Şimdi Ara

Netflixteki dizilerdeki eşcinsel sahnelerden artık gına geldi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
584
Cevap
2
Favori
27.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
599 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevişen iki kadın beni , sevişen iki erkek kadar manipüle etmiyor,neden acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furerg kullanıcısına yanıt
    Tercih meselesinden ziyade daha küçük yaşta yaşadıği travma, şiddet, önemli olaylar vs. gibi şeylerin de etkisi olduğunu söyleyenler var. bkz: freud
    Benim düşüncem de bu yönde ve isteyen istediğini yapsın bizene ama dediğiniz gibi çok fazla göze batıyor ve rahatsız edici olmaya başladı. Bu sadece eşcinsellik için değil normal ilişki şeklinde bile yayınlasar bir süre sonra rahatsızlık verir.

• Gayflix i boykot edin.
  • Netflixi izleyip izlememek tercih meselesi zorunluluk degil , hosuna gitmiyorsa izlemezsin kardes.

• mr. solucan kullanıcısına yanıt
    Toplum mühendisliği önemlidir elbette ama toplumu daha fazla ilgilendiren konularda rahatsızlık duymak gerekli , şiddetin normalleştirilmesi mafya dizileri vsvs.
    İçinde öyle bir yönelim olmayan birini dizi izletip eşcinsel (aktif-pasif fark etmez) yapma şansının çok fazla olduğunu zannetmiyorum en fazla zaten olan bir durumu gizli sakla olmadan yaşamaları açısından bir etkisi olur. Ama bahsettiğim tarz diziler asıl toplum dizaynına zararı olan şeyler.
    Bir araştır istersen şiddet son 30 yılda kaç kat artmış (kadına çocuğa erkeğe fark etmez) millet trafikte neden korna çaldın diye katil olma noktasına geldi herkes kendisini polat alemdar zannediyor sokakta
  • netflixin amacı bu zaten :)
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Bu saydığın şeylere de karsiyim.
    Günümüzde sürekli bir "ad hominem" zorbalığı mevcut. Konu x mevzusuyla alakalı oldugundan ben de x mevzusuyla ilgili tepkimi ortaya koydum ama sen y mevzusuyla alakalı tepki vermememle itham ediyorsun. Tepki vermediğimi nereden biliyorsun birlikte mi büyüdük ?

Konuyla alakasız ama ben de eski bir kurtlar vadisi seyircisi olarak ( bu çok saçma bir tanım aslında, yaşı belli bir yaşın üstünde olan herkes kurtlar vadisi seyircisi zaten, o dönemde sokakta adam kalmazdı) pusu versiyonu bile (kv ve KVP apayrı diziler malûm) 4 sene önce biten bir dizinin hala suclanmasini haksız buluyorum. Günümüzde çukur, Ramo, Çukurova ve diğer uyduruk güneydoğu aşiret dizileri vs. saçma sapan diziler var ve daha kötü etkiliyor çocukları. Birinin konusu mafya iken digerininki cetecilik ve cetecilik çok daha toksik bir kavram. Ama halen herkes aslı 15, pusu versiyonu bile 4 sene önce biten bir diziyi suçluyor. Yapımlar arasındaki kalite farkını söylemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 18 Nisan 2020; 3:13:42 >

• Netflix dizisinin netflix dizisi olması daha mühim
  • Filadam kullanıcısına yanıt
    %100 tercih meselesi değil. Arzu meselesidir. Sen X Y ve Z kişisinden birini seçersen bu tercih olur, ama sürekli olarak X kişisini arzuluyorsun, tercihle alakası bile yok.
  • mr. solucan kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılma olmasın seni suçlamak için tanımam gerekli, ben neden ona tepki vermedin demedim zaten. Toplumsal dizayn açısından bunlar daha önemli şeyler dedim. Şahsi olarak hoşlanmıyorum hatta yabancı dizilerde çok fazla gözümüze sokulmasından da hoşnut değilim ama anahtar kelime ''şahsi olarak''
    Ben bu tip kavramların çocukları etkileyip taklitçiliğe yol açacağını düşünmüyorum, yani 2 erkeğin 2 kadının ilişkisini gören çocuk ben de bunu denesem demez büyük ihtimalle yönelim meselesi zira, ama senin de bahsettiğin diziler çok fazla etkileyebilir. Yaşım 49, çocukken van damme filmine gider mahallede birbirimize karate yapardık o hesap yani ama milyon euro da verseler kendi cinsime asla yaklaşmam sebebi toplumsal baskı falan değil öyle bir yönelimim olmamasından dolayı

