Şimdi Ara

Lastigimden parca koptu, beni daha ne kadar goturur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim bu aralar arabayla basim dertte. 1 hafta once kaza yaptigimi yazmistim. Yaklasik 12-15 bin liralik hasarim cikti neyseki onu karsi tarafin sigortasindan hallettik. Dun aracimi ustadan aldim. Kitap almak icin besiktasa girmistim cikarken bilmedigim bir arasokaga daldim ve bir koseyi donerken aracin sol on lastigini kaldirim tasina vurdum. Jantta buyuk bir hasar yok fakat bugun farkettim ki (resimde gozuktugu uzere) lastigin yanaginda bir parca kopmak uzere. Bu lastigin degismesi gerekir mi? Aciliyeti nedir (haftasonu 300-400 km yol yapacagim)? Degismem gerekirse p zero nasildir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastik Yanağından Parça Kopması: Ne Kadar Yol Alabilirsin?

Lastik yanağından parça kopması ciddi bir sorundur ve güvenli sürüş için derhal giderilmesi gerekir. Ancak lastiğin patlak vermeden ne kadar gidebileceğini merak ediyor olabilirsin.

Lastik yanağından parça kopmasının ne kadar yol gidebileceğine etki eden birkaç faktör vardır:

• Kopmanın Boyutu: Kopmanın boyutu ne kadar büyükse, lastik o kadar zayıflar ve patlama riski o kadar artar.
    • Lastik Havası: Yetersiz şişirilmiş lastikler, hasarlara karşı daha savunmasızdır ve kopmanın yol açabileceği zayıflık daha olasıdır.
    • Yol Koşulları: Pürüzlü yollar veya keskin nesneler, lastiği daha fazla zayıflatabilir ve kopmadan sonra daha hızlı patlamaya yol açabilir.
    • Hız: Yüksek hızlarda sürmek, lastiğe daha fazla yük bindirir ve kopmanın patlamaya dönüşmesine neden olabilir.

Genel olarak, lastik yanağından parça koptuktan sonra kısa bir mesafe gidebilirsin. Ancak güvenli tarafta olmak ve daha fazla hasarı önlemek için mümkün olan en kısa sürede lastiği değiştirmelisin.

Kopma küçükse (birkaç santimetreden az) ve yol koşulları iyiyse, bir veya iki kilometre gidebilirsin. Ancak kopma daha büyükse veya yol koşulları zorluysa, patlamanın meydana gelmemesi için hemen lastiği değiştirmelisin.

Lastik yanağından parça koptuğunu fark edersen, şunları yapmalısın:

• Aracı güvenli bir yere çek.
    • Lastiği kontrol et ve kopmanın boyutunu belirle.
    • Lastiği mümkün olan en kısa sürede değiştir.
    • Patlak lastiği bir yedek lastik veya onarım kiti ile değiştir.
    • Tamir ettirmek için lastiği bir lastik servisine götür.

Lastik yanağından parça kopması ciddi bir sorundur ve güvenli sürüş için derhal giderilmesi gerekir. Kopmanın boyutuna ve yol koşullarına bağlı olarak kısa bir mesafe gidebilirsin, ancak daha fazla hasarı önlemek için mümkün olan en kısa sürede lastiği değiştirmen önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • [simage][/simage]Lastigimden parca koptu, beni daha ne kadar goturur?

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

[simage][/simage]Lastigimden parca koptu, beni daha ne kadar goturur?
    Durum riskli görünüyor bence lastiği değiştirin, eğer aracınızdaki lastikler çok kilometre yapmamışsa dişleri daha varsa aynı lastikten sadece bir adet alıp takarak devam edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 1 Haziran 2016; 19:55:58 >

• Değiştirin. Aynısı başıma geldi, kısa zaman içinde inflak ediyor lastik. Canınızı seviyorsanız o lastikle 300 km yol gitmeyin.
  • Çok masraf olsun istemiyorsanız lastikçilerde çıkma lastikler olur, 5-10.000 km'lik bile değildir, 1 adet alıp taktırabilirsiniz, ne yapıp edin ama mutlaka değiştirin.
  • Kopan parça yanaktan olması ve ince yanak lastik kullanmanız riski hada da artırıyor.
    Hayatımızı riske atacak kadar uzun değil hayat.
  • sight S kullanıcısına yanıt
    araç 20 bin km'de. Bu lastikler neredeyse 16-17 bin km'dir üstünde. P-zero lara baktım 225-45-17 ölçüleri nette 350-400 lira. bir çift karşılayabilirim belki. Bu km için sıfır tek lastik almamı önerirmisiniz?

