Şimdi Ara

Milenicomun verdigi ttnet modemi cok kisitli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Milenicom ttnet alt yapili fiber internetini kullaniyorum. Gecmek isteyen arkadaslara İnternet kalitesi olarak milenicomu oneririm. Fakat ttnet tarafindan verilen zte h298a model modemin ayarlari cok kisitli. Mesela 20mhz 40 mhz ayari bile yapilamiyor. Arastirdigimda bu modemi ruslarda kullaniyor ve adamlar frimware sini kirmislar. Root şifresini girip her ozelligini kullanabiliyorlar. Whatsapp uzerinden yaptigim gorusmede milenicom musteri hizmetlerinin yeterli bilgisinin olmadigi icin konu hakkinda bilgi alamadim. Benim sorum root(superadmin ruslarda bu sekilde geciyor) sifresi varmidir? Yoksa modemin firmwaresini temin edebilirmiyim. Rus versiyonunu kurmak istemiyorum.

Eğer bunlar mumkun degilse elimde mac clone ozellikli router mevcut bosuna aylik 9 lira modem kirasi vermeyelim ben bu modemi geri vereyim. Forumda Alper bey vardi en iyi cevaplari ondan alabilirim diye dusunuyorum. Herkese iyi gunler.

(Cep telefonu dan girdigim icin imla ve yazim hatalarindan dolayi ozur dilerim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shnonr -- 24 Mayıs 2019; 4:4:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağlık sorunlarım nedeniyle bir süre sizlere yardımcı olamayacağım. Lütfen “millenicom” kullanıcı isimli hesaba PM atarak yardım alınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani kıytırık bir modemi zorla dayayıp bir de kiralama ücreti talep etmesi çok saçma olmuş Türk Telekom un.

Vlan Id ile sanırım mac klonlamaya gerek duymadan Türk Telekom unn modemi iptal ediliyormuş sanırım

• ZTE H298A modem arayüzünden konfigurasyon yedeği almaya izin veriyor mu? ( Yönetim & Tanı kısmından) Konfigurasyon dosyasını alabiliyorsanız RouterPassView kullanarak root şifresini ele geçirebilme imkanınız var.

RouterPassView'a geçenlerde güncelleme geldi. Şu anda program ZTE H298A modelini destekliyor. Programı burdan indirebilirsiniz:

Programı açtıktan sonra F9'a basarak ya da Options - Advanced Options kısmından modemin seri numarasını girmeniz gerekiyor. (Modem konfigurasyonu şifreli. Bu şifreyi çözebilmek için şifreleme anahtarına ihtiyaç var. Bu da modemin seri numarası oluyor. )

Seri numarasını girdikten sonra File - Open Router Config File kısmından modem arayüzünden aldığınız konfigurasyon yedeğini açın. Orda modemde kayıtlı bütün şifrelerin gözükmesi lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Python ile yazilmis bir program ile denemistim. Magic key olmadigi icin decrypt edememistim vunuda deneyecegim. Management portunu chrome developer fonksiyonu ile devredisi biraktim suan konfig alabiliyorum. Cok tesekkurler.

• cihaz kiralik oldugu icin yazilimiyla oynanmasi problem olabilir. wireless menzilini ve kalitesini cok begendim, aslinda guzel cihaz ama denildigi gibi cok kisitli.

vlan id'yi 35 yapinca her router calisiyor. mac adresi, seri numarasi falan gerekmiyor.
    Enemyterritory aoyledigin peogrami denedim fakat ise yaramadi. Büyük ihtimalle rus firmwaresi icin cunku sadece rus firmwaresinin magic keyi var. İlgin icin tesekkur ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    Positron cevap icin tesekkurler. Elimdeki routeri bagladigimda bu modem bosa cikacak ve her odaya wifi dagitmak icin repeater olarak kullanamiyacagim. Eger modemi geri verip kira yerine kendi modemimizi kullanabiliyorsak aylik 9 liraya bir repeater alirim en azindan cihaz kendimin olur. Modem kiralamama gibi bir secenegimiz var mi biliyormusunuz. Cevaplar icin herkese tesekkur ederim.

