Şimdi Ara

Kilo Alma Rehberi [ 1 Ayda 6 Kilo / Program ve Beslenme Önerileri ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
4.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun Amacı : 1 Temmuz itibarı ile kilo almaya karar verdim ve 1 ay geçti 58 Kilodan 64'e çıktım bu konuda kilo almak isteyen arkadaşlar için full body antrenman programi ve beslenme konusunda bir rehber hazırlayacağım. Hem kendi kişisel gelişimimi takip etmek hem de bu dertten muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum.

Antrenman Programı: Bu program için linkini vereceğim android uygulamasinda tek tek hareketler kısmından izleyip hem hareketleri öğrenip hem de kendi antrenman programınızı oluşturabilirsiniz.

Şuna bir göz atın: "Fitness & Vücut Geliştirme"
    play.google.com
    Fitness & Bodybuilding - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=softin.my.fast.fitness

Haftada 3 Gün Yapılacak: Tercihen Pzt-Carsamba-Cuma
    Sırayla; Göğüs》Sırt》Omuz》Kol》Bacak》Karın

Hareketler/Program 1 :https://resmim.net/f/pGMN5n.jpg
    Hareketler/Program 2 :https://resmim.net/f/Zi3ru4.jpg

● Salona yazildiniz hocaya bu programi gösterip hareketlerde size yardimci olmasini isteyebilirsiniz ben bu programı full body antrenman programlarinin hemen hemen hepsini izleyip derledim sizlerde izleyebilir hareketleri iyice gözlemleyebilirsiniz. Program 3 Ay yapılacak.

Beslenme Programı :

En uygun vakitte bir hastaneye gidip dahiliyeden sıra alıyorsunuz kilo alma problemim var vs dedikten sonra kan tahlili ıdrara falan bakılır ne eksikse görürsünüz b12 folik asit çıktı bende 1 ayda depoları doldurmaya çalıştım iğne ile vitamijler önemli sadece 1 ay beyler ilk bunu yapın.

Amaç kapasiteyi zorlamak olacağından 1-2 ay biraz karbonhidrat, seker fazla olacak. Bu da sivilce yapacak haberiniz olsun. Lezzeti artırmak icin süt vs kullanicak süt baya yapıyor.Amaciniz kilox2 değerinde protein almak olsun.

Sabah(30 Gram Protein ) :
    ▪4 Yumurta (Tam) Haşlanmış Yenilecek (ara ara omlet yapın cesitlendirin)
    ▪Yanina peynir,zeytin,domates,ekmek vs ne olursa zorlayın serbestsiniz ama 4 yumurta olmazsa olmaz.
    ▪(Opsiyonel)Benim ilk ay yediğim ,her sabah,ama çoğu insana zor gelecek : Yulaf(50gram) + Yoğurt(5 kasık)+ Şeftali(1adet)+Ceviz(az bir sey) karıştırıp yiyebilirsiniz bu karışımdanda 7gram falan protein alırsınız.

Öğlen:(20-25 Gram Protein)
    Bu öğünü genelde yemekhane hallediyordum mutlaka ne yemek çıkarsa alıyor ve biraz daha koyabilir misiniz diye rica ediyordum. Okulda olanlar bunu yapsın evde olanlar için haftasonu için vs sürekli çeşitli olacağından genel bir menü bırakıyorum 1000 kalori üzerine çıkmaya çalışın.
    ▪1 Kase Çorba
    ▪1 Tabak Pilav
    ▪100-150 gram Tavuk
    ▪Cacık

Ara Öğün 1 (20-30-40 Gram Protein)
    Bu öğünde ilk 2 hafta protein tozu almayıp 2.haftadan sonra aldığımız protein tozu ile shake yapıyoruz. Ben Protein tozunu ilk 1-2 hafta almayip 2 haftada sadece antrenman günleri 30 gram aldım kapasite, protein sentezi vs yeni başladığımız için sınırlı bu yüzden sizlerde 15 gram günde kullanip( tabi ilk haftalar kullanmayin derim boşa gitmesin) vücudu alıştırın. Antrenman günleri 30 gram yaparsınız veya hiç kullanmazsınız tercih sizin tarifi veriyorum.

- 100 gram yulaf ezmesi ( 13 Gram Protein var )
    - Orta Boy Muz ( pahalı biliyorum ama bütçenize göre artık baska meyvede denebilirsiniz)
    - Yarim su bardağı süt + 1.5 Su bardağı su
    - Protein tozu ( 15 - 30 gram)
    - Tarçın ( 1 çay kaşığı tercihe göre)
    - Fıstık ezmesi, fıstık ( tercihe göre)

Alin mixleyin için hem kalorisi hem protein değeri olarak harika. Mixer yok napalim derseniz yulafı ezin haşlayın , muzu parçalayın bir şeyler yapın işte ama vazgeçmeyin.

Aksam Yemeği:
    Arkadaslar saati, ne yiyeceğiniz size bağlı bir aksam tavuk yemeği vardir bir aksam kuru fasulye(protein değeri iyidir) yersiniz burada gene amac proteinli bir şekilde beslenmek örneğin.

