Şimdi Ara

Lisede boşluğa düşmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki tavsiye verirsiniz diye yazıyorum.15 yaşında bir bireyim ve bu sene 9. sınıfa geçtim.8. sınıfta deli gibi ders çalıştım keşke çalışmasaydım pişmanım 437 gibi bir puan aldım.İyi falan demeyin yüzdelik 8.60.Sınav bittikten sonra hasret kaldığım bilgisayara sarıldım ve tüm yazı oyun oynayarak geçirdim.Pazartesi okullar açıldı anadolu lisesine geldim şehrimdeki ismi olan iyi liselerden fakat okul bildiğiniz dağın tepesinde Sosyal olarak hiç bir şey yok ve okul çok içimi karartıyor.Iyi kötü bir kaç arkadaş edindim ama yine de sevemiyorum okulu.8 ders bitsinde eve gideyim diye bekliyorum eve gidince de kendimi iyi hissetmiyorum yarın sabah kalkıp tekrar oraya gitme fikri çok can sıkıyor.Bir ton ders var ve sınavlara da çok zor diyorlar.Benim canım ne ders çalışmak ne oyun oynamak istiyor zevk vermiyor hiçbiri.Ailemle konuşup açığa geçmeyi düşündüm ama yeni yasalar belli.Ne yapmalıyım?

• 8 saat harbi zulüm üzülüyorum la çocuklara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana temiz bir dayak lazım mis gibi. kendine gelirsin o zaman.

• neden mesela?

• Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

hocam öyle olay yok işte kaçarsam veli arıyorlar direkt meslek lisesi değil.

• dostum lise dönemi buhranı haribden berbat bir şey umarım bir an evvel kafandaki o oturtmaya çalıştığın şeylerden kurtulursun arkadaş çevrenden kopma mümkün olduğunca kafanı meşgul et sürekli bir şeyle uğraşıp kendini yor. basit bir tavsiye gibi ama harbiden büyük faydasını görürsün. konuşmak istersen özelden de yazabilirsin.

• JESTERVANGE J kullanıcısına yanıt

O ne la öyle bende anadoluda okudum öyle bir tantana yoktu bizde.

• Okul değiş

• gelebileceğim en iyi lise burası meslekleri ilgimi çekmediği için sosyal bilimler tercih etmedim.

• Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

kendimi salak gibi hissediyorum hocaların hepsi doktora falan filan yapmış akademisyen gibiler.

• teyamo T kullanıcısına yanıt

Yüzüklerin efendisi setim var onu okuyacağım tenefüslerde belki zaman geçer.

• Bir şekilde zevk alacak bişeyler yapmaya bakın okulda.

Yoksa aynı sıkıntıyı iş yerinde iş hayatında da yaşıyoruz. Sevdiğimiz için işe gitmiyoruz sonuçta. Mecburiyetten. Okul da öyle.
    Arada bir keyif verecek aktivite olursa ne ala. Diğer çalışanlarla birlikte yemeğe gitmek, arada bir çay içmek, fırsat buldukça sohbet etmek falan biraz daha çekilir kılıyor.
    Tabi bir de yaptığımız işin birilerinin işine yaraması da güzel bir his aslında, ama arka planda kalıyor. Sistem içerisinde sorun yaşayanların sorunlarını çözüyorum, sistemin genel olarak işlemesine katkı sağlıyorum. İyi bir şey aslında düşününce.

Hiçbir şey yapmadan sürekli evde oturmak da can sıkardı. Sürekli tatil yapsam o bile can sıkardı.

Şimdiki okul hayatın da iş hayatına hazırlık aslında. İş yine gelip niye yaşıyoruza dönüyor bence. Cenneti kazanmak için hayatın sıkıntılarına sabredip ibadet ederek doğru yolda yaşayıp ölene kadar doğru kalmak hayatın temel amacı. Namaz kılmayan içinse cehennem hedef oluyor ki çok saçma bir hayat oluyor, amaçsız hatta kötü bir son amaçlayan saçma sapan bir hayat!

• JESTERVANGE J kullanıcısına yanıt
    Senin yaşadığın bu sıkıntı okulun yanında daha çok ergenlik döneminin zorlu bir süreç olmasından kaynaklı bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum kardeşim. Okulunu sevmeye çalış, kendine göre bir kaç arkadaş daha edin, ders aralarında muhabbet edebileceğin konuşarak rahatlayacağın birileri olsun. Sonuçta o okulda sonsuza kadar kalmayacaksın, güzel sağlam bir eğitim al, sonra hayatına emin adımlarla devam et.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.