Şimdi Ara

Küfüre yasal işlem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. Benim bir sorum olacaktı. Arkadaşın biri dün youtube'daki biriyle 4 satır küfürleşmiş çocukça. Bu küfürleştiği kişi de bugün özel mesajdan şunu yollamış:

Hakkınızda yasal işlem başlatılmıştır
    Sn kullanıcı youtube.com adlı siteden muvekkilim Ali Bayramoğluna hakeret ettiğiniz saptanmıştır.Bilişim Hukuku kapsamında ip bilgileriniz YouTube, LLC
    901 Cherry Ave.
    San Bruno, CA 94066
    USA adresine resmi yazı gönderilerek istenmiştir.Yanıt gelmesinden sonra hakkınızda Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılacaktır ve Türk Telekom dan bilgileriniz istenecektir.Bu msj bilgilendirme adına yollanmıştır ve hiçbir hukuki geçerliliği yoktur.Resmi yazı ve mahkeme celbi Türk Telekomun bilgilerinizi mahkemeye sunduktan sonra size ulaşacaktır.İyi günler.

Ali Bayramoğlu adına

Av. M. Gökhan Ahi

İstanbul Barosu (25358)

Türkiye Barolar Birliği (52304)

İletişim:

http://www.ahi-gurler-taygun.av.tr

http://www.bilisimhukuk.com/

Verilen isimler ve adresler gerçek ama bunun doğru olma ihtimali nedir? Böyle bir şey mümkünmüdür? Kendisi biraz korktuğundan benden araştırmamı istedi Bilgilendirirseniz sevinirim.

• Gerçek olsa ne olur ki, en fazla 6 ay ceza alır, cezası da ertelenir olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep Hypnosis

Gerçek olsa ne olur ki, en fazla 6 ay ceza alır, cezası da ertelenir olur biter.
    hiçbişey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

hiçbişey olmaz

Alıntıları Göster
    Küfürden ceza olsa memlekette adam kalmamıştı En fazla hakaret davasıyla tazminat alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comm

Küfürden ceza olsa memlekette adam kalmamıştı En fazla hakaret davasıyla tazminat alınır.

Alıntıları Göster
    Avukatın youtubedan ip bilgilerini isteme yetkisi varmı acaba, hangi yetki ile resmi yazı gönderebiliyor? Youtube avukatı kaale alıp cevap verecekmi? Bence önce dava açılmalı ve mahkeme youtube dan ip bilgilerini istemelidir. Sadece ürkütmek amaçlı gibi duruyor.

Vakti zamanında linux mail listesinde bir avukat xp kullanan herkese küfür etmiş bende cevabını vermiştim. Daha sonra beni mehkemeye vereceğini söyleyerek tehdit etti ama bir gelişme olmadı. Bence korkmaya gerek yok,

• quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

Avukatın youtubedan ip bilgilerini isteme yetkisi varmı acaba, hangi yetki ile resmi yazı gönderebiliyor? Youtube avukatı kaale alıp cevap verecekmi? Bence önce dava açılmalı ve mahkeme youtube dan ip bilgilerini istemelidir. Sadece ürkütmek amaçlı gibi duruyor.

Vakti zamanında linux mail listesinde bir avukat xp kullanan herkese küfür etmiş bende cevabını vermiştim. Daha sonra beni mehkemeye vereceğini söyleyerek tehdit etti ama bir gelişme olmadı. Bence korkmaya gerek yok,

Alıntıları Göster
    Cevaplarınız için teşekkürler. İşte onu biz de merak ediyoruz. Avukat tek başına kendi adına böyle bir dilekçe yazamaz. Önce mahkeme kararı alınması gerekir ondan sonra ip ler ortaya konulur. Bana da sırf korkutma amaçlı gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginnix -- 10 Haziran 2011; 14:15:46 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Küfürü yiyen avukata gider, avukat dava açar, dava neticesinde hakim youtube dan IP ister, gelen IP ye telekomdan adres tespiti yapılr...

Dava 1-2 sene sürer. Kaybeden taraf kazananın tüm masraflarını öder. Cezası nedir bilmiyorumama muhtemelen ertelenir.