▪ Çorba( öğlenki ile aynı olsun np)
    ▪Makarna ( zorlayın kilo almak istiyorsanız acımayin)
    ▪Tavuk,Köfte, Şnitzel, Döner ( marketten alip pişirin ne olursa artık)
    ▪Salata ( Önemli sporcular sevmez ama seviyorsaniz hele çok sanslisiniz eksik etmeyin)

Son öğün
    (22.00-23.00)
    ▪100-125 Gram Eti Bebe Bisküvisi 1 kilosu 15 Lira biraz süt katıp ezip yiyorsunuz her gece böyle ilk ay bu bizim olmazsa olmazimiz. 2. Ay çıkarıp yerine adam akilli besinler koyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8B3665B5 -- 8 Ağustos 2019; 20:27:58 >

• Güncellenecek
  • 1 Ayda 6 Kilo aldım ---> yanlış
    1 Ayda X kg kas kazandım ---> doğru

1 Ayda 6 kilo almak sağlıksızdır.
    Aldığın kilo kaslarda tutulan ödem ve su mu? Yağ mı?
    Kilo almak mesele değil, kiloyu her türlü alırsın. Bas glikozu suyu proteini al sana kilo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonamenouser

1 Ayda 6 Kilo aldım ---> yanlış
    1 Ayda X kg kas kazandım ---> doğru

1 Ayda 6 kilo almak sağlıksızdır.
    Aldığın kilo kaslarda tutulan ödem ve su mu? Yağ mı?
    Kilo almak mesele değil, kiloyu her türlü alırsın. Bas glikozu suyu proteini al sana kilo.
    Kas oranımı vs ölçmedim henuz insanlar bazen hicbir sekilde kilo alamıyor her türlüsünü almaya razılar:)
    Takibi amaç kas olarak kilo almak göbekten kilo değil kalcadan göğüsten omuzdan koldan her bölgeden almaya çalışıyorum programda buna göre zaten
  • Mesajim bulunsun
  • Program eklendi
  • Boş işler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 ayda 6 kilonun maks 1 kilosu kastır gerisi yag ve su. Aynı hatayı bende yapmıstım, aylık 2 kg yi pek gecmemelisin
  • takipteyim.

beslenme rehberini bekliyorum
  • benim de yaklaşık 5-10 kilo almam lazım takipteyim spor salonuna gitmemiz lazım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3yüz5yüz

benim de yaklaşık 5-10 kilo almam lazım takipteyim spor salonuna gitmemiz lazım mı?
    Bu gerekli hocam neden derseniz bir kere iştah problemi var zayıf insanlarda vücudun yorulmasiyla açlık daha fazla oluyor ve iştah artıyor. Bir de amacımız vücudun her bölgesini büyütmek spor yapmadan göbek büyür başka da bir yer büyümez. Haftada toplam 5-6 saat spor yapmak gerçekten iyi gelecektir kas gelisimi dışında zihinsel olarak da yararı olacaktır.
  • sağlam bir kafası olanın spora ihtiyacı yok.büyük ve vücuduna simetrik bir kafası olan varsa uğraşmasın vg boş iştir.benim kafam küçük
  • Beslenme programi eklendi bir dahakine kendi vücut ölçülerimi kol,kalca,yag falan paylaşacağım bakalim aylar sonra nasıl degisimler olacak
  • bu hataya ben de düşmüştüm malesef her branşta olduğu gibi vücut geliştirmede de sikletler söz konusu atıyorum hafif siklet biri yağlanarak kilo alsa da daha iyi görünemez kendi sikletinizde iyi görünmeye çalışın özellikle süt ve süt ürünlerini gece yatmadan bol yapay şekerli karışımlarla kullanmak çok hızlı ve yüksek miktarda deri altı yağlanması yapacaktır ki vermesi en zor ve estetiği ek çok bozan yağ tipidir her ay 5 6 kilo karışık koymaktansa hedef genel yağ oranını düşürmeye yönelik ve her ay yarım kilo saf kas yarım kilo ödem +su olarak almaktır diye düşünüyorum.
  • Ektomorf vücut tipindeysen bir şey olmaz göm gitsin. Bokunu çıkarmadan tabi. Bol şans
  • Aynı kilolardan başlayıp almışız ancak ben spor yapmıyordum o ara kendimi denedim sadece. 1 ayda kilo alıp vücut çalışmanın fiziğine etkisi nasıl oldu acaba fotoğraf falan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castellar

Aynı kilolardan başlayıp almışız ancak ben spor yapmıyordum o ara kendimi denedim sadece. 1 ayda kilo alıp vücut çalışmanın fiziğine etkisi nasıl oldu acaba fotoğraf falan var mı?
    Hocam popon büyümüş diyen oldu :) göğüsler çok hafif omuz vs şekle girmeye başlıyor. Kol,kalca,bel ölçüsü vs 1.ayın sonunda aldım gelecek aylarda daha sağlıklı karşılaştırmalar yapılır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.