Şimdi Ara

İTÜ Bilgisayar vs ODTÜ/ODTÜ icin Ankara'ya Gitmeye Deger mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
5.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sene basi ITU Bilgisayar Muhendisligi hayalimdi zaten daha iyisini yapamam diyordum. Ama sonucum bekledigimden cok iyi geldi MF4 siralamam 1772. 9 Yildir Istanbuldayim duzenim var ve ITU evden cok uzak degil. ODTU Bilgisayar genel olarak daha iyi deniliyor ikisi de Istanbulda olsa suphem olmaz ama Ankaraya gitmek yurtta kalmak vesaire bu sıkıntıları cekmeye deger mi acaba ODTU ile ITU arasindaki egitim farki? Siz ne dusunuyorsunuz objektif sekilde fanatiklik olmadan bilgilerinizi dusuncelerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Bir de Bilkent %100 secenegi var ama ozelde okumak bilmiyorum sicak bakmiyorum. Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsam Bilkent ve Sabancı düşünürüm ama ODTÜ için Ankara'ya gitmeye değer mi diye soruyorsan evet değer, linkedin profillerine de bakarsan Bilgisayar mühendisliğinde 5 üniversite öne çıkıyor. ODTÜ'nün kampüsü de harika hem bir de insanın "comfort zone" diye tabir ettiğimiz bölgeden çıkması özellikle bu yaşta çok önemli oluyor, kurulu düzenini bozman bu durumda kötü bir şey değil ODTÜ ve İTÜ'yü de iyice gez bunları yaparken diğer seçenekleri de değerlendir (önceliğin ODTÜ, İTÜ olduğu için onları başta yazıyorum) öğrencilerinden bilgi al ona göre kararını ver ama ben şahsen ODTÜ'yü gezince İTÜ'ye göre çok beğeneceğini düşünüyorum 2 yıl önce tercih seçeneklerim arasında olan top 6 diyebileceğimiz tüm üniversiteleri gezmiş mezunlarıyla konuşmuş, detaylı inceleyerek tercihini yapmış ve asla pişman olmamış biri olarak konuşuyorum, şuanda da 2.sınıf Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim.
  • Ben olsam Bilkent ve Sabancı düşünürüm ama ODTÜ için Ankara'ya gitmeye değer mi diye soruyorsan evet değer, linkedin profillerine de bakarsan Bilgisayar mühendisliğinde 5 üniversite öne çıkıyor. ODTÜ'nün kampüsü de harika hem bir de insanın "comfort zone" diye tabir ettiğimiz bölgeden çıkması özellikle bu yaşta çok önemli oluyor, kurulu düzenini bozman bu durumda kötü bir şey değil ODTÜ ve İTÜ'yü de iyice gez bunları yaparken diğer seçenekleri de değerlendir (önceliğin ODTÜ, İTÜ olduğu için onları başta yazıyorum) öğrencilerinden bilgi al ona göre kararını ver ama ben şahsen ODTÜ'yü gezince İTÜ'ye göre çok beğeneceğini düşünüyorum 2 yıl önce tercih seçeneklerim arasında olan top 6 diyebileceğimiz tüm üniversiteleri gezmiş mezunlarıyla konuşmuş, detaylı inceleyerek tercihini yapmış ve asla pişman olmamış biri olarak konuşuyorum, şuanda da 2.sınıf Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim.

• Ailen genel olarak rahatsa, üniversitede pek karışmayacaklarsa aile yanında ve İstanbulda olmanın avantajıyla İTÜ yazardım ben maceraya gerek yok.Ama dışarıdan gelinecekse Bilkent veya ODTÜ ağır basardı.
  • İtü donanım ağırlıklı ders veriyor ona göre tercih yap

• Şehir dışına çıkmak her türlü bir avantaj bence ayrıca yurt dışı için odtü nün eli daha kuvvetli aklında bulunsun. Sabancı ise ancak son tercih olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heymannn -- 12 Temmuz 2017; 13:38:26 >
  • Yusuffyus Y kullanıcısına yanıt
    Hocam ben biraz donanim da ogrenmek istiyorum ama agirligina bagli donanim agirlikli derken ne kadar agirliktan bahsediyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: atmacahacker

Hocam ben biraz donanim da ogrenmek istiyorum ama agirligina bagli donanim agirlikli derken ne kadar agirliktan bahsediyoruz?

bence odtu yaz. odtu ee de dusun hatta ben odtu cengten eeye gectim sorularin varsa yardimci olabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atmacahacker kullanıcısına yanıt
    İtü ve ödtü nün sitesinden ders programlarına bak karşılaştır anlarsın.

