Şimdi Ara

Kızgın yağın içine kauçuk triger kayışı koyarak vatandaşın cüzdanından çalma fikrinin tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fikir babası; planlı eskitmenin icat edildiği amerikanın bağrından kopan sevgi pıtırcığı ford.

driving 4 answersyoutube
    Support the channel by shopping through this link: https://amzn.to/3RIqU0u Patreon: https://www.patreon.com/d4a Become a member: https://www.youtube.com/channel/UCwosUnVH6AINmxtqkNJ3Fbg/join Grit: https://www.youtube.com/channel/UCt3YSIPcvJsYbwGCDLNiIKA Something that’s very important when it comes to rubber timing belts and that was beaten into the heads of mechanics, diyers and even consumers when belts started becoming widespread was that rubber belts must not be contaminated with engine oil. Oil will cause the rubber to swell up, delaminate, and crack which leads to premature belt failure. And belt failure results in catastrophic engine damage because it leads to a loss of timing synchronization between the camshaft and the crankshaft which means that the piston will hit and bend the valve on interference engines which requires an engine rebuild. This means that if you accidentally spill a significant amount of oil on your belt you should replace your belt. If you detect an oil leak that was also exposing the belt to oil…you should fix that leak and replace your belt. So after 40 years of being taught that oil and timing belts don’t mix almost everyone was surprised when Ford in late 2007 introduced an engine where the belt was exposed to engine oil ALL the time. Heck it wasn’t just exposed, part of it was actually submerged in engine oil. The engine in question is the Ford 1.8 tdci diesel engine. Before late 2007 the engine timing system consisted of a timing chain running from the crankshaft to the high-pressure diesel injection pump and a dry rubber timing belt running from the fuel pump to the camshaft. In late 2007 the timing chain was replaced with a rubber timing belt that was exposed to oil just like the timing chain was. But here’s the interesting thing, Ford did not only submerge the timing belt into something that was called a contaminant for 40 years it even increased the service interval because according to Ford the submersion of the belt in oil reduces belt wear. The dry belt was given a service interval of 160.000 km or 5 years whereas the wet belt was given a service interval of 200.000 or 10 years because according to Ford the wet belt benefited from additional lubrication. So before when you spilled oil on the belt the belt was considered contaminated, now the contaminant was considered a lubricant. Understandably many mechanics, engineers, journalists, and other members of the general public with a pinch of common sense and a basic understanding of physics and chemistry thought that Ford’s belt in oil system was a bad idea. In 2012 it became evident that Ford considered the new wet belt technology a success and a good idea because it was also introduced in the new 1.0 three-cylinder turbocharged EcoBoost engine which soon spread to the majority of models in Ford’s fleet. Other European manufacturers also considered Ford’s approach a success and a good idea because they started introducing it very soon after Ford. Renault was an early adopter of this technology as early as 2008 with their 1.5 DCI diesel engines. Wolkwagen put wet belts on their 1.5 tsi turbo petrol around 2010. Opel and Vauxhall did it on their 1.2 and 1.5 turbo petrol models around the same time. Peugeot also joined in with their 1.2 pure-tech 3-cylinder turbo petrol around 2013. It seems that everyone was after that 1% fuel savings. But today in 2024 we have more than enough data and reports to say with great certainty that wet belts are a stupid idea. Just like many mechanics, engineers, journalists, and other members of the general public with a pinch of common sense and a basic understanding of physics and chemistry claimed when the technology was first introduced. Wet timing belts have led to a great number of premature belt failures which have led to catastrophic engine failures costing owners thousands of euros. The vast majority of wet belts never made it anywhere near the recommended service interval of 200.000 km an above. Most required replacement at half that and there are reports of belts that have failed even before the vehicle reached 100.000 kilometers. But wait, we must not forget the 1% fuel savings!. The average European covers 13.000 kilometers with their vehicle every year. If we take the average fuel consumption to be 6.5 liters per 100 kilometers this gives us an annual fuel consumption of 845 liters and an annual cost of fuel of 1.521 EUROS. 1% of that is 15.2. This is how much money a wet belt saves the consumer every year. 15.2 Euros per year in exchange for the financial as well as environmental burden of thousands of prematurely failed engines A special thank you to my patrons: Daniel Pepe Brian Alvarez Peter Della Flora Dave Westwood Joe C Zwoa Meda Beda Toma Marini Cole Philips #d4a #ecoboost #puretech
    https://www.youtube.com/watch?v=0SASSFjIt5I

Ford Ecoboost 1.0lt 3 silindir motor - 2012

Renault 1.5 dci motor - 2008

Vosvos 1.5 tsi motor - 2010

Opel 1.2 ve 1.5 motor - 2010

Peugeot 1.2 puretech - 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 3 Kasım 2024; 13:34:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu motorlara yılın motor ödülünü veren gerizekalı otomobil gazetecilerine çağırıp sormak lazım.Pejodaki sıkıntılı,milleti uğrastıran 1.2 puretech motor yılın motor ödülünü aldı.Ben hala hayret ediyorum.Fıat'ta mükemmel benzinli ve dizel motorlar var ama hic yılın motor ödülünü almıyor hayret ediyorum.Fıatta kayışlı taş gibi 1.4 multiair motor var.Triger kopsa bile subaplara zarar vermeyen,tek kasnak ile çift egsantiriği ceviren taş gibi 1.6 multijet motor varken gidip saçma sapan alengirli motorlara yılın motor ödülünü vermişler

