Şimdi Ara

HDD ve Win8 ile alakalı acil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. HDD ile ilgili sorun yaşıyorum. Acilen yardıma ihtiyacım var. 3 gündür en az 100 defa laptobu aç kapa yapa yapa sorunu çözemedim.

Evde 2 tane laptop var.

Windows 8.1'de yaşanan bir sorun sebebiyle HDD %100 çalışmaya başladı. İnternette gördüğüm yöntemi denedim, yeniden başlat yaptım ama bir daha masaüstünü bile göremedim. Hep masaüstüne gelirken siyah ekran olarak kaldı.

Format atmaya karar versem de HDD format için boot olmadı. DVD, USB, BİOS, Recovery vb. her şeyi boot ederek denedim ama hiç bir şekilde format atamadım.

Windows 7 laptobumda kullandığım HDD'yi Win8 olan HDD ile değiştirdim ve sorunsuz şekilde masaüstüne geldi. Yani Win8 yüklü HDD bozuk görünüyor.

Flash belleğe Linux kurup Win8 yüklü laptoba taktım. Linux açıldı. İnternet, video, sosyal medya vb. her şey normal çalışıyor.

Ama ne zaman Win8 HDD taksam siyah ekrandan başka bir şey yok. Ctrl+shift+delete vb. hiç bir şeye tepki vermiyor. HDD'nin bozulduğu kesin gibi ama şöyle bir şey var:

Linux'tan bilgisayarıma girince HDD'nin içine girebiliyorum, programlar dosyalar vb. hepsi yerli yerinde.

USB'den Linux çalışırken bozuk dediğim HDD'nin içindeki tüm dosyaları delete ile silip (Program Files, Windows klasörleri vb..) sıfırdan Windows kurmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Linux'tan bozuk HDD'yi biçimlendirme yaparak tamamen boş hale getirmek olarak düşünün.

Böylece HDD tamamen boş olsa yeni HDD almış gibi sıfırdan Windows kurabilir miyim?

• Paragon partition manager tarzı, Linux üzerinde çalışabilen bir disk yönetim uygulaması ile diske format atıp tamamını sıfırlamanız daha uygun olur. Çünkü windows kurulumu sırasında farklı partitionlar oluşturulur. Normal depolama kısmını elinizle temizleseniz bile bu bölümlerdeki bozukluklar Hard diskin çalışmamasına sebep olacaktır.

İkinci alternatif olarak, 2.5 harddiskleri taşınabilir disk yapmak için kullanılan aparatlar var. USB üzerinden bağlamak için kullanılıyor. Onlardan alıp windows 7 laptopunuza hard diski USB yoluyla bağlayıp yine benzer bir disk yönetimi programı ile diski sıfırlayıp diğer laptop takarak yeniden windows kurulumu yapabilirsiniz.

Önerim sıfırlama işleminde sonra HD Tune programı ile bad sector taraması da yapmanız. Sorun varsa diskte yine başınıza sıkıntı yaratacaktır.

Not: Linux çok fazla kullanmadığım için bu konuda bilgisizim. Bilen arkadaşlar doğrulasın dediğimi. Linux üzerinden diske eriştiğinizde ek partitionlar görülebilir olması lazım. Linux üzerinden ekstra bir program kullanmadan tüm partitionlar silip tek bir parça oluşturarak da diski sıfırlayabileceğinizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 6 Aralık 2020; 4:12:4 >

• JrGrendel kullanıcısına yanıt

Hocam linuxtan şöyle bir şey buldum. HDD görünüyor, format ve restore falan diyor. Buradan direk yeni Windows ISO dosyasını imaj etmek mümkün olur mu acaba.

Sonuca varacaz sanki bir şekilde ama hayırlısı...
  • Hocam format değil de delete işlemi yapmanız lazım tüm bölümlere. Sonrasında windows kurarken o ekstra partitionları kendi oluşturacak.

Delete bastım olmadı. İmlecin olduğu yere tikladim oldu. Şimdi recovery dahil tüm bölümleri böyle silersem DVD yada usbden format atabilir miyim?
  • phorever kullanıcısına yanıt

Evet hocam bölümleri sildikten sonra usb ile windows kurulumuna girdiğinizde diski görmesi lazım.

Windows kurulum arayüzünde de tek parça olacak şekilde silebilirsiniz. Sonrasında yeni partitionlar oluşturulacak.

Teşekkürler, deneyeceğim. Sonucu buraya yazacağım.

O da olmazsa artık yeni SSD alıp Windows kurmak şart...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Rica ederim hocam, umarım sıkıntı yaşamazsınız.

İmkanınız varsa direk SSD'ye geçin hocam. Aşırı fark edecek.

Sayenizde yaptım hocam çok teşekkür ederim, 4 gündür uğraşıyorum. Yeni SSD için 200 TL yi gözden çıkarmıştım. Hiç gerek kalmadı.
    Partitionlari sildim. Bios girip UEFİ modunu Legacy yaptım. Flash belleği boot ettim kurulum başladı.
    Linux resmen hayat kurtardı :)

Rica ederim hocam, sevindim hallolmasına. Sorunsuz kullanmanız dileğiyle...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.