Polat alemdar örneğini verme sebebim de diğer o tip dizilerin kahramanlarını ismen bile olsa tanımamaktan kaynaklı. Kurtlar vadisi de izlemedim sonraki senin dediğin çakmalarını da ve evet asmalı konaktan itibaren belli dönemlerde belli konular gündeme getirilip halkın önüne sürülüyor.
    Bana kalsa zorunlu olarak kanallarda belgeselden klasik müziğe sanatın her alanına daha fazla zaman ayrılmasını spor denince sadece futbol (son dönemlerde birazda basketbol) akla gelmemesini sağlayacak prg.lar yayınlanmasını sağlayacak adımlar atardım

• Arkadaş biz de hepsine karşıyız ama zorla kullandırmıyorlar ya bu Netflix'i? İzlemeyin yakınınıza izlettirmeyin siz de.
    Bırakın izlemek isteyen takılsın kafasına göre. Bugüne kadar merak edip bir kere bakmışlığım yok. İhtiyacım da yok.
    Şikayet etmekten vazgeçin artık. Pisliğine içine girip üstüme niye sıçrıyor diyemezsin. Pisliğin içindeysen mecbur sıçrayacak !
    Sen pisliğe girmeyeceksin. Girmek isteyene de karışmayacaksın. Bırakın milletin peşini, takılsın kafasına göre. Doğruyu, yanlışı çözecek seviyede her insan. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu da herkes kendine göre çok iyi biliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheckVizoR -- 18 Nisan 2020; 4:16:8 >
  • Beğenmiyorsanız izlemeyin if case i bütün itibarınızı benim gözümde sıfırlıyor.Biliyorum umrunuzda değilim ve beğenmiyorsanız izlemeyin yirmi birinci yüzyılın en kutsal 5 lafından biri

Kapanışı yapalım

Nefes alıyorsanız su bardağını yalamayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

"Eşcinsllere karşı değilim ama..." veya "homofobik değilim ama..." diye başlayan cümleler görüyyorsanız bilin ki homofobiktir.

ayrıca insan karşı olmadığı birşeyden nasıl rahatsız olur garip geliyor. demekki içten içe karşısın ve çok fazla görmeye başlayınca içindeki bu karşı olma duyguusnu triggerlıyor.

yoksa karşı olmadığın bir şey milyon kez de gözünün önüne gelse umursamaz, rahatsız olmazsın. aklına bile gelmez böyle birşey.

geçiniz o yüzden...

blok.
    90'lara kadar süren "her hollywood filminde bir sevişme sahnesi olmalı" geleneğinin her filmde gözümüze sokulmasını eleştiriyoduk, saçma şekilde abartıldığı için, şimdi biz heterofobik mi oluyoz?

her filme zorla eşcinsellik ögesi koyarsan, ve hep iyi karakterlere koyarsan, tabii ki dikkat çeker. kaba etinizden uydurduğunuz terimleri millete yapıştırdığınızda cool olduğunuzu mu sanıyosunuz.