Planlı eskitme bir amerikan icadıdır. Bu hırsızlığa ne kadar çok kişi uyanır ve tepki koyarak uzak durursa o kadar çok üreticiler kızgın yağın içine kauçuk kayış koymaktan uzaklaşır. Uzaklaşmayanda satış yapamaz hale gelir. Farkındalık oluşturmak lazım bir şekilde millette. Bu dolandırıcılara verilen paralar milli servet.

1.2 motor ne kadar çok araçta kullanılıyor, biliyor musunuz? Satılan tüm 1.2 motorlu araçlara bakın, birde motordan şikayetçi olanlara, orana vurduğunuzda çok fazla değil, VW'nin DSG arıza oranının yanında komik kalır...

Ayrıca oluşan motor arızalarının çoğunluğunda yetkili serviste değil de, özel servise sıradan bir yağ ile bakımı yapılmış araç olduğunun farkında mısınız?

Kaç tane arıza yaşayana sorduysam, yetkili servis pahalı diye özele götürdük cevabını aldım hep... halbuki 1.2 için özel yağ var. Ayrıca yetkili servis durumu bildiğinden trigeri kontrol ediyor, özel servis sıradan araç gibi ucuz yağı doldurup gönderiyor...

Dediğiniz kadar vahim olsaydı durum, yani neredeyse tüm 1.2 motorlu araçlar bu sorunu yaşasaydı ortalık ayağa kalkardı... Corsa, Astra, Mokka, Crossland, C3, C4, C4 Cactus, C4X, 308, 208, 2008, 408, Fiat 600, Fiat Panda, Lancia Ypsilon vs.vs.vs. bir sürü araçta var bu motor, yani neredeyse memleketteki araçların yarısı :)

Ben bu motor çok iyi, sorunsuz da demiyorum, ama bu kadar çok satılan bir motor'dan özel servis sonrasında sıkıntı yaşayanlar var diye sanki herkes bu sorunu yaşıyormuş gibi bahsetmek az abartı

An itibariyle yeni kayış 90.000 km değiştirme aralığı hocam 120.000'e çıkarmayı da düşünüyorlar zira ne parçalanma var ne bir şey,

En komiği burada yazanların çogu bunu biliyorlar ama laf olsun işte,

Zincire geçenler ise hybrid motorlar şanzıman fatkli motor oldukça farklı, elektrikli bir motor aracı bağımsızda ilerletebildiği İçin zaten kayış olmaz.

• Şu olayın modası ne zamana geçer. Düzenli olarak temcit pilavı misali önüme gelmesinden yoruldum.
    Sağır sultan kaldı bir puretechlerde kayışın yağ içinde çalışmadığını. O da duymuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 3 Kasım 2024; 15:47:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

Planlı eskitme bir amerikan icadıdır. Bu hırsızlığa ne kadar çok kişi uyanır ve tepki koyarak uzak durursa o kadar çok üreticiler kızgın yağın içine kauçuk kayış koymaktan uzaklaşır. Uzaklaşmayanda satış yapamaz hale gelir. Farkındalık oluşturmak lazım bir şekilde millette. Bu dolandırıcılara verilen paralar milli servet.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Amerikan icadı da zaten adamların ekonomisi buna göre planlı adamlar 2 yılda bir telefon 5yılda bir araç ikea koltuk takımı vs değiştirmeyince sistemleri krize giriyor. Japonya’da benzerdir keza… Tüketim ekonomisi…
    Düzen bu bizim gibi ülkelerde ise imkan olsa sonsuza denk 90model arabaya bineriz çünkü paramız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 3 Kasım 2024; 16:1:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Planlı eskitme sanki dün çıkmış gibi "buna tepki göstermeliyiz" tarzındaki milyonuncu konu veya mesaj sanırım

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

İşte tam da bu son söylediğinizden dolayı bizim milletçe ayık olmamız lazım. Göz göre göre dolandırılmak istememeliyiz. Göz görmeyince gönül katlanır derler. Bizim gözümüzün önünde, bizi, bizim paramızla dolandırmalarına müsaade etmemeliyiz. Yapılması gereken şeyse çok basit; bu dolandırıcılığı arabalarına uygulayan markaları tercih etmemek.

• Tamam planlı eskitme diyelim tamam da bu eskitmeyi de isteyen müşteriler. Bir araç alıp 15-20 sene kullanan kaç kişi kaldı? 3-5 sene bile dolmadan çoğu kişi değiştirme derdine düşüyor. Sen yeni ürün almaz eskisini uzun süre kullanırsan firmalar da ona göre karar alır.