• Anladım hocam. Programda Options - Advanced Options kısmından seri numarası girmeden denediniz mi? Öyle denediğinizde de mi program çalışmadı? Seri numarası olarak modem arayüzünde farklı bir seri numarası yazıyor mu? TTnet modeminin arkasında yazan seri numarası türk telekom'un cihaza kendi verdiği seri numarası olabilir. Bize ZTE'nin o cihaz için verdiği seri numarası gerekiyor. Modem arayüzünde ZTE ile başlayan bir seri numarası var mı? O yoksa modemin altında "EN:" yazan bir kısım var. Ordaki kısmın başına ZTE koyup programa öyle girmeyi deneyebilir misiniz? Bu arada Options kısmından Text mode - Ascii olarak bakmayı denediniz mi? İnternette hep o şekilde paylaşmışlar okunan config dosyalarını. Belki bu modda deneyince config dosyası okunur hale geliyordur.

Onun dışında fiberde modemi iade etmeniz mümkün değil. Çünkü teknik olarak fiberde başka modem kullanmaya izniniz yok/haberleri olmadan kullanmanız lazım/destek vermiyorlar. Servis sağlayıcının diğer verdiği servisler (televizyon, telefon) sadece kendi verdikleri modemde çalışıyor, sizin modeminizde çalışmıyor. Bu tarz bilgileri uzaktan modeme gönderiyorlar. O yüzden kendileri de bu bilgileri bilmiyorlar ve sizinle paylaşmıyorlar. Onun dışında fiberde modem ve evinize kadar fiber geliyorsa ont cihazı veriyorlar. Bu ikisi kiralama bedeline dahil oluyor. Bir şekilde kendi modeminizi kullanabilseniz bile ont'yi onlardan almanız gerekiyor. Bu sağlayıcılar bu cihazları hiç bir şekilde satmıyorlar. Sadece kiralama ile temin ediyorlar. Hani sağlayıcıya parası neyse verip satın alayım, yeter ki aylık kiralama bedeli vermeyeyim desen onu bile kabul etmiyorlar. İnterneti kullanabilmek için onların cihazlarına ihtiyacınız var ve bunlar sadece kiralama ile kullanıcıya verilir mantığı var. Superonline ve turk telekom fiberde bu şekilde. Zamanında forumda superonline bayine sormuştum, abonelik iptali yaparken cihazları iade etmesem, ceza bedellerini ödesem cihazlar bende kalacak. (Cihaz satışı olmadığı için abonelik iptali yaparken cihazı iade etmemek, bu cihazlara sahip olmanın tek yolu.) Ben daha sonra abonelik için başvurduğumda bu cihazları kullanıp kiralama bedelinden kurtulabilir miyim demiştim. Bayi de o cihazların mac adresi kara listeye alınacağından superonline'da bir daha kullanılamayacağını, superonline'dan kiralama ile tekrar yeni cihaz alınacağını söylemişti.

Kısaca fiberde cihaz kiralama ücretinden kaçış yok. Kimisi kiralama ücretini kampanya fiyatının içine dahil ediyor (Superonline'ın mesela 90 tl dediği kampanyanın detaylarına girince internetin 82 tl olduğunu, cihaz kiralama bedelinin 8 tl olduğunu görüyorsunuz. Bütün kampanya fiyatları cihaz kiralama bedeli eklenmiş olarak gözüküyor.) Kimisi kiralama ücretini ayrı gösteriyor. (Vodafone, millenicom) Ama özet olarak bu ücreti bir şekilde alıyorlar maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 25 Mayıs 2019; 9:53:3 >

router'in arayuzundeki seri no'yu girince her sey cikiyor.

