Şimdi Ara

Laptop anakart oksitlenmesi ve sürekli kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monster abra a5 v16.1 aldım 1 yıl olmadı daha kapanmaya başladığında chipsetten olduğunu düşündüm sorunun ve garantiye yolladım.
    Garanti bugün arayıp anakartımda ve klavyemde oksitlenme olduğunu söyledi ve 3800tl dedi ben de geri göndermelerini istedim.

laptobu açtığımda bazen 1 saat bazen 10 saat kullandığımda kendini kapatıyordu internetten baktığımda herkes chipset sorunu yazmıştı ben de sorunu ordan sanıyordum. Moralim çok bozuldu anakarttaki oksitlenmeyi tinerle vb temizlenebiliyormuş laptop geldiğinde komple söksem temizlemeye çalışsam sorunum düzelir mi ? veya bildiğiniz yapabileceğim bir şey var mı ? finallerim yaklaşıyor ve benim elimdeki tek laptop buydu..

bilgisayardan anlayan bir tanıdığım anakartı sök komple beyaz alkole yatırıp sonra güneşte 1 gün beklet dedi yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden herkese çok teşekkürler.

• anakartta oksitlenme dediyse servis o anakartta sıvı teması vardır.
    sıvı teması oldumu hiç?

böyle bi durum varsa sıvı nereye zarar verdi bilinmez.
    o yüzden anakartın kontrol edilmesi gerekir.

yıkama olayına gelince alkol anakarta zarar verir selülozik tinerle oksitli bölgeyi tespit edip temizleyebilirsin tineri bacalamadan sadece oksitli bölgeye diş fırçası ile uygula.
  • Alternatif bir çözüm olarak izopropil alkol kullanın, orta sertlikte bir fırçayla temizlik yapın, güneş altında kurutmayin, selülozik tiner kullanacaksanız da plastik parçalara temas ettirmeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    sıvı teması oldu evet ama 6 ay önce oldu ve kuruttum iyicene içini açıp herhangi bir bilgisayarcıya götürsem anlar mı bu işten ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paukopat

sıvı teması oldu evet ama 6 ay önce oldu ve kuruttum iyicene içini açıp herhangi bir bilgisayarcıya götürsem anlar mı bu işten ?
    herhangi bir bilgisayarcı anlamaz.
    hangi ildesin?
  • eski dell laptopumda anakart oksitlenmesi sorununu bende yaşadım.Tek çare olarak aynı model farklı bir cihazın anakartını alıp benimkinin içindekiyle değiştirdim.Allah yardımcınız olsun.Zor iş.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    çankırıdayım ama ankaraya da götürebilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: paukopat

çankırıdayım ama ankaraya da götürebilirim
    bu arkadaşlar ile bi görüş derim.
    https://www.dataservis.net/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.