Şimdi Ara

Hipoglisemi ve Bisiklet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hipoglisemi(Düşük Şeker) hastası olan bir kişi bisiklet sürebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam eger ilaci aldiginizda orta tempo yuruyus yapabiliyorsaniz bence bisiklete de binersiniz ama kontral altinda tutmak lazim sekeri

• Suan diyet asamasindayin, ilac kullanmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi olan yok mu acaba? Bana yardimci olacak?

• benimki hipoglisemi seviyesinde mi emin değilm ama açlık şekerim 60 civarı çıkıyor, spor yaparken bir kaç kere bayılmışlığım var. bisiklette sıkıntı olarak belli bir tempoyla giderken ani duruşlarda bayılacak gibi oluyorum. yani yavaş yavaş durmam gerekiyor. sizdeki benzer bir durum mu?
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Evet benimkisi de şeker düşüklüğü. Yanlız bende hic bayılma olmadı. Geçen hafta şekeri ölçtüğümde 54 çıkmıştı.

• Takıntılı.Adam T kullanıcısına yanıt
    hocam şekeri nasıl ölçüyorsunuz? kendi başına ölçülebiliyor mu yoksa kan testi ile mi?
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Seker olcer adli ufak bir alet sayesinde olcuyorum.

• Dikkatli olun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya değil doktorunuza sorun. Şahsi görüşüm kesinlikle sürmemeniz yönünde.

• http://www.tourofturkey.org/2013/TR/haber/tamam_diyabetli_bisiklet_ilerden_olu_an_team_novo_nordisk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conrade -- 13 Şubat 2016; 12:59:46 >
  • Hepinize teşekkürler arkadaşlar... Eger benim ki gibi olupta fikrini söyleyen olursa sevinirim...

• Arkadaşlar Merhaba,

Öncelikle Tip 1 şeker hastasıyım. Şekerim düşük veya yüksek olabiliyor yani. Bundan sonra yazacaklarım konusunda doktor olmadığımı belirtmek, bünyeden bünyeye vücudun vereceği tepkilerin değişebileceğini söylemek zorundayım.

Bisiklet sporu ile çok ilgilenemesem de yeni yeni başlamak niyetindeyim. Fakat kendimce 15 km'ye varan koşular yapıyorum. Bu koşularda ise artık şekerimi dengede tutmayı deneme-yanılma yoluyla öğrendim. Size tavsiyem vücudunuzun spor sırasında verdiği tepkileri ölçmek adına sporunuzun ilk aşamalarında durup şekerinizi ölçmekten çekinmeyin. Böylece vücudunuzun verdiği tepkileri yavaş yavaş öğreneceksiniz. Göreceksiniz ki ilk seferde 10 kere ölçtüğünüz şeker zamanla 1'e kadar düşecek.

Spordan önce bir şeyler yemeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Mesela ben yulaf veya müsli yiyorum. 1 saatlik koşu için yediğim 60 gr müsli bana yetiyor. Fakat yedikten hemen sonra spora başlamamanız, yediğinizin kana geçmeye başlamasını beklemeniz önemli. Şahsen ben müsli yersem 45 dk bekliyorum(kuru meyvede 15 dk) ve sporuma öyle başlıyorum. Zaten pikini 2 saatte yaptığı için piki de sporumun sonlarına denk geliyor. Eğer daha uzun bir spor yapacaksam ise spor başlangıcından 1 saat kadar sonra kuru meyveler ile takviye yapıyorum. Ama dediğim gibi yediklerinizin miktarları, kana geçişleri tamamen bünyenize bağlı. Mesela Gürkan Açıkgöz profesyonel bir Tip 1 diyabetli sporcudur. Kendisi spordan 15 dk kadar önce kuru meyve yiyerek ve aralarda takviye alarak sporunu yapıyor. Kendisinin facebook profilinehttps://www.facebook.com/gurkanacikgozofficial/?ref=br_rs 'dan ulaşabilirsiniz. Mesaj atarsanız da elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.

Aklınıza takılanlar olursa da çekinmeden sorabilirsiniz.

• Reyftn R kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin...

• Arkadaşlar biraz saçma olacak konu dışında ama ben burda saglikla ilgili konu paylasmistim admin sildu neden ceza verdi bide bana

• gburrakkk G kullanıcısına yanıt
    Paylastiginiz konu bisikletide ilgilendiriyor muydu acaba?

• Yok konu dışında paylasmistim ordan yedim yasak sağlıkla ilgili paylaştım die

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.