Şimdi Ara

Motor sıcak olduğu halde egzozdan su geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun yola gidicem fakat aracımın motor ısındığı halde egzozdan su geliyor su eksilme yok uzun yolda problem yaratır mı acil yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Sıcakken Egzozdan Su Gelmesi

Motorunuz sıcak olsa bile egzozdan su gelmesi normal bir durumdur. Egzoz sisteminden su gelmesi, motorun sağlıklı çalıştığını gösteren bir işaret olabilir.

Neden Egzozdan Su Gelir?

Motor çalışırken, içerideki yakıt yanar ve egzoz gazları üretir. Bu gazlar, egzoz sistemi aracılığıyla dışarı atılır. Motorun yanma odasında yanma sonucu su buharı oluşur. Bu su buharı egzoz sisteminden dışarı atıldığında yoğuşur ve sıvı hale gelir. Bu nedenle, motor sıcakken egzozdan su gelmesi normaldir.

Ne Zaman Endişelenmelisin?

Genellikle, motor sıcakken egzozdan su gelmesi endişe verici bir durum değildir. Ancak, aşağıdaki durumlarda mekanik bir sorun olabilir:

• Egzozdan aşırı miktarda su geliyorsa
    • Su berrak değilse ve siyaha çalıyorsa (yanmış yağ belirtisi olabilir)
    • Egzozdan gelen su kokuluysa (sızıntı belirtisi olabilir)

Farklı Araç Türlerinde Egzozdan Su Gelmesi

Egzozdan su gelmesi, benzinli, dizel ve LPG'li araçlarda görülebilir. Hepsi için aynı nedenlerden dolayı oluşur, ancak farklı araç türlerinde su miktarı değişebilir. Örneğin, LPG'li araçlar genellikle benzinli araçlara göre daha az su üretir.

Motor Sıcakken Egzozdan Su Gelmesi İçin Önlemler

Motor sıcakken egzozdan su gelmesini önlemek için özel bir önlem almanıza gerek yoktur. Ancak, aracınızın düzenli bakımını yaptırmak ve herhangi bir sızıntı veya sorunu erken tespit etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun yok devam et

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silindir kapak contası yanmış sorun yeni başlamış büyük ihtimal ondan su çok az eksiltir tahminen 2500 3000 lira masrafı var

• su gelmezse sıkıntı ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

su gelmezse sıkıntı ara
    Motor ısındığı halde egzozdan su gelmez motor ısındığı halde su geliyor demiş

• https://www.youtube.com/watch?v=Vn_ZkI7-IZ4&feature=youtu.be
    İlk 4 mesaj birden farklı şeyi söylüyor.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    On numara paylaşım. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir sıkıntı yok dostum devam et...

• Araba hangi yakıt cinsini kullanıyor? LPG dizel benzin??? LPG ise normal hiçbir sorun yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Araba hangi yakıt cinsini kullanıyor? LPG dizel benzin??? LPG ise normal hiçbir sorun yok...
    Araç benzinli lpg yok

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Bir sıkıntı yok dostum devam et...
    Hocam ilk çalıştırmada atıyor bu normal tamam ama 10 15 kilometre gidiyorum motor iyice ısınmış oluyor gaza basıyorum 4000 5000 devir basıyorum yine su atıyor arabada yağ su eksiltme yok kontrol ettim

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Motor ısınana kadar oluşan suyun bir kısmı ancak çıkıyordur egzozdan sorun etmeyin..

• Motor ısınınca yoğun beyaz su buharı çıkmıyorsa sorun yok. Test etmek için motoru ısıttıktan sonra 2-3 kez 5-6 bin devire doğru gaz ver bırak, devirle beraber yoğun beyaz duman çıkarsa geçmiş olsun. Buhar yoksa devam et keyfine bak.

• https://www.youtube.com/watch?v=W_Hcu4JXMBY

https://www.youtube.com/watch?v=GMJG4cQk1jk

• quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

Motor ısınınca yoğun beyaz su buharı çıkmıyorsa sorun yok. Test etmek için motoru ısıttıktan sonra 2-3 kez 5-6 bin devire doğru gaz ver bırak, devirle beraber yoğun beyaz duman çıkarsa geçmiş olsun. Buhar yoksa devam et keyfine bak.
    Yoğun çıkmıyor ama hafif siyah duman çıkıyor çok az ve siyah sıvı geliyor

• Motor segman piston alayı gidik.Öfff değiştir şu düldülü sen de kurtul biz de forumca kurtulak ne bitmez tütkenmez dertlermiş yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Motor segman piston alayı gidik.Öfff değiştir şu düldülü sen de kurtul biz de forumca kurtulak ne bitmez tütkenmez dertlermiş yahu
    Sanane sen kimsin ki?

• Üst kapaktan sızan su egzozdan sıvı olarak çıkamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Üst kapaktan sızan su egzozdan sıvı olarak çıkamaz.
    Nerden geliyor peki o su motor sıcakken egzozdan kesinlikle su atmamalı araba silindir kapak contası cort bence

• Benim 20000 deki arabam da stop ettikten sonra egzozdan biraz su geliyor. Sorun yok hocam takma,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.