Şimdi Ara

İşlemci Kullanım Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu bahsetmeden önce sistemimi yazayım belki sistemde bir sıkıntı vardır;
    Rtx2060, İ7 4790k, 16 Gb 1600mhz ram, 650w 85 plus psu,500 gb hdd ve 500gb ssd.

Öncelikle sorun son 1 gündür var.Oyuna girdiğimde bannerlord olsun bf1-bf5 olsun işlemci kullanımı %99 da oluyor ilk 10 saniye civarı özellikle bf'de 15-20 saniye sürüyor.Ekran kartı kullanımı da %55lerde oluyor.Sonra cpu kullanımı %60 lara geriliyor , gpu kullanımı artıyor fps düzeliyor. ama bf'de bu düzelse bile sürekli droplar oluyor.%95'den 70lere düşüyor bir anda ekran kartı kullanımı.Normalde bu sorundan önce online'da oluyordu ama single'da %97 sabit gpu kullanımda oynuyordum hem bf1 hem bf5 i ama bu sorundan sonra droplar başladı tıpkı onlinedaki gibi ve başta ilk 20 saniye süren bu olay var.
    Bir windows güncellemesi yapmaya çalıştım bugün ve güncelleme bir hata verdi %20 ye kadar yüklendi sonrasında yükleme devam etmedi.İki onunla mı ilgili bilmiyorum ama bir de bios ayarlarını kurcalamıştım biraz güç-performans-sessizlik modları vardı her şeyi eski haline de getirdim aslında.Üç nvdia denetim masası ayarlarını kurcalayıp her şeyi eski haline getirdim yine düzelmedi.
    Oyunların hepsi ssd'de yüklü bu arada arkadaşlar.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Sorun, oynadığınız oyunların yeni nesil olması. BFV 12 threadi, Bannerlord ise 16 threadi rahatlıkla kullanabiliyor. Yani işlemci kaynaklı darboğaz.
    Oyunlarda CPU tabanlı ayarları kısarak ve overclock yaparak işlemciyi biraz rahatlatabilirsiniz ama çok da faydası olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 14 Mayıs 2020; 13:41:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Sorun, oynadığınız oyunların yeni nesil olması. BFV 12 threadi, Bannerlord ise 16 threadi rahatlıkla kullanabiliyor. Yani işlemci kaynaklı darboğaz.
    Oyunlarda CPU tabanlı ayarları kısarak ve overclock yaparak işlemciyi biraz rahatlatabilirsiniz ama çok da faydası olmayabilir.
    hocam bu son 1 gündür var.Öncesinde bf5 %97 gpu kullanımı, %70 cpu kullanımında ultra ayarlarda 90 fps alıyor ? son 1 gündür böyle bir sıkıntı var ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tantan11 -- 14 Mayıs 2020; 13:45:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tantan11

hocam bu son 1 gündür var.Öncesinde bf5 %97 gpu kullanımı, %70 cpu kullanımında ultra ayarlarda 90 fps alıyor ? son 1 gündür böyle bir sıkıntı var ama.

Alıntıları Göster
    İşlemcinize arkaplanda daha fazla iş gelmeye başladıysa doğaldır (oyun veya win güncellemesi ile). Ama diyorsanız ki 1 günde bu hale geldi ciddi değişim var, update falan da gelmedi ise o zaman 3. parti programlar işlemciyi meşgul ediyor olabilir. Bi format deneyin önce isterseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.