Şimdi Ara

Kilo Alamayanlar, Ektomorf Yapıdakiler Bu Konuya Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hey sen oradaki, evet sana diyorum, hayır şişko sen çekil aradan, zayıf olan sana diyorum iskelet gibi gözükmekten bıktın mı? Kilo almakta zorlanıyor musun? Peki neden hala bir salona gidip vücut geliştirmeye başlamıyorsun? Hemen arayın 0500 000 00 00.

Shopping TV gibi bir giriş oldu.

Merhaba arkadaşlar, öncelikle ben yıllardır vücut geliştirme yapan veya bu konuda bilgili olan birisi değilim sadece birkaç aydır yapıyorum. Bende olan güzel değişimleri size anlatıp kilo alamayan arkadaşları bu spora yönlendirmeye çalışacağım. Basit olarak bu spora başlamadan önce (yani yaklaşık 2-2.5 ay önce) 1.95 civarı bir boyda 68 kiloydum ve bildiğiniz yürüyen iskelet gibiydim (gerçi biraz bol kıyafetler giyerek az çok gizleyebiliyordum). Şuan ise aynı boyda 78kg oldum ve hala kilo almaya devam ediyorum. Bunun dışında vücudumdaki kaslar az da olsa belirginleşmeye başladı ve güç kazanmaya başladım. Hala almam gereken en az 10 kilo var ancak şuana kadar 10 kilo aldım ve gelecek 3-5 ay içinde de geriye kalan eksiğimi tamamlarım diye umut ediyorum.

Belki aranızda vardır, bu spora başlamak için önce kilo almalıyım çok zayıfım diyenler veya zayıf yapılıyım ne kadar uğraşsam da kilo alamam diyenler. Ancak kesinlikle böyle değil, eğer bir hastalıktan, benzer bir durumdan dolayı kilo alma probleminiz yoksa, hemen başlamalısınız. Eğer hakkını vererek bu sporu yaparsanız daha ilk birkaç hafta içinde farkı hissedeceksiniz. (Hakkını vererek yaptığımı düşünmüyorum ancak çok da kötü yapmıyorum sanırım).

Bunun dışında tabi ki beslenme çok önemli ancak kendimden bahsedeyim, beslenme düzenim yok ve çok yemek seçen birisiyim yani her şeyi yemem ancak et yemeklerine bayılırım ve kolay kolay doymam (eskiden de böyleydim ancak kilo alamıyordum). Şimdi ise yaptığım şey şu her 1-2 saatte bir bir şey yemek ve ağırlıklı olarak kompleks karbonhidrat tüketmek (pilav, makarna) Her 1-2 saatte bir yemekten kastım kendinizi tıka basa doldurun, zorla yemeği ağzınıza tıkın değil. Tabi ki fazlaca yiyin ancak kusacak kadar değil ve 1-2 saate bir dev porsiyonlarda ağır yemekler yemeyin. Örneğin Akşama doğru tavuk göğüsü ve pilav yediniz bolca, 2 saat sonra birkaç ton balıklı tost yiyin. Yani açlığı unutmanız gerek, az çok önemli değil sürekli bir şeyler yiyin. Vücut geliştirme ile birlikte hakikaten güzel bir hızla kilo alıyorsunuz.

Supplement konusunda ise çoğu kişi tavsiye etmiyor yeni başlayanlara ancak ben hem hevesim geçsin hem işe yarıyor mu yaramıyor mu diye başladıktan 1 hafta sonra optimum serious mass aldım ve günde 3 kez, antrenman günlerinde 5 kez tam yağlı süt ile içtim. Ya weight gainer ile alakalı ya da sporla alakalı kilo almaya başladım. Geçen hafta yine aldım ve bugün bitti, bence hakikaten fark yaratıyor spora yeni başlanmış olsa bile.

Sonuca bağlamak gerekirse kilo alamamaktan şikayet ediyorsan, hemen bir spor salonuna kayıt yaptır ve bu spora başla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 20 Ocak 2014; 21:25:19 >

• gainerlara para dayanmaz makarna bulgur bunlara yüklen yalnız dikkat et yağlanmadan kilo almaya çalış bir anlamı kalmıyor yoksa
  • Günde 5 kere gainer mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Günde 5 kere gainer mı
    Gaineri fazla kacırmıssın kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^beetlejuice

Gaineri fazla kacırmıssın kardeş

Alıntıları Göster
    para gani :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlfredBorden

para gani :D

Alıntıları Göster
    Sürekli gainer almıyorum tabi ki. Şimdilik 1 ay arayla hatta daha uzun aralıklarla 1 alıyorum veya alacağım. Daha sonra ise gainer değil protein tozu almaya başlayacağım. Günde 5 şu şekilde oluyor normalde 3 kez alıyorum (sabah, öğle, akşam) spor yaptığım günler spordan 1 saat önce ve hemen sonra şeklinde 2 kez daha alıyorum. Belki fazladır ancak işe yaramadığını söyleyemem.

