Bildirim
lpg,mazot,benzin
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: gkn05
arkadaşlar 3 tane araç düşünelim aynı kasa aynı motor. lpgli,mazotlu,ve benzinli ücünede 20lt yakıt dolduralım hangisi daha cok km yapar bilgisi olan varmı. teşekkurler
benzinler dizel lpg den fazla yapar bence ama arasında hangisi fazla bilmiyorum -
Lt bazında en az tüketim Dizelde, en çok tüketim LPG'de olur..
Dizel > Benzin > LPG yani..
Yakıt sistemleriyle ilgili temel konuları bir okuyun. -
bu sorunun cevabı oldukça basit.. yanma verimi ve birim litre ile birim km en çok gidebilen mazotlu araçtır.
1 litre lpg ile 8 km giden bir araç 1 litre benzin ile 13 km mazot ile ise 23 km gidecektir kabaca.. burada belirleyici olan yakıtın yanma verimidir.ve günümüzde turbo ve dizel ikisilini ekonomi anlamında alt edebilecek başka bir teknoloji henüz yoktur.1500 lü devirlerde tok alınması ve 4500 lere kadar korunması ki bu devirler bir araçta ve şehiriçinde en çok kullanılan devirlerdir.. -
arkadaşlar soruyu yanlış anlamış galiba aynı litre yakıt alınsa demiyor, aynı maaliyette (örnekte 20TL) yakıt alınsa diyor !
cevabıda son zamlardan sonra en uzun yolu LPG, en kısa yolu benzin yapar. Arada da dizel kaldı zaten :) -
bence yanlış... gene en uzun yolu dizel motorlu araç yapacaktır.yanmadaki verim ve düşük devirlerden itibaren gelen tork sayesinde.. dizel araç açık ara birinci olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: meteg
bence yanlış... gene en uzun yolu dizel motorlu araç yapacaktır.yanmadaki verim ve düşük devirlerden itibaren gelen tork sayesinde.. dizel araç açık ara birinci olur.
hocam ama lpg nin maliyet avantajı var
benim dizel aracım 100 kmde 5.5 civarı mazot yakıyor buda 5.5*3.62= 19.91 TL demek
aynı aracın benzinlisi (fiesta) 8 litre civarı yakıyor 8*2.15= 17.15 TL
tabi parkur, kullanım şekli vb gibi faktörler var.
Bir sorunda LPG fiyatı çok değişken -
Eğer sadece lt. bazında ise dizel - benzin - lpg olur......... -
quote:
Orijinalden alıntı: fezalii
arkadaşlar soruyu yanlış anlamış galiba aynı litre yakıt alınsa demiyor, aynı maaliyette (örnekte 20TL) yakıt alınsa diyor !
cevabıda son zamlardan sonra en uzun yolu LPG, en kısa yolu benzin yapar. Arada da dizel kaldı zaten :)
Arkadaş 20lt demiş. TL değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: Metalurjist
quote:
cevabıda son zamlardan sonra en uzun yolu LPG, en kısa yolu benzin yapar. Arada da dizel kaldı zaten :)
Arkadaş 20lt demiş. TL değil.
hmm demekki ben yanlış okumuşum millete laf ederken sağol uyarı için
kendime kocaman
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 27 Mart 2011; 16:49:22 >
-
En fazla kmyi dizel yapar, sonrasında benzin ve lpg gelir. -
quote:
Orijinalden alıntı: smg05
Eğer sadece lt. bazında ise dizel - benzin - lpg olur.........
Kesinlikle -
quote:
Orijinalden alıntı: Metalurjist
quote:
Arkadaş 20lt demiş. TL değil.
valla bende tl okudum -
Dizel-lpg-benzin -
KM'olarak mazot
Maliyet olarak lpg -
litre bazında demek ıstemiştim arkadaşlar.cevaplara bakılırsa dizelin yanma oranı daha cok. ozaman lpg nin anlamı kalmıyor.daha ucuz ama daha az km -
dizel lpg benzin sırasına göre -
quote:
litre bazında demek ıstemiştim arkadaşlar.cevaplara bakılırsa dizelin yanma oranı daha cok. ozaman lpg nin anlamı kalmıyor.daha ucuz ama daha az km
kardeş litre bazında mazot,benzin,lpg diye gider tl bazında ise mazot,lpg,benzin diye gider. misal 1 litre mazot 3.65 lira 100 kmde 6 lire yakar ş. içinde benzin 8 litre lpg 10 litre yakar. tabi lpg benzinle yarı yarıya fiyatı olduğu için haliyle %30 daha ekonomik olur. mazot tl bazında hala en tasarruflu yakıttır.
not:lpg kullanıcısıyım. -
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
quote:
litre bazında demek ıstemiştim arkadaşlar.cevaplara bakılırsa dizelin yanma oranı daha cok. ozaman lpg nin anlamı kalmıyor.daha ucuz ama daha az km
kardeş litre bazında mazot,benzin,lpg diye gider tl bazında ise mazot,lpg,benzin diye gider. misal 1 litre mazot 3.65 lira 100 kmde 6 lire yakar ş. içinde benzin 8 litre lpg 10 litre yakar. tabi lpg benzinle yarı yarıya fiyatı olduğu için haliyle %30 daha ekonomik olur. mazot tl bazında hala en tasarruflu yakıttır.
not:lpg kullanıcısıyım.
araçtan araca, şehirden şehire değişir. benim için son fiyatlarla lpg, 6lt yakan dizelden daha karlı.
-
1600cc dizel ve LPG'li iki arabam var, birini eşim kullanıyor. LPG daha ekonomik. Dizel motor tamamen ısınınca belki TL bazında LPG ile aynı yakar ama motor ısınana kadar çok yakıyor ve dizel motor çok geç ısınıyor. LPG'li motor ise azcık benzin yakıyor ve hemen ısınıp LPG'ye geçiyor.
Dizel motor 5km'de ısınıyorsa LPG-benzinli motor 500m'de ısınıyor. Şehir içi gittiğim çoğu mesafede dizel motor yolun yarısını veya daha fazlasını soğuk motorla düşük verimle çalışarak kat etmek zorunda kalıyor...
Benzer içerikler
- t roc hangi segment
- egea lastik basıncı
- sahibinden ilana bakanlar görülür mu
- petlas progreen pt525 yorum
- arabanın içine benzin kokusu neden gelir
- jeep avenger e-hybrid fiyat
- pagani utopia
- togg renkleri
- tiguan boyutları
- opel rocks e
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X