<DM name="User" val="root"/>
    <DM name="Pass" val="xxxxxx"/>

xxx yazan yerde yaziyor sifre. sanirim gerekli olan sey bu.

bir de bu cihazi iade etsek bile problem olunca muhatap millenicom. sorun olunca kendi cihazlari takiliyken mudahale etme sanslari daha yuksek. biz kendi cihazimizi kullaninca isin icinden cikamadiklarinda cihazdan demeleri olasi.
  • Evet. Root şifresini bulmuşsunuz gibi gözüküyor.

Dediğiniz gibi kendi cihazınızı kullanırsanız sorun olduğunda müdahale etmeme ihtimalleri var. Onun dışında zaten fiberde cihaz satın alma/kendi cihazını kullanma gibi bir şey yok. (En azından resmi olarak ISS böyle bir imkan sunmamış.) ISS benden fiber hizmet almak istiyorsan cihazı ben veririm, kiralama bedelini de alırım, diğer türlü hizmet vermem diyor. Bu konuda sadece türksat kablonet alternatif sunuyor. Cihaz kiralama zorunlu değil. Benden kiralarsan aylık 6 tl, piyasadan satın alırsan o cihazı kullanabilirsin, kira almam diyor.

• Root şifresi vardır tabii ki ama ne? Bende tilgin modem vardı. Forumda biri root şifresini bulmuş. O şifreyle girince modemdeki gizlenen bütün ayar ve özellikler açılıyordu. Hatta oradan vlan id'yi öğrenip kendi modemimi taktım. Tilgin'i kenara kaldırdım. ZTE için root şifresini bulabilirseniz herşeyi yapabilirsiniz.
    https://www.mertsarica.com/esaretten-kacis/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shnonr

Positron cevap icin tesekkurler. Elimdeki routeri bagladigimda bu modem bosa cikacak ve her odaya wifi dagitmak icin repeater olarak kullanamiyacagim. Eger modemi geri verip kira yerine kendi modemimizi kullanabiliyorsak aylik 9 liraya bir repeater alirim en azindan cihaz kendimin olur. Modem kiralamama gibi bir secenegimiz var mi biliyormusunuz. Cevaplar icin herkese tesekkur ederim.
    Merhaba;
    Tılgın modemlerin de kurulum ve arayüz de oynama yapılmasını önermiyoruz aksi takdir de modem de arıza tespit edilirse tarafınıza 251 TL ücret yansıtılabilir. Fiber alt yapıda kiralama modemlerini kullanmak durumundasınız.
  • Sen yenisin galiba ;)

Fiber altyapıda kiralama modemlerini kullanmak durumunda değiliz.Kendi modem/routerımızı kullanabiliriz, bir kısıtlama söz konusu değil.
    Hem milleni hemde vdfnin verdiği modemler kutusunda dolabın üstünde öylece duruyor. ;)
    Milenicomun verdigi ttnet modemi cok kisitli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 28 Mayıs 2019; 18:11:46 >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Benim yokluğumda Millenicom2’ye iyi davranın :)

• Sen olmayınca buraların tadı kalmamıştı ;) hoşgeldin.Geçmiş olsun tekrar.

Biraz pişirelim arkadaşı ;)

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Daha işe dönemiyorum ama buradaki muhabbet iyi geliyor. Sorunları “millenicom” a yazın, Geyik muhabbetini bana :)

• Root şifresini buldum modemin fakat root kullanicisini disable etmisler config dosyasini tekrar encrypt edip modeme gömmem gerekiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Yani kıytırık bir modemi zorla dayayıp bir de kiralama ücreti talep etmesi çok saçma olmuş Türk Telekom un.

Vlan Id ile sanırım mac klonlamaya gerek duymadan Türk Telekom unn modemi iptal ediliyormuş sanırım
    Türk telekom modem ücreti talep etmiyor. Türk telekomun ücretsiz verdiği modem için Millenicom kiralama ücreti alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

Türk telekom modem ücreti talep etmiyor. Türk telekomun ücretsiz verdiği modem için Millenicom kiralama ücreti alıyor.

Alıntıları Göster
    Türk Telekom modemi TT internet paket taahütlerinin içerisinde yer alıyor. Millenicomu karalamak için Millenicom kategorisine yazıp duruyorsunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.