• Ben düşünmeden İTÜ yazardım. Şehrinden ayrılmaya değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son yıllarda sıralamalar nasıldır bilmiyorum ama benim tercihim Koç, Boğaziçi, Bilkent, Sabancı, ODTÜ, İTÜ şeklinde olurdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yurt dışında tanınırlığı açısından mezuniyet sonrası yurt dışı düşünüyorsan bilkent ve odtü. istanbul düşünüyorsan kal itü'de.
  • moritis kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl bir tanınırlık bu acaba, kim tarafından? Mezunlarının yurtdışında çalışma oranlarına bakarak mı söylediniz bunu?Yoksa yeterli finansal desteği sağladığı takdirde bir İTÜ'lünün Bilkent veya ODTÜlüyle yurtdışı şansı aynıdır, tanınırlık derken senin Amerikadan iyi bir okulu tanıdığın kadar tanımıyorlar yani bizim okulları.Ayrıca akademik değerlendirmelerde İTÜ ODTÜ ile birlikte en üsttedir genelde mühendislik özelinde, bir tanınırlık sağlarsa bu sağlar.
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    ya ben daha bugün yurt dışındaki iyi üniversitelerin yüksek lisans şartlarını araştırıyordum. waterloo üniversitesi'nin yüksek lisans için istediği belgelere baktım. sitesinde ingilizce yeterlilik için istediği belgeler belirtilmiş ancak bundan muaf olma ihtimali de var. ülke ülke belirtmiş şu ülkede şu üniversitelerden birinden mezunsan ingilizcen üniversitemiz tarafından yeterli sayılıyor denmiş. bilkent boğaziçi odtü koç hatta iyte listeye dahil edildiği halde itü edilmemiş. itü'de %100 ingilizce bir bölüm okuyan biri olarak bu bize büyük bir handikap.
    https://uwaterloo.ca/discover-graduate-studies/admission-requirements/english-language-proficiency-elp/english-language-proficiency-exemptions

yaklaşık bir haftadır da insanların linkedin profillerinde geziyorum. kendim itülüyüm, itü'den yakın zamanda iyi ortalamayla mezun olanlar ne işlerle uğraştıklarına baktım. odtü'den yakın zamanda iyi ortalamayla mezun olanların ne işlerle uğraştıklarına baktım. iyi ortalama yapan odtülülerin tamamına yakını mit, stanford, princeton, caltech gibi üniversitelerde yüksek lisans programlarına kapak atmış. itülüler ise daha çok itü, boğaziçi gibi okullarda akademik hayatlarına devam etmiş, kalanlar da avrupa'da ve amerika'da çeşitli üniversitelere gitmiş ama aralarında böyle üstün başarıyla mit'ye, princeton'a gidene denk gelmedim. ve yakın zaman dediğim de 2010-2015 arası bir zaman dilimi. bunda tek kıstas eğitimdir demiyorum tabi ama okulun sana kattığı bakış açısı, vizyon, beraber eğitim aldığın insanlar seni bir başka şekillendiriyor.

bence istanbul'un merkez yerlerinden birinde olan itü'nün istanbul içi bilinirliği, bağlantılarıyla odtü'ye nazaran daha avantajlı olduğu söylenebilir ama yurt dışı için aynısını söyleyemedim ben.

not: iyi ortalamadan kastım 3.7 üstü bu arada. yoksa her 3 üstü mit'de gibi anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moritis -- 12 Temmuz 2017; 16:5:33 >

• Bilkent CS kesinlikle yaz yazmazsan ve sıralaması sıralamandan düşük olursa üzülürsün.Çok kaliteli bölüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çomarsan odtü ye gitme
  • Up

• Dostum Bilkent veya ODTÜ yaz. Bana kalırsa Bilkent yaz ama İTÜ yazma sen beni dinle.İTÜ elbette iyi bir okul ama God Tierde yer bulamıyor bence.

• Azimli yazar diye bi blog var bilkent bilgisayar mezunu onun yazılarını okumanı oneririm kısacası oyle burslu burssuz vs olayı yok ayrıca bilkent ilk 10.000 deki tam burslu kişilerin bursunu kapsamlıya yukseltiyor mf de yanı ayda 730 TL burs + ve ıkı kısılık oda veriyor tam bursa ekstra olarak. Bolumu pek bılmedigim için yorum yapmam doğru olmaz en iyisi hangisiyse ona git yani aileden de uzaklaşmak lazım ben de baya eve aileye bağlı bir insanım ama artık çocuk değiliz bir yerden başlamak lazım elde fırsat varsa değerlendirmek l azım eğer odtü itü den daha iyi ise diye konusuyorum tekrar belirteyim ben endüstri seçeceğim için cs alanını bılmıyorum

• Hocam İTÜ ile ODTÜ arasında bilgisayar konusunda çok çok fark var, ODTÜ belki 2-3 gömlek üstündür öyle diyeyim
    Siz bilirsiniz yine de İTÜ genel olarak iyi bir okul
  • Hocam bence ailenin yanından ayrıl.Tek başına 4 yıl uzak bi yerde cok güzel şeyler kazanabilirsin.Hayat tecrüben inanılmaz artar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.