değiştirmiyor. Havayı kasa içine bırakacak, yaz aylarını düşünerek, kasa içi sirkülasyonu iyi kurmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Şubat 2014; 6:59:30 >
  • Ya arkadaşlar , herkes haklı olarak ekran kartlarına odaklanmış ama kimse 27" ekranda 2k çöznürlüğün gereksiz yüksek olduğunu farketmemiş...
    Dostum lütfen yanlış anlama sana hakaret falan etmek gibi bir niyetim yok ama 27" 'de 2K yı naapcan; mikroskoplamı bakıyon ekrana ? ? ?

al bi 1080p ekran 770 'le 5 yıl kullan.

tamam teorik olarak ne kadar şıkışık nokta o kadar kalite ama 27" gibi küçük bir ekran 1080p de de gayet kaliteli gösterir.

ekran kartını yükselteceğine ekran çözünürlüğünü küçült : )

bilgisayarı 1080p 'lik 32" tv ye bağlıyorum da pikselleri yine göremiyorum ama millet küçücük 5" telefon ekranlarında 1080p olmazsa telefonu satın almıyor...

bende mi bir sorun var yoksa millet teknoloji çılgınlığında körlemesine mi koşuyor ?
  • Merhaba para sorun degilse tabi ki 780 gercekten cok guclu bende kullaniyorum bu arada vatandakiler stokta yok ve pahali.

Ayrıca düz mantıkta 770 lerde tabi ki cok iyi kartlar ama 780 ile 770 arasında büyük ölçüde performans farkı var 780 alıp bide biraz oc yaparsanız o ekran kartı artık en üst seviye olarak kullanılır.

bu link umarim yardimci olur
    http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9160

http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9483

http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9101

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 7 Şubat 2014; 8:49:38 >

• Dün yazmadan önce gördümde aklım bi an R9 290 a gitmiş nedense :) O zaman kesinlikle 780 alman lazım en az 2k çözünürlülükte.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.