Şimdi Ara

LPG'nin subap yatakları üzrindeki etkisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
11.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda lpg'li focus kullanıyorum. Aracımı değiştirip yeni Civic almayı, ona da lpg uygulaması yaptırmatı düşünüyorum.
    Yabancı sitelerde, kurşunsuz benzin için üretilmiş yeni motorların dahi LPG'den dolayı subap yatağı aşınması problemi yaşadığını okudum. Özellikle Honda'ların subap yatakları yumuşakmış.

LPG'den dolayı bu şekilde kompresyon sıkıntısı yaşayan oldu mu acaba?

• Sayın arkadaşım herkesin cevap vermeye çekindiği bir soru sormuşsun,bu konu aşağıya tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık meselesi.Şimdi zarar veriyor desem herkes üzerime yüklenecek yok vermiyor desem o başka bir dert.Bence sen lpg kullanmaktan çekinme zarar versede vermesede çok önemli değil.Lpg o kadar çok tasarruflu ki senin aracın motoru bitinceye kadar aracın fiyatını amorti eder.Eğer illede için rahat edecekse bir çok yağlama sistemleri var kafanın yattığı birisini taktırırsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: nucleareng

Şu anda lpg'li focus kullanıyorum. Aracımı değiştirip yeni Civic almayı, ona da lpg uygulaması yaptırmatı düşünüyorum.
    Yabancı sitelerde, kurşunsuz benzin için üretilmiş yeni motorların dahi LPG'den dolayı subap yatağı aşınması problemi yaşadığını okudum. Özellikle Honda'ların subap yatakları yumuşakmış.

• subab yatagı derken gaydlardan mı bahsediyorsan o sorun sadece toyata vvti motorlarda var diyebilirim hondalarada duymadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: çağrıbey

Sayın arkadaşım herkesin cevap vermeye çekindiği bir soru sormuşsun,bu konu aşağıya tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık meselesi.Şimdi zarar veriyor desem herkes üzerime yüklenecek yok vermiyor desem o başka bir dert.Bence sen lpg kullanmaktan çekinme zarar versede vermesede çok önemli değil.Lpg o kadar çok tasarruflu ki senin aracın motoru bitinceye kadar aracın fiyatını amorti eder.Eğer illede için rahat edecekse bir çok yağlama sistemleri var kafanın yattığı birisini taktırırsın.
    quote:

Şu anda lpg'li focus kullanıyorum. Aracımı değiştirip yeni Civic almayı, ona da lpg uygulaması yaptırmatı düşünüyorum.

Evet,bende arkadaşa katılıyorum.Konu ile ilgili teknik bilgim yok.Bende zavoli sıralı lpg'li 2003 focus kullanıyorum.Aldığımdan bu yana yakıt sarfiyatımı hesapladım geçe gün.Yaklaşık 1700 ytl benzin ile gideceğim yolu 1000 ytl lpg ile gitmişim(yaklaşık 7000 km).Genelde şehir içi kullanım.
    Sonuç olarak sizin sorduğunuz soruya cevap değil ama,lpg motorun her tarafına zarar versede,motor ölene kadar benzin ve lpg masrafı arasındaki fark birkaç tane yeni motor almaya yetiyor.

• bu aliminyum silindir kapağı olayı civiclerde varmış?Sıcaklıktan deforme oluyormuş?Doğru mu?
  • asagidaki linke bir bak istersen,belki isine yarar.

