Şimdi Ara

Kusurlu kazalarda masraf sigortalıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar karşılaştığım bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum. Paylaşıldı ise konu silinebilir.

kaynakta gördüğünüz sayfanın haberine göre artık ağır kusurlu kazalarda masraflar sigortalıya rücu edilecek.
    Kusurlu olduğumuz kazada sigortamız yanımızda olsun o kadar para veriyoruz diye düşünerek "zorunlu" sigorta yaptıralım, kaza anında kusurluyuz diye cebimizden ödeyelim .. "Sigorta" kelimesi sözlük anlamını yitirmiş oluyor sanki..

Ben mi yanlış yorumladım acaba haberi?

kaynak

• Haberin en başını okusaydınız görürdünüz.

Ehliyeti olmayan biri sürüyorsa ya da ehliyetine el konulmuş biri sürüyorsa diyor.

Zaten her kazada iki taraftan biri ya da her iki taraf suçludur, Nasıl olacakta sigorta ödemeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Şubat 2016; 14:49:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öte yandan sigortacının sigortalıya rücu hakkına ilişkin maddeye "ağır kusur" ifadesi eklendi. Buna göre tazminatı gerektiren olay, aracın ilgili mevzuat hükümlerine göre gereken ehliyetnameye sahip olmayan veya geçerliliğini yitirmiş sürücü sertifikasına sahip ya da ehliyetine geçici/sürekli el konulmuş kimseler tarafından kullanılması veya trafik kurallarının "ağır kusur" ile ihlali sonucunda meydana gelmiş ise tazminat sigortalıya rücu edilecek.

Yukarıdaki paragrafın sonunda şu şekilde bir ibare var;

-veya trafik kurallarının "ağır kusur" ile ihlali sonucunda meydana gelmiş ise tazminat sigortalıya rücu edilecek.
  • Ağır kusur dedikleri asli kusurlar galiba öyle ise yerinde bir karar olmuş bu aralar trafik kuralları ile ilgili epeyi düzenlemeler gelmeye başladı.Stajyer ehliyetten sonra trafikte ki bu düzenlemelerin olumlu yansımalarını görüyorum.Trafikte dikkat ediyorum hepsi takmasa da çoğu sürücü takıyor kemerini.Aslında sadece sürücü de değil bütün yolcularda kemer zorunlu olmalı onlara da kemer cezası yazılmalı.
  • Haberde ciddi anlatım bozuklukları var. Yazan avukat yada editörün daha fazla dikkat etmesi gerekir.

Kısaca ağır kusurlu hallerin olduğu kazalarda; teminat dışı kalan hallerde, sigorta karşı tarafa ödenen tazminatları eğer isterse sigortalıdan yada onun mirasçılarından isteyebilecek.

Haberde anlatılan bu ama tereke derken ölüm yada sağ olma gibi ayrıntılar kafa karıştırıyor. Ayrıca teminat dışı haller nedir bununda incelenmesi lazım. Açıkcası haberden net bir yorum yapmak zor direk kanunu okumak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 2 Şubat 2016; 15:47:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zincirleme kaza ve sigorta
    12 yıl önce açıldı
    KASKO PERT ARAÇ ÖDEMESİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.