Şimdi Ara

Kaza Sonrası 1.5 Aydır Serviste Yatan Araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 28 Haziran tarihinde bir talihsizlik yaşadık. Uzun yolda giderken bir anlık dalgınlık sonucu araç sol bariyerlere çarptı. Sol 3 hava yastığı açtı araç. O gün yetkili servise çekildi ve o günkü gibi duruyor hiç ellenmedi araca. 18 temmuzda kaskoya listeyi vermiş servis 220 bin tl masraf çıkarmış. O günden beri de kasko firmasından onay bekliyoruz yapılacaksa yapılacak perte çıkacaksa çıkacak ancak bir türlü onay ya da pert kararı gelmedi . 1.5 aydır arabasız kaldık servis yapımına başlamadığı için ikame araçta vermiyor. Sormak istediğim bunun yasal bir süresi var mıdır kasko 2 haftadır bir türlü onay veremedi sorduğumuzda piyasa araştırması yapılıyor diyorlar.

Kaza Sonrası 1.5 Aydır Serviste Yatan Araba

• 220 bin tl hasarla perte çıkmaz onarım yapılır.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Hocam servisin dediğine göre kasko firmaları daha çok perte çıkarmaya meyilli oluyormuşlar. Daha karlı oluyormuş onlar için. Atıyorum vergiler dahil 250 bin verip yaptıracağına piyasa değerini sana verip hasarlı halini 150 200 bin altına satsa 50 100 bin lira kara geçmiş oluyorlar. Bizde yapılması taraftarıyız ancak sigorta 3 ay bekletse 3 ay beklemek zorunda mıyız yasal bir süresi yok mudur bunun arabayı istedikleri kadar bekletebiliyorlar mı bu şekilde serviste.

• Trident682 kullanıcısına yanıt

Belgeleri incelediniz mi kasko poliçe vb orda yazıyordur belki

• Geçmiş olsun, tamir edilse bile tramer çok yüksek çıkacaktır. Satmasını zorlaştıracaktır sonra.

• Hava yastığı açmış bir aracı yaptırmayın, bastırın perte çıkarsınlar. O aracın orijinal hava yastıklarının gelmesi takılması vs. en az 3 ay zaten. Gümrüklerde o kadar sıkıntı var ki bildiğin fren balatası ithalatında bile ciddi sorunlar yaşanıyor. Başınız ağrısın istemiyorsanız aracı perte çıkarmaları için bastırın. Zaten muhtemelen de çıkacaktır.

Kasko şirketiniz nedir?

• benim anadolu sigorta 1 aydır 1 kapı gelemedi gitti. bu ara sıkıntılar var herhalde. ama siz mümkünse perte çıkarmaya uğraşın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sompo sigorta hocam. 220 bin parça bedeli üstüne KDV eklenecek derlen 250 yi geçer hasar kaydı. Aracın yapımına başlayınca ikame araç vereceğini söyledi servis ama 3 ay sürecekse perte çıksa daha iyi gerçekten. Aracın değeri 1 milyon civarı. Verirler mi aceba değerini. 250 bin civarı taşıt kredisi var üstünde şimdi onuda kapatsak elde az para kalacak tekrar kredi çekmesi de zor şimdi. Nerden baksak bende arada kaldım

• Trident682 kullanıcısına yanıt

Burada çıkan bedeli alırsınız büyük ihtimalle.

www.tsb.org.tr
    Kasko Değer Listesi
    https://www.tsb.org.tr/tr/kasko-deger-listesi
  • sovtaj'dan bu hali ile fiyat teklifi bekliyorlardır . eğer hasarlı haline iyi fiyat verirlerse size pert onayı gelir

! ücret miktarları örnektir !

mesela arabanızın düzgün hali değeri (size ödeyecek olduğu) 720bin tl diyelim . kaza masrafı 220bin tl

pertçiler arabanıza 500 verirse , pert onayınız gelir 720 liranızı alırsınız

ama pertçiler 400 verirse tamir onayınız gelir mesela.

• Sánchez kullanıcısına yanıt
    Bu rakamın %80'i verilir.

Ayrıca burada yine kasko poliçe kapsamının ve sigorta şirketinin önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Poliçeyi ucuza yapmaya çalışmam hiçbir zaman, ikame aracı süresiz yaptırırım, çoğunda 1 hafta, 2 hafta olur ve bazen de az tutsun diye tamamen kaldırırlar. Sonrasında da ben kaskoyu herkes 10 tl ye yaptırırken ben 5 tl ye yaptım diyerek foruma yazarlar ama içeriği???? Bunu herkes atlıyor işte. Sıfır araç başlığında ucuza kasko yaptırdım diye övünenler ile dolu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEVENİNTEORİ -- 6 Ağustos 2023; 15:27:11 >
  • Sánchez kullanıcısına yanıt

Hocam burda 800 bin çıkıyor araç 1 milyon. Poliçede rayiç bedel diyor kasko bedeli değil. İnternet sitesinden bakılır diyor araç bedeline. Bu değer kimse kabul etmez.

• YETKİLİ SERVİS PİŞMANLIKTIR! Tampondaki 5 cm yarık için 3 hafta arabasız kaldım tramere hasar kaydı işlemesi de cabası.

• aracı sovtaj firma aracıyla ihaleye sunuluyor. diyelim 900 bin teklif geldi. sana da 1 milyon vereceğini varsayarsak; kaskodan 100 bin tl çıkmış oluyor. bu durumda arabayı perte çıkarıyorlar.

serviste 220 bin çıkması normal, en ufak hasarlı parçada sıfırla değişim yapılıyor. hava yastıkları da pahalı malum. ama bunu alacak adam çok daha makul fiyatla hallediliyor.

fiyat bedeli ise sahibinden sizin arabaya benzer km, model yılındaki fiyatlara bakarsınız. ona göre sizle iletişime geçen kişiyle pazarlık yaparsınız

• Sıkıntı gümrüklerde değil. Emniyet kemeri, fren balatası, far-aydınlatma gibi bazı araç parçalarının Avrupa standartlarına uygun olma zorunluluğu var. Üretici firma da bu ürünlerin standartlara uygunluğunu gösterir deklerasyon ve sertifikaları sağlaması gerekiyor. TSE'den uygunluk alınması durumunda gümrük her hangi bir engel koymaz.

TSE'den uygunluk alamadığımız far grubunu yurt dışına iade ettik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.