• Bel cevren kac cm artti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

Bel cevren kac cm artti
    Spora başlayacağım hafta 81cm idi hala 81-82cm arası değişiyor. Daha çok gövde üstü genişledi. Örneğin omuzlar 111cm şuan 125 üzerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 20 Ocak 2014; 21:22:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaym1n

Sürekli gainer almıyorum tabi ki. Şimdilik 1 ay arayla hatta daha uzun aralıklarla 1 alıyorum veya alacağım. Daha sonra ise gainer değil protein tozu almaya başlayacağım. Günde 5 şu şekilde oluyor normalde 3 kez alıyorum (sabah, öğle, akşam) spor yaptığım günler spordan 1 saat önce ve hemen sonra şeklinde 2 kez daha alıyorum. Belki fazladır ancak işe yaramadığını söyleyemem.

Neler yedin biraz bilgilendirirmisin :) ? Benimde boyum 1.85 kilo 69 hardline gainer kullandım 1 ay kilo alamadım ama düzensiz beslendiğim için şikayet etmiyorum niye kilo alamadım diye.Şimdi ailenin yanına geldim sömestr tatil falan 1 ay kalıcam sırf bi 5 kilo almak için imkan var herşey var ama böyle ara ara yediğin şeyleri söyleyebilirmisin ?

• spice boy kullanıcısına yanıt
    Çok sık ton balığı yiyorum tost ekmekleri ile hazırlıyorum günde yaklaşık 10-15 arası değişiyor (yani her tost 2 ekmekten 30 taneye yakın oluyor sanırım), tavuk göğüsü her antrenmandan sonra kesinlikle yiyorum yanında pilav oluyor. Bunun dışında birkaç günde bir makarna veya pilav yiyorum. Günde minimum 1 yumurta beyazı yemeye çalışıyorum (normalde daha fazla yemem gerek ancak midem bulanıyor tadından dolayı). Bunun dışında 2 günde bir veya haftada birkaç kez diyeyim bolca kırmızı et yiyorum. Son olarak söylediğim gibi 2 saatte bir az veya çok önemli değil bir şeyler yiyorum tost veya direk ana yemek şeklinde.
  • quote:

Çok sık ton balığı yiyorum tost ekmekleri ile hazırlıyorum günde yaklaşık 10-15 arası değişiyor (yani her tost 2 ekmekten 30 taneye yakın oluyor sanırım), tavuk göğüsü her antrenmandan sonra kesinlikle yiyorum yanında pilav oluyor. Bunun dışında birkaç günde bir makarna veya pilav yiyorum. Günde minimum 1 yumurta beyazı yemeye çalışıyorum (normalde daha fazla yemem gerek ancak midem bulanıyor tadından dolayı). Bunun dışında 2 günde bir veya haftada birkaç kez diyeyim bolca kırmızı et yiyorum. Son olarak söylediğim gibi 2 saatte bir az veya çok önemli değil bir şeyler yiyorum tost veya direk ana yemek şeklinde.

Anladim tamam sagolasin ton baligi cok yardimci oldu diyosun bakalim ton baligi deneriz bizde :D
    Günde 10 15 tane ton balikli tost mu yiyosun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spice boy -- 21 Ocak 2014; 13:56:35 >

• spice boy kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim 15 çok nadir oluyor yani evdeki diğer yiyecekleri yemek istemediğimde o kadar çok yiyorum onun dışında genelde 10 civarı oluyor artı eksi 1-2 değişebiliyor.

Ton balığı güzel bir protein kaynağı.

Bunun dışında yumurta beyazı ne kadar çok yersen o kadar iyi. 1 gün içinde yemen gerektiği için sabah öğle akşam tek tek yiyerek ayırabilirsin eğer benim gibi sevmiyorsan tadını. Ben denedim bu yöntemi ancak 1 tanesi bile gün boyu canımı sıkmaya yetiyor.
  • quote:

Şöyle söyleyeyim 15 çok nadir oluyor yani evdeki diğer yiyecekleri yemek istemediğimde o kadar çok yiyorum onun dışında genelde 10 civarı oluyor artı eksi 1-2 değişebiliyor.