http://forum.donanimhaber.com/m_3839560/mpage_97//tm.htm#15053068

civic'leride kara listeye almislar.bence baska arac al yada flash lube olayini bir arastir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venividivici -- 18 Haziran 2007; 0:30:16 >
  • tamamen yanlış benzinli araabaların %90 ı aleminyum silindir kapaktır.olsa hepsi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sübap erimesi konusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LPG araca zarar vermez aksine benzinden daha iyidir. araçta aşınmalardan dolayı bazı problemler çıkar. lpg aşınmayı önler demiyorum ama benzinden çok daha az yıpratır. saygılar
  • ben bu işi az biraz araşrıtdım 2 tane rek. sordum bir olumsuzluk söylemediler birde ben arabamı 2. el aldım aldığım yerde 2001 modelini ( 1.6wwti corolla)tartairni sgi uygulamışlardı onuda sordum 300.000 dir kullandıklarını sorun olmadığını söylediler
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Flash Lube gibi bir ürünü nereden temin edebilirm acaba?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okis -- 18 Haziran 2007; 14:39:48 >
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkürler. Flash Lube gibi bir ürünü nereden temin edebilirm acaba?

o da nedir ne işe yararki *?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

quote:

Cevaplarınız için teşekkürler. Flash Lube gibi bir ürünü nereden temin edebilirm acaba?

o da nedir ne işe yararki *?

ne olduğunu bilmiyorum ama googleden arattım şu çıktı

http://www.borel.fr/Part.flashlub.fr.htm
  • Bu konuda bilgisi olan birisi doyurucu bir açıklama yapabilir mi? LPG gerçekten motor kapağına ve sübap yataklarına zararlı mıdır? Zararlıysa bu zararın boyutu nedir, motor ömrünü ne kadar kısaltır? Bu şekilde sübap yataklarında oluşan zarar kaça mal olur? Bilgisi olan birisi aydınlatırsa mutlu oluruz.
  • sizlere ufak bilgi vermek istiyorum burada amacım hiç bir markaya kötülemek degil biraz daha bilgili olmak.ben 14 senedir rektifiyeciyim.kim lpg motora zarar vermiyor diyorsa.o adam ya bilmiyor yada yalan söylüyor! sıralı sistem eski sistemlere göre çok iyi %60-70 eski sisteme göre uzun ömürlü.lpg nin en çok zarar verdigi parçalar .subap.gayd.yuva.-piston ve eksantirik mili nadir sorun çıkıyor.her marka malzeme yapıları farklıdır.toyota vviti motorrun gayd ları ne hikmetse sıralı sistemde bile çok cabuk aşınıyo boşaltıyor.sebebini bulamadım ama eski motorları gayet iyi.beninm üstüne bastıgım şey malzemenin iyi olmaması.piyasadaki motorların gayd malzemeleri iyi degil bu araçlarda türkiyede çok tutulan araçlar.mazdanın gaydları iyidir 50 kapaktan 2kapagın gaydı boşaltır ama diger araçlar 50 kapaktan 30 tanesi boşaltır.mesala iş makinalarında CAT 16veya20 silindirli.jenaratörleri var dogalgaz la çalışıyor onlar bile gayd malzemeleri çok kalitelidir ama gaza dayanmıyor.birde gas kalitesi çok önemli .lütfen bilindik yerden marka gas alın.faydasını göreceksiniz.bir yetkili servis bir taksiciye bir önerisöylemiş.demişki ayda birkere emme manifoltuna iraz yagdanlıkla yag sıkın subab lar ve gayların ömrü uzun oluyormuş .bunu araştırcagın .benden şimdilik bu kadar hertürlü soruya acıgım....

• quote:

Orjinalden alıntı: karamurat39

sizlere ufak bilgi vermek istiyorum burada amacım hiç bir markaya kötülemek degil biraz daha bilgili olmak.ben 14 senedir rektifiyeciyim.kim lpg motora zarar vermiyor diyorsa.o adam ya bilmiyor yada yalan söylüyor! sıralı sistem eski sistemlere göre çok iyi %60-70 eski sisteme göre uzun ömürlü.lpg nin en çok zarar verdigi parçalar .subap.gayd.yuva.-piston ve eksantirik mili nadir sorun çıkıyor.her marka malzeme yapıları farklıdır.toyota vviti motorrun gayd ları ne hikmetse sıralı sistemde bile çok cabuk aşınıyo boşaltıyor.sebebini bulamadım ama eski motorları gayet iyi.beninm üstüne bastıgım şey malzemenin iyi olmaması.piyasadaki motorların gayd malzemeleri iyi degil bu araçlarda türkiyede çok tutulan araçlar.mazdanın gaydları iyidir 50 kapaktan 2kapagın gaydı boşaltır ama diger araçlar 50 kapaktan 30 tanesi boşaltır.mesala iş makinalarında CAT 16veya20 silindirli.jenaratörleri var dogalgaz la çalışıyor onlar bile gayd malzemeleri çok kalitelidir ama gaza dayanmıyor.birde gas kalitesi çok önemli .lütfen bilindik yerden marka gas alın.faydasını göreceksiniz.bir yetkili servis bir taksiciye bir önerisöylemiş.demişki ayda birkere emme manifoltuna iraz yagdanlıkla yag sıkın subab lar ve gayların ömrü uzun oluyormuş .bunu araştırcagın .benden şimdilik bu kadar hertürlü soruya acıgım....

guzel bir acıklama,bende lpg sistemlerinin aracın pistonlarına benzine oranla daha fazla zarar verdigini duymustum,tabi bu bir duyum ne kadar dogru bilemem!!

• quote:

Orjinalden alıntı: karamurat39

sizlere ufak bilgi vermek istiyorum burada amacım hiç bir markaya kötülemek degil biraz daha bilgili olmak.ben 14 senedir rektifiyeciyim.kim lpg motora zarar vermiyor diyorsa.o adam ya bilmiyor yada yalan söylüyor! sıralı sistem eski sistemlere göre çok iyi %60-70 eski sisteme göre uzun ömürlü.lpg nin en çok zarar verdigi parçalar .subap.gayd.yuva.-piston ve eksantirik mili nadir sorun çıkıyor.her marka malzeme yapıları farklıdır.toyota vviti motorrun gayd ları ne hikmetse sıralı sistemde bile çok cabuk aşınıyo boşaltıyor.sebebini bulamadım ama eski motorları gayet iyi.beninm üstüne bastıgım şey malzemenin iyi olmaması.piyasadaki motorların gayd malzemeleri iyi degil bu araçlarda türkiyede çok tutulan araçlar.mazdanın gaydları iyidir 50 kapaktan 2kapagın gaydı boşaltır ama diger araçlar 50 kapaktan 30 tanesi boşaltır.mesala iş makinalarında CAT 16veya20 silindirli.jenaratörleri var dogalgaz la çalışıyor onlar bile gayd malzemeleri çok kalitelidir ama gaza dayanmıyor.birde gas kalitesi çok önemli .lütfen bilindik yerden marka gas alın.faydasını göreceksiniz.bir yetkili servis bir taksiciye bir önerisöylemiş.demişki ayda birkere emme manifoltuna iraz yagdanlıkla yag sıkın subab lar ve gayların ömrü uzun oluyormuş .bunu araştırcagın .benden şimdilik bu kadar hertürlü soruya acıgım....

aracı benzine göre kıyasladığında daha az zarar veriyor bu kanıtlanmış bişey !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peceneq -- 19 Haziran 2007; 1:45:14 >

• İngiltere'de satışa sunulan LPG'li Ford Focus'larda motor hareketli parçaları, benzinli motorlardan farklı... Eksantrik mili lobları, sübap ve ilgili bir çok parçada yüzey sertlikleri arttırılmış... Sizce ne sebeple? Dayanıklılığı arttırmak için tabi....
  • benim honda civic lpg ile kaç km rektifiye gerekmeden gider acaba?
  • nerden bulurum diyenler google.com.tr'ye "FLASHLUBE" yazarsaniz olgun oto diye link cikiyor.
    flashlube ,kücük bir bidon ve hortumdan ibaret birsey.dakikada 12 damla gönderiyormus motora ve 1 litresi yaklasik 1000 litre yakita yeterliymis.
    http://www.autogas-boerse.de/bildmaterial/flashlube.jpg
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.