Hiç öyle değil demeyin satış işinde bulundum yeri geliyor biz müşteriye gerek yok ne var ki kullandığında devam et diyorduk. Biraz para bulan herkes elindekini değiştirme derdinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Planlı eskitme dün çıkmadı. Bilmeyen insan içinse evet tamda şuan planlı eskitme çıkmıştır.

• Bunlar daha hiçbir şey. Otomobillerde elektronik, bilgisayarlı parçaların kullanımı arttıkça planlı eskitmenin dibine vurulacak.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Elektrikli arabalarda planlı eskitmeyi içten yanmalı motorlu arabalardaki gibi uygulayamıyorlar. Dolayısıyla avrupalı araba markalarının peşpeşe elektrikli arabalara geçişi erteleme öteleme kararları tesadüf değil. Arabaların hareketli parçalarını planlı eskitme yöntemlerini kullanarak eskitip yıpratamayacaklar. Dolayısıyla uzun yıllar boyunca sorunsuz çalışan araba yapmak ve bunu ana akım haline getirmek işlerine gelmiyor. Elektronikte biraz daha sıkı tedbirler var mekanik parçalara kıyasla. Şimdi bu açıdan baktığımızda sadece pil sağlığı azalan ve uzun yıllar boyunca arıza yapmadan veya çok az arıza yapacak bir araba müşteriyi de uzun yıllar memnun edecektir. Dolayısıyla değiştirme gereği de duymayacaktır çoğu.

• GATIRCAN kullanıcısına yanıt

Türkiye'de planlı eskitmeye karşı mücadele yasası acilen çıkmalı. Bu aç gözlü dolandırıcılara aba altından sopa göstermedikçe aynen dolandırmaya devam edecekler.

Konuyla ilgili önerimi hali hazırda burada paylaşmıştım:

https://forum.donanimhaber.com/planli-eskitmeye-karsi-mucadele-yasasi--159054812

• 1.2 puretech yüzünden psa grubunu eledim. Yap zincirli şunu yağın içinde çalışsın. Dağda ki çobana sorsan bunun ne kadar saçma bişey olduğunu o da söyler. (sınavlarda birinci olamayan çobanlar dahil)

• Bu motorlara yılın motor ödülünü veren gerizekalı otomobil gazetecilerine çağırıp sormak lazım.Pejodaki sıkıntılı,milleti uğrastıran 1.2 puretech motor yılın motor ödülünü aldı.Ben hala hayret ediyorum.Fıat'ta mükemmel benzinli ve dizel motorlar var ama hic yılın motor ödülünü almıyor hayret ediyorum.Fıatta kayışlı taş gibi 1.4 multiair motor var.Triger kopsa bile subaplara zarar vermeyen,tek kasnak ile çift egsantiriği ceviren taş gibi 1.6 multijet motor varken gidip saçma sapan alengirli motorlara yılın motor ödülünü vermişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 3 Kasım 2024; 18:39:9 >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Japonlar deli o zaman?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

taş gibi sağlam tjet deseniz anlarımda,multiairde dillere destan robot sorunu mevcut bilgilerinize,

• Kızgın yağın içine kauçuk triger kayışı koya koya vatandaşı dolandıran kızgın yağlara gelesice adiler, memleketin bu hale gelmesinin müsebbibidir...Bunları yakalayıp yakalayıp planlı bir şekilde eskitmek şarttır.. uyan artık vatandaş plastiğe son zincire evet.. 

Teknolojik gelişime, sıfır motorların teknik ve kullanım özelliklerine göre o ödüller alındı. ama son yıllarda neredeyse her ödül alan motor sıkıntılı çıkmaya başlayınca işin anlamsızlığı ayyuka çıkmaya başladı, zaten sonra motorlara ödül verme işi de bitti. pandemi yüzünden iptal falan deniyor da devamı gelmedi artık gelmez de.

Yani aslında herhangi motorun bir ödülü yok denebilir. otomobil motoru sıfır km'de ödül verilebilecek bir yapı değil.

carbuzz
    Award-Winning Engines That Turned Out To Be Problematic
    https://carbuzz.com/award-winning-engines-problematic

Otomobil gazeteciliği nasıl bir meslek anlamadım ama , 2-3 bin km dir 508 kullanıp bu aracı allayıp pullayıp anlatan test videolarını gördükten sonra bu adamlar ne söylüyorsa ha ha deyip geçmek gerektiğini anladım

• Bahsedilen motorulu araçlar için 40-50 bin kilometrede triger değiştirin gibi öneriler geliyor. Böyle planlı eskitmemi olur. Araçlar için çok düşük sayılar bunlar. Fren balatası değil ki bu... motor yani... Ama bu kadar tepkiye düzeltirler sanırım.

• Konuyu açan arkadaşa hak veriyorum. Temcit pilavı benzemesini yapana ise katılmıyorum. Bir kişi bile bu sorunlu motoru almaktan vazgeçerse iyilik yapılmış olur. Müşterisini bu kadar keriz yerine koyan firmanın batması gerekiyor açıkçası.

Şahsım adıma değil yağ içinde çalışan triger. Normal triger kayışlı araç bile satın almıyorum. Mis gibi triger zincirli motorlar varken.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.