Bunun dışında yumurta beyazı ne kadar çok yersen o kadar iyi. 1 gün içinde yemen gerektiği için sabah öğle akşam tek tek yiyerek ayırabilirsin eğer benim gibi sevmiyorsan tadını. Ben denedim bu yöntemi ancak 1 tanesi bile gün boyu canımı sıkmaya yetiyor.

Bugün dediklerinden sonra ton balığı aldım baya bakalım sonuçlarına :D

• quote:

Orijinalden alıntı: spice boy

quote:

Bugün dediklerinden sonra ton balığı aldım baya bakalım sonuçlarına :D

Alıntıları Göster
    Merak ettim 1 kişiyi bile bu spora yönlendirmekte ufakta olsa bir katkım oldu mu acaba? Eğer olduysa lütfen yazar mısınız?

• TOn balığı yüksek miktarda civa içerdiği için yeme sıklığına dikkat edilmesi gereken bir ürün. Balık harika, faydalı. Ancak derin su balıklarında yüksek miktarda civa var. Aşağıdaki linkte kilonuza göre haftada ne kadar ton balığı yiyebileceğiniz yazıyor. Bir göz atmanızda fayda var.

http://www.ewg.org/research/tuna-calculator
  • thelmessos kullanıcısına yanıt
    body-f-o-r-u-m-tr.com/threads/ton-bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1-ve-y%C3%BCksek-civa-ger%C3%A7e%C4%9Fi.22392/

(Baştaki tireleri silin)

Bu linkte şöyle bir bölüm var:

Indiana’daki Purdue Üniversitesi gıda zehirlenmesi uzmanı Charles Santerre 250 adet somon, ton balığı ve uskumru konservesini incelemiş. Santerre araştırmayla ilgili şunları söylüyor: "Ton balığı konservesini incelediğimiz zaman civa düzeyinin çok düşük olduğunu gördük. Bu yüzden bebek bekleyen ve çocuk emziren kadınlarla küçük çocukların bu balıktan yemesini tavsiye ediyoruz."

Böyle pozitif araştırmalarda var ancak yinede kesinlikle zararsızdır veya zararlıdır diyemiyor kimse (en azından ben böyle bir makaleye rastlamadım).

Biraz azaltayım birkaç ay daha az tüketirim, tavuğa veya yumurtaya ağırlık vereyim diyorum onlarda hormonlu, biz ne yiyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaym1n -- 23 Şubat 2014; 22:36:09 >

• Zaym1n Z kullanıcısına yanıt
    Ne yiyeceğiz konusunda kesinlikle haklısın.

Paylaştığım link FDA'nın tavsiye ettiği oranlara göre hesap yapıyor.

Ben de bi ara her gün ara öğün olarak ikişer konserve yiyordum. Bir süre sonra yemekten bıkmıştım. Belki Arada farklı balıklar yenerek değişiklikler buna da bir çare olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

TOn balığı yüksek miktarda civa içerdiği için yeme sıklığına dikkat edilmesi gereken bir ürün. Balık harika, faydalı. Ancak derin su balıklarında yüksek miktarda civa var. Aşağıdaki linkte kilonuza göre haftada ne kadar ton balığı yiyebileceğiniz yazıyor. Bir göz atmanızda fayda var.

http://www.ewg.org/research/tuna-calculator

145 lbs girdim haftada 4.5 ounces ton balığı yiyebilirsiniz diyor.O da 125 gr civarı eder.Yani buraya göre haftada 1 konserve ton balıgı bile yiyemem

• trybskts T kullanıcısına yanıt
    hocam altında haftalık güvenli light tuna alım miktarı var. O da 350-400 grama tekabül eder. FDA'nın kriteri olduğu için abartılı emniyetli olabilir.Ama yine de ben haftada 3 kutuyu geçirmezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

hocam altında haftalık güvenli light tuna alım miktarı var. O da 350-400 grama tekabül eder. FDA'nın kriteri olduğu için abartılı emniyetli olabilir.Ama yine de ben haftada 3 kutuyu geçirmezdim.
    Gidin et balık kurumundan alabalık fileto falan alın. Hem fiyatı ucuz hemde civa problemi yok ve lezzetli de.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.