Şimdi Ara

Km Yükseltmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2001 Ford focus ghia sahibiyim yaklasık 10 aydır. İlk arabamdı sanayide birimden almıstık eniştemin tanıdıgıydı falan alırken km sorgulaması yapmadık tanıdıktır falam diye. Hasar kaydı degıseni yok 183 binde aldık Fakat aracımı satmaya karar verdiğimde iyice araştıraym en azımdan satacağım kişiye yalamcı çıkmayayım herhangi bısey varsa diye km sorgusu yaptm aracın km’si geri çekilmiş 2016 da 220 binde görünüyo araç 2018 muayne km si gorukmuyo sistemde. Neyse bu şokun hayal kırıklıgının ardından km yükseltme olayı var diye duydm yıllık ortalama 14-15 bin bmilmiş araca. Km sinide yükseltip 260 binlere yükseltmek istiyorum balıkesirde yaşıyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabılırmı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Kilometresini Yükseltme: Bilmeniz Gerekenler

Araç kilometresi, bir aracın kat ettiği toplam mesafeyi gösteren bir ölçüdür. Bazı durumlarda, aracınızın kilometresini yükseltmek gerekebilir. Bu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle yapılabilir:

• Yanlış Kilometre Kaydı: Aracınızın kilometresinin yanlış kaydedilmesi durumunda, doğru kilometre bilgisine sahip olmak için kilometresini yükseltmeniz gerekebilir.
    • Kilometre Düzeltme: Aracınızın kilometresini, daha yüksek bir değere getirerek düzeltmeniz gerekebilir. Bu genellikle, aracın kilometresi düşürüldüğünde veya kaydedilmediğinde yapılır.
    • Sigorta Amaçları: Aracınızın kilometresini, sigorta taleplerinde doğru değerlendirme için yükseltmeniz gerekebilir.

Araç Kilometresini Yükseltme Yolları

Araç kilometresini yükseltmenin birkaç farklı yolu vardır. En yaygın yöntemler şunlardır:

• Manuel Kilometre Sayaç Ayarı: Bu yöntem, aracınızın kilometre sayacını manuel olarak ayarlayarak kilometreyi yükseltmeyi içerir. Ancak, bu yöntem yasa dışıdır ve tavsiye edilmez.
    • Kilometre Düzeltme Cihazları: Kilometre düzeltme cihazları, aracınızın kilometre sayacına bağlanarak kilometreyi arttırmak için kullanılır. Bu yöntem de yasa dışıdır ve ciddi sonuçlar doğurabilir.
    • Profesyonel Hizmetler: Bazı otomotiv servisleri, yasal ve güvenli bir şekilde araç kilometresini yükseltme hizmeti sunmaktadır. Bu hizmetler genellikle resmi bir belge veya sertifika sağlar.

Araç Kilometresini Yükseltme Hususları

Araç kilometresini yükseltmeyi düşünüyorsanız, aşağıdaki hususları dikkate almanız önemlidir:

• Yasal Sonuçlar: Araç kilometresini yükseltmek yasa dışı olabilir ve ciddi sonuçlara yol açabilir.
    • Sigorta Sorunları: Kilometrenizi değiştirmek, sigorta kapsamınızı etkileyebilir.
    • Satış Değeri: Aracınızın kilometresini yükseltmek, satış değerini düşürebilir.

Araç kilometresini yükseltme konusundaki kararınızı verirken bu hususları dikkatlice değerlendirmeniz ve yasal yolları tercih etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne gerek var satacağın kişiye anlat durumu

• Zaten satacağın kişi baktırırsa yukseltildigide çıkar ortaya keske herkes senin gibi düşünceli olsa

• Size önemli bir uyarı yapayım dostum, aracı satarken km'sinin önceki satıcılar tarafından oynandığını ve oynanmış ve gerçek km sinin yazılı bir şekilde beyan edip bunu noter huzurunda bildirin ve satıcıya imzalatın. Sonra alıcı taraf satıştan sonra km si düşürmüş bana öyle satmış diye konuyu resmi mecralara taşırsa sorumlu siz olursunuz.
  • Laazzz kullanıcısına yanıt
    İşte bende boyle bısey yasanmasın diye eski halıne getireym diye düşünmüştüm km yi

• Yukseltıldıgı nasıl ortaya cıkacak km düşürüldükten somra daha muayeneye girmedi araç bende olması gerektıgı km ye getireym dıye dusunmustum. Ben aldığımda yenı muayne yapılmıstı buyuk ıhtımal muayeneden somra km düşürdü direk satıcı. Ben alıcı olanlara durumu anlatıyorum aracımda baska hıc bı sorun yok km olayımdan baska ama. Genede geri duruyolar. Bende dedım acaba orjınal km sine ceksem nasıl olur

• Ysfunsl Y kullanıcısına yanıt
    Bence tekrar oynama. Oynamak kanuna aykırı, satarken durumu izah edersin ama mutlaka yazılı biçimde olsun söz uçar yazı kalır ve yazılı olarak satıcıya bildirdiğinizi notere de onaylatın ki elinizde resmi geçerliliği olan bir belgeniz olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Laazzz kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.