arkadaşlar merhaba 1,5 aydır ağır kiloyla çalışmama rağmen kollarımda büyüme olmadı nedeni ne olabilir yardımcı olur musunuz? beslenme şu şekilde sabah --- yulaf + 4 yumurta öğle ---- tavuk pilav akşam ---- tavuk pilav spordan sonra ---- whey protein + muz + süt shakei çalışma planımda ise haftada 2 kere özellikle kolda ağır kilo giriyorum max 5 tekrar çıkıyor ve 4 set yapıyorum ancak yanma olacak kadar bekletmiyorum sizce hata burada mı? Yanma hissine kadar mı beklemeli miyim? Ya da programımdaki hareket sayısı mı az? barbell curl 4x5 incline dumbell curl 4x5 bench press barbell over head press lateral raise |
Kolumun hacim kazanması için ne yapmalıyım?
-
-
Chin up a odaklan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 19 Şubat 2021; 0:39:46 > -
anladım teşekkürler 5 tekrar yapmamın sebebi o ağırlıkta yapabileceğimin max ı o kadar. Max ağırlığı kaldırıyorum evet ama antremandan sonra veya ertesi gün hiç çalışmış gibi ağrı olmuyordu. demekki dediğiniz gibi yeterli değil.
barbell curl de 30 kg 5 tekrar yapıyordum. bunu sırasıyla 20 kg - 25 kg - 30 kg olacka şekilde setlere dağıtayım. belirli bir tekrar yapmıyorum aslında yapabileceğim max tekrarın 1-2 tekrar altında bırakıyorum.
Incline da aynı şekilde 12-13 kg yapıyordum bunu da değiştireyim o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna222 -- 16 Ocak 2021; 14:52:30 > -
Osbiri kes -
biceps için chin up triceps için dips başka harekete gerek yok.
-
teşekkürler arkadaşlar bi de dediklerinizi uygulayayım
-
Dedikleri gibi bileşik hareketlere yönel.
Osbir kesmesi sart -
osbiri kesip aşağıdaki programı uyguluyorum 1 haftada 0,5 cm büyüdü. keramet osbirde mi programda mı siz karar verin :)
Sırasıyla
Chin up
Decline Push Up
Bench press
barbell curl
over head press
incline dumbell curl
bir tane triceps hareketi adını unuttum
lateral raise
dips
hepsi 4 er set en az 8 tekrar. bu hafta son iki set ağırlıkları arttırarak progressive overload yapacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna222 -- 24 Ocak 2021; 8:56:56 > -
Bu hafta 4 setin son 2 setini ağırlık arttırarak yaptım ama ilk haftaki gibi büyüme olmadı neden böyle oldu
ben kolum 35 cm olana kadar her hafta 0,5 cm büyüme sağlarım diyordum bu hafta 0,2 cm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna222 -- 31 Ocak 2021; 12:7:2 > -
Hammer curl öneriyorum size. Bendeki tesiri olumlu yönde olmuştu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tuna222Bu hafta 4 setin son 2 setini ağırlık arttırarak yaptım ama ilk haftaki gibi büyüme olmadı neden böyle oldu
ben kolum 35 cm olana kadar her hafta 0,5 cm büyüme sağlarım diyordum bu hafta 0,2 cm
Her hafta büyümez zaten dostum, yok öyle bir dünya :) Yeni başladığın için hızlı bir gelişim görebilirsin ama zamanla bu yavaşlar.
kilon arttıkça kollarda büyümeye başlar fakat kol vücudun en yavaş gelişen bölgelerinden birisidir, kolunun büyük durması için sadece biceps hareketleri değil triceps hareketlerine de yönelmelisin.
-
Cavusu tokatlamayi birak -
quote:
Orijinalden alıntı: tuna222osbiri kesip aşağıdaki programı uyguluyorum 1 haftada 0,5 cm büyüdü. keramet osbirde mi programda mı siz karar verin :)
Sırasıyla
Chin up
Decline Push Up
Bench press
barbell curl
over head press
incline dumbell curl
bir tane triceps hareketi adını unuttum
lateral raise
dips
hepsi 4 er set en az 8 tekrar. bu hafta son iki set ağırlıkları arttırarak progressive overload yapacağım.
23 Ocak'tan bugüne kadar sadece bir 0,5cm daha büyüdü. Bazı eşikleri aşamıyorum daha mı ağır çalışmalıyım sizce? beslenmede problem olduğunu düşünmüyorum yulaf + 4 yumurta omlet + pilav + 200gr tavuk göğsü + akşam yine aynısı.
-
Osbiri kes -
Osbiri kes
-
Kaç aydır çalışıyorsun, ilk başladığında kol ölçün neydi, boy, kilo nedir? Hiç birini yazmamışsın. -
Osbiri kestin mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X