EDİT: Olmadı stepneyi taksam da bu haftayı geçirsem sıkıntı çıkarmı ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AsDeRf_ -- 1 Haziran 2016; 20:03:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam işi sağlama alın, geçici işler başka bir sıkıntı daha çıkarabilir. Uzun yola gitmeyecek olsanız belki ama uzun yolda birde çekici vs. işiyle uğraşmayı kimse istemez, stepnenin alternatifi yok çünkü. O lastik eninde sonunda değişir, siz değiştirmezseniz kendisini değişdirtir. 1 lastik alında artık nasıl alırsanız siz bilirsiniz
  • Stepne tam boysa onu takın, bunuda stepne yapın. Bidahaki lastik değişiminizde en iyi durumda olanı stepne yaparsınız.
  • Hocam lastigi değiştirin araba için bi kurban kesin fakire fukaraya dağıtın en kısa zamanda bence
  • Can Verip Nam Alırız kullanıcısına yanıt
    hocam sormayın. Daha kazanın haftası olmadan 2 tane küçükbaş kestirdik. Valla korkumdan arabayı süremez oldum. Bir de yazın motor alma düşüncem vardı, ondan bile korkar oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Verip Nam Alırız

Hocam lastigi değiştirin araba için bi kurban kesin fakire fukaraya dağıtın en kısa zamanda bence

L
    Dua ile kurban ile olaydiiii . Olacagi varsa olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 1 Haziran 2016; 20:34:09 >
  • quote:

hocam sormayın. Daha kazanın haftası olmadan 2 tane küçükbaş kestirdik. Valla korkumdan arabayı süremez oldum. Bir de yazın motor alma düşüncem vardı, ondan bile korkar oldum.
    sanayide lastikçilere tamir ediyorlar mı diye sor olmazsa yenisini alırsın
  • Çıkma lastik işinizi görür. O halde devam etmeyin pek sağlıklı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: **engineer09**

Çıkma lastik işinizi görür. O halde devam etmeyin pek sağlıklı olmaz.
    benzer bir parca kalkmasi benim lastikte de var. 3 ayri lastikciye sordum kullan sorun olmaz dedi.
    Lastigin orasi zaten janti korusun diye o sekilde siskin, yuk tasima gibi bir fonksiyonu yok.
    Ama kesigin derinligi onemli benim ki biraz daha yuzeyseldi resimlerde derin gozuyor sizin aractaki yirtik. HErhangi bir tel gorunmuyorsa kullanilabilir diye dusunuyorum.

Edit: Hocam resimleri zoomlayip baktim baya derin gorunuyor hatta farkli renk bir seyler cikmis icinden, degistirmek daha iyi olur sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 1 Haziran 2016; 21:11:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: incitmemeli

Bende de benzer durum olmuştu, lastikçi kullan dedi 2 yıldır kullanıyorum. Orası lastiğin en güçlü yeri.

Aynı dert bende de var ve aynı lakırdıyı yaptı lastikçi. "Orası lastiğin en güçlü yeri"

Bir yanım değiştir diyor, bir yanım lastikçiyi dinle, zaten adam lastik satmak ister, niye öyle desin diyor. Çözemedim gitti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

quote:

Orijinalden alıntı: incitmemeli

Bende de benzer durum olmuştu, lastikçi kullan dedi 2 yıldır kullanıyorum. Orası lastiğin en güçlü yeri.

Aynı dert bende de var ve aynı lakırdıyı yaptı lastikçi. "Orası lastiğin en güçlü yeri"

Bir yanım değiştir diyor, bir yanım lastikçiyi dinle, zaten adam lastik satmak ister, niye öyle desin diyor. Çözemedim gitti...

Yarin bir lastikciye ugrayayim. Bu boyle gider derse bir iki yere daha sorarim. Su son 1 ay araba mi bana hizmet ediyor ben mi ona anlamadim. Kazadan sonra parcalar degistikten sonra usta bir de su devirdaim pompasindan ses geliyor bir servise goster garantiden degismesini iste dedi.

Canim sikildi iyice. Arabayi anneme vereyim kendim bir motor alayim diyorum, bir yandan da olanlar korkutuyor.

• quote:

Nazar mı değdi hocam arabayı çok esirgeme sakınan göze çöp batar. Geçmiş olsun besmele çek bin hocam Allaha emanet
  • Geçmiş olsun.Lütfen lastiğinizi değiştiriniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arzemo

Geçmiş olsun.Lütfen lastiğinizi değiştiriniz.
    Orası lastğin en güçlü yeri, doğu. Ama güçlü kalması da gerekiyor. Bir zaman sonra oradaki çelik kordlar paslanacaklar. Radyal kuşakları da orası tutar. Asma köprülerin ana halatları gibi düşünürsek bence pek uzak bir örnek olmaz. İçerdeki hasarı bilmiyoruz.

Yanaktaki kordlar çok hareketlidir. Oradaki bir hata radyal kuşakları hız ve yük altındayken, veya sıcak bir havada ayrılmasına neden olur.. Bu olursa patlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.