Bir avukata başvurulmasında yarar var....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ginnix

Cevaplarınız için teşekkürler. İşte onu biz de merak ediyoruz. Avukat tek başına kendi adına böyle bir dilekçe yazamaz. Önce mahkeme kararı alınması gerekir ondan sonra ip ler ortaya konulur. Bana da sırf korkutma amaçlı gibi geliyor.

İnternet cafeden yazdım çıktım

gitsin alsın ip'yi ne olacak

internet cafelerde kanun gereği 24 saat kayıt yapan kamera bulundurma zorunluluğu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: admylmz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ginnix

İnternet cafeden yazdım çıktım

gitsin alsın ip'yi ne olacak

internet cafelerde kanun gereği 24 saat kayıt yapan kamera bulundurma zorunluluğu var.

Alıntıları Göster
    dava ile uğraşır en fazla...tabii bunların masrafları falan filan...Ama umarım kişiye küfürle sınırlıdır...hükümete felan laf söylediyse süründürürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boçi -- 11 Haziran 2011; 0:12:10 >

• quote:

şapka taktım
    arabayla 3-5 sokak dolaşıp şifresiz bir ağ buldum
    wireless hizmeti veren bir kafeden girdim
    vs. vs.

internet üzerinden biraz düşünüp taşınarak suç işleyen adamı bulmaları imkansız. (kendi hesabına para aktarma vs. ayrı)

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

şapka taktım
    arabayla 3-5 sokak dolaşıp şifresiz bir ağ buldum
    wireless hizmeti veren bir kafeden girdim
    vs. vs.

internet üzerinden biraz düşünüp taşınarak suç işleyen adamı bulmaları imkansız. (kendi hesabına para aktarma vs. ayrı)

Alıntıları Göster
    hicbirine gerek yok ki vpn alin :) dunyanin istediginiz bir ulkesinden internete girin .

• quote:

Orijinalden alıntı: Reanimate

hicbirine gerek yok ki vpn alin :) dunyanin istediginiz bir ulkesinden internete girin .

aynen
  • Herkese Merhaba,

Yukarıda adı gecen avukat benim. Büromuzdan boyle bir uyarı mesajı gonderilmemistir. Zaten bu metnin tarzı da bize uygun degil.

Ne yazık ki, benim veya burom adına asılsız uyarı mesajları gönderiliyor. Dikkate almayınız.

Av. M. Gokhan Ahi
  • quote:

Orijinalden alıntı: avukats

Herkese Merhaba,

Yukarıda adı gecen avukat benim. Büromuzdan boyle bir uyarı mesajı gonderilmemistir. Zaten bu metnin tarzı da bize uygun degil.

Ne yazık ki, benim veya burom adına asılsız uyarı mesajları gönderiliyor. Dikkate almayınız.

Av. M. Gokhan Ahi

Bu uyarıyı nasıl dikkate alalım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

quote:

Orijinalden alıntı: avukats

Herkese Merhaba,

Av. M. Gokhan Ahi

Bu uyarıyı nasıl dikkate alalım?

Alıntıları Göster
    en fazla idamla yargılanır. korkulacak bi şey yok. rahat olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: netrex2

en fazla idamla yargılanır. korkulacak bi şey yok. rahat olun.

Alıntıları Göster
    serin hikaye
  • quote:

Orijinalden alıntı: oceqn

serin hikaye

google translate terk.
  • youtube ip vermez o siteyi 10 yildir kullaniyorum ovunmek gibi olmasin agzim bozuktur simdiye kadar 1000 kisiye kufrettim 500 kere de savcilik tehditi aldim birsey olmadi abd liler her kufur edenin ipsini verseydi youtube kullanan adam kalmazdi yani korkmayin istediginiz gibi sayin sovun ama turk sitelerinde birine aptal bile demeyin boyle cocuksu kurallari olan 3. dunya ulkesinde basiniz derde girer mesela donanimhaber de uslu olmaniz lazim

bu forum mesela ip vermem diyemez donanimhaber aninda engellenir hatta sahibi kimse onu gotururler ama youtube a yani google a turk hukumeti dis geciremez o yuzden google savciligin ip talebine ip si istenen kisi ciddi bir suc islemediyse cevap bile vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 15 Haziran 2019; 11:41:29 >
  • brucelee kullanıcısına yanıt
    youtube vermez ki ?
  • ginnix kullanıcısına yanıt
    çok küfür din'siz vs saydım polise gitdim dedim giden olmadı hiç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.