Şimdi Ara

MANUEL 1.3 MULTİJET URBAN EGEA MI YOKSA OTOMATİK 1.5 DCI FLUENCE Mİ?(EGEA ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
1
Favori
3.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba aliminda son ikilemim bu kaldı arkadaşlar. Aynı fiyatlara 1.5 DCI otomatik fluence(110luk) ve 1.3 Multijet Egea Urban var. Egea 2016 model. Fluence 2014-2015 model. Touch veya touch plus paketi. Kilometreler yaklasik olarak aynı. Boya degisen hasar kaydı durumu da aynı. Siz olsanız hangisini alırdınız? Daha önce hiç otomatik kullanmadım. Manuele de alışkınım ama aynı fiyata otomatik varken manuel almasam mi diye de dusunuyorum. Ama otomatik de sikinti cikarir mi diye de dusunuyorum. Tip ve ic tasarim olarak Egea daha cok hosuma gidiyor. Yol tutuşuu guvenlik vs. konularinda da egea daha iyiymiş. Yakit konusunda hangisi fazla yakar bilmiyorum ama cok fark olmaz sanki. Tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipinsan -- 18 Temmuz 2019; 18:43:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen ay, Sıfır 1.3 multijet Urban Egea aldım.
    Sıfır araç almadan önce, 6-7 ay 2. El araç baktım. Baktığım araçlar içinde fluence de vardı. Fluence de beğendiğim bir araç aslında.
    İki aracı karşılaştıracak olursak, performans açısından Fluence tabiki daha seri bir araç. Ama yakıt konusunda Egea daha ekonomik ve 1.3 çekmez diye düşünmeyin performansı gayet yeterli.
    Şahsi fikrim, 2. El araçta belli km den sonra geçmişini, nasıl kullanıldığını, bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığını bilmediğiniz bir araç ise otomatik vites bir kapalı kutu. Masraf açabilecek birşey. Bunu dikkate alın, daha az yakıt tüketimimi yoksa daha fazla performans mı istersiniz bunu dikkate alın.
    2 araçta da malzeme kalitesi yakın bir birine bence Fluence 1 tık daha iyi olsada. Alabiliyorsanız icon paket alınmalı bence fluencede.
    Bir de bu 2 araçta, filoların aldığı şirketlerin kullandığı araçlar, km orjinal mi, filo çıkması mı ona dikkat edin.
    Filo çıkması araç alınmaz diye bir şey yok, içlerinde çok temiz araçlar olabiliyor sadece dikkatli olmak lazım filo dan alıp km düşürüp satanlara.

• egea ama alınabiliyorsa 1.6 dizel-manuel egea, baya seri bi araç 120hp-300 tork çok farkediyor.

• Makyajlı Fluence 110 hp tadından yenmez. Egea da vergide avantajlı.

• Egea tabiki

• Edc nin götürebileceklerini düşünmeni isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de geçmişte şirket aracı olma ihtimali yüksek olması hasebiyle manuel olan egea daha tercih edilesi duruyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 dizel otomatik comfort paket egea'lara bakabilirsin. Touch fluence'lerle aynıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Garanti devam ediyorsa fluence

• Multijet motor az yakmiyor. Linea da 6.8 den aşağı dusuremedim. 4x4 duster bile 6.6 yakiyor İstanbul trafiğinde. Azıcık bassam Linea hemen 7yi geçiyor.5.viteste 130a çıktığımda atmosferik motor gibi bağırması da cabası.

• fluencenin otomatiği kuru kavrama yarı otomatik ısınıp arıza verebilir kavrama değişimi çok pahalıdır otomatiğini tavsiye etmem manuel olacaksa egeaya tercih edilebilir çünkü ;
    daha güçlü ve az yakan motor
    daha ideal dişli oranlar (egea 3000 devirde 120 yapar)
    nispeten daha geniş iç mekan
    egeanın artıları da var ancak motor şanzımandan dolayı ben almazdım
  • Egeaya karar verdim.

• Ha şunu da belirtmek isterim; 2 Sene önce bir arkadaşın fluence aracı ile ankara-manisa git-gel yaptık, ben arkada seyahat etmiştim ve sanırım modern araçlar içinde gördüğüm en kalitesiz iç malzemeye sahipti. Hem sert plastik hem de sert plastik kısımları çok adi malzeme hissiyatına sahipti. Hangi paketti hatırlamıyorum ama ekran v.s. yoktu göğüste kuvvetle muhtemel en boş paket olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyrime2828

Multijet motor az yakmiyor. Linea da 6.8 den aşağı dusuremedim. 4x4 duster bile 6.6 yakiyor İstanbul trafiğinde. Azıcık bassam Linea hemen 7yi geçiyor.5.viteste 130a çıktığımda atmosferik motor gibi bağırması da cabası.
    MANUEL 1.3 MULTİJET URBAN EGEA MI YOKSA OTOMATİK 1.5 DCI FLUENCE Mİ?(EGEA ALINDI)

2019 euro6 1.3 Egea Urban. Ankara şehir içi kullanım, Batıkent-Dışkapı arası.

• 2016 Model1.3 Multijet Urban 97 binde boya, degisen, hasar kaydi yok. 63.500'e anlastik. Yarin gidip bakacam. sorun yoksa alirim

• hayirli olsun güle güle kullanın

• acipinsan A kullanıcısına yanıt
    Umarım istediğiniz/beklediğiniz gibidir, hayırlısı olsun. Yarın tebrik ederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

hayirli olsun güle güle kullanın
    Sagolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Umarım istediğiniz/beklediğiniz gibidir, hayırlısı olsun. Yarın tebrik ederiz.
    Sagolun. Aldim arabayi. Aldiktan sonra hemen 300 km yola ciktim. Bekledigimden iyi cikti araba. Gayet memnun kaldim. İceri cok ses aliyor filan diyorlardi ama bence aliyor ama kesinlikle rahatsiz etmiyor. Benim eski araba cok aldigindan bu bana cok iyi geldi. Hatta ben basta calisma sesini duymadim nerdeyse. Şehir disi yakit bekledigimden fazlaydi bugun. Ortalama hız 100. Ortalama tuketim 5.5LT idi. Daha az bekliyordum. Arabayi aldigim kisi 1500KMyi 350TLye yaptigini soyledi. Sasirdim. Bakalim ben de o degerleri gorebilecek miyim. Araba bence her yonuyle guzel. Sadece nedense 1. vitesten bi gariplik var gibi geldi. Sebebini cozemedim ama her kalkisimda araba hizlanip birden yavasliyordu sanki. Babam kullaninca oyle olmadi. Ben de sorun var galiba. Ben yeni bindigim arabaya hemen alisamayan bi insanim. Alisinca duzelir herhalde. Ben gayet sevdim. Umarim memnun kalirim.

• Bence ikisi de kötü
    Fluence daha da kötü. Edc hepten leş

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.