Merhaba. HDD ile ilgili sorun yaşıyorum. Acilen yardıma ihtiyacım var. 3 gündür en az 100 defa laptobu aç kapa yapa yapa sorunu çözemedim. Evde 2 tane laptop var. Windows 8.1'de yaşanan bir sorun sebebiyle HDD %100 çalışmaya başladı. İnternette gördüğüm yöntemi denedim, yeniden başlat yaptım ama bir daha masaüstünü bile göremedim. Hep masaüstüne gelirken siyah ekran olarak kaldı. Format atmaya karar versem de HDD format için boot olmadı. DVD, USB, BİOS, Recovery vb. her şeyi boot ederek denedim ama hiç bir şekilde format atamadım. Windows 7 laptobumda kullandığım HDD'yi Win8 olan HDD ile değiştirdim ve sorunsuz şekilde masaüstüne geldi. Yani Win8 yüklü HDD bozuk görünüyor. Flash belleğe Linux kurup Win8 yüklü laptoba taktım. Linux açıldı. İnternet, video, sosyal medya vb. her şey normal çalışıyor. Ama ne zaman Win8 HDD taksam siyah ekrandan başka bir şey yok. Ctrl+shift+delete vb. hiç bir şeye tepki vermiyor. HDD'nin bozulduğu kesin gibi ama şöyle bir şey var: Linux'tan bilgisayarıma girince HDD'nin içine girebiliyorum, programlar dosyalar vb. hepsi yerli yerinde. USB'den Linux çalışırken bozuk dediğim HDD'nin içindeki tüm dosyaları delete ile silip (Program Files, Windows klasörleri vb..) sıfırdan Windows kurmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Linux'tan bozuk HDD'yi biçimlendirme yaparak tamamen boş hale getirmek olarak düşünün. Böylece HDD tamamen boş olsa yeni HDD almış gibi sıfırdan Windows kurabilir miyim? |
Bildirim