eşcinselliğe en büyük zararı bu: "eşcinselliğin gözlere sokulmasını destekleyen" kanser tipler veriyo. herifler rüzgar erkoçlar'ı bile: "cinsel durumumla anılmaktan bıktım" dediği için: "sen gerçek lgbt değilsin" diye linç ettiler. mal herif, o kişi ameliyat olup cinsiyet değiştirmiş, bir insan daha ne kadar lgbt olabilir? sen her filme ahmakça bir lgbt ögesi sokulmasını desteklediğinde lgbt vatandaşların yaşamlarını iyileştirdiğini mi sanıyorun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Nisan 2020; 4:21:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ÖNE ÇIKARIN !
    çıkarında konu sahibi arkadaşa o vahim haber vereyim kendisi GAY !
    Netflix algoritması gereği neyi çok seviyor izliyorsanız size onları öneriyor
    Eğer siz eşcinsellernin olduğu dizileir daha çok izliyorsanız o zaman size yine onları öne sürer
    Yani üzgünüm arladaşım ama senin ilgini çekmiş ki netflix bile fark edip sana onları öne sürüyor

• efekcr kullanıcısına yanıt

1970 yilinda Amerikan Psikoloji Dernegi escinselligi hastalik olarak ilan etti. Amerikan Psikoloji Dernegi bos bir kurum degildir, dunyanin en buyuk bilimsel kuruluslarindan biridir.

Dunya Saglik Orgutunu de arastirsam eminim ki yillar once fikrinin suankinden tamamen farkli oldugunu bulacagima eminim.
  • Son birkaç senedir bu göze sokma olayı aşırı olmaya başladı. İlk noluyo ya demem 12. Doktorun yoldaşının hem siyahi hem lezbiyen olmasiydı. O kadar eğreti duruyordu ki. Oyuncuyu da beğenmememle beraber o sezonu zor bitirmiştim ve sonra 13. doktorun Jodie Whittaker tarafından oynanacağını öğrendiğimde eh yeter bea deyip bıraktım. 1 senedir Netflix'de seçici davranarak bir şeyler izledim. Hemen hemen hepsinde ya bir feminist ya bir lezbiyen ya da siyahi propagandası. Bir de Endgame'de o böyle bir feminist sahne vardı. Ben de her türlü stereotipleştirmeye veya etiketlemeye karşı olan bir kadın olarak bıktım. Bunu söyleyince siz homofobiksiniz ya da izleme kardeşim oluyor. Ya bu oluşturulan karakterler ya da sahnelerin zorlama olanlarından bahsediyorum ben. Yoksa Six Feet Under'ı bayılarak izlemiş bir insanım. Ondaki hem siyahi hem gay karakter rahatsız etti mi? Hayır. Çünkü adamlar hikayeye yedirmiş onu, güzel yazmışlar. Bunların son yıllarda peşpeşe olması insanları daha da algıda seçici olmaya itmiş olabilir ama bir yerde belli ki bir şeyler sırf olsun diye konuyor yapıma. Şimdiki çoğu bu karakterlerin ya da sahnelerin böyle sırf yapılmış için olmasını istemiyorum ben. Güzel bir plot oluştur, karakterleri koy içine gay bar draması bile izlerim.

Biraz karışık olduysa affola. Eğer cevabınız izleme kardeşimden öteye geçmiyorsa zahmet bile etmeyin.

• izleme o zaman o diziyi yada illa o diziyi izleyecem diyorsan o sahneyi atlat olsun bitsin easy hocam bazı şeyler. Netflix kullanma demiyor hatta diziyi izlemede demiyorum basit yöntem sahneyi atlat dizine devam . Ortalık yangın yeri olmuş bizim ülkemizin derdi netflix olmuş ülkemiz insanlarına akıl fikir inşallah ( son cümlem genel söylenmiştir.)
  • Yıllardır kullanırım Netflix'i ama hiç bu içerikler dikkatimi çekmedi. Acaba rahatsız olan arkadaşlar tercihleri değişir diye bir korkuları mı var? Yasakçı, öteleyici beyinlerden halen sıkılmadınız mı?

• Netflix hep böyleydi bayılarak izlediğiniz dizilerin netflix satın aldıktan sonraki hallerine bakın zaten kendi yapımı olarak elle tutulur 1-2 dizisi var sadece onlarıda batırdılar.
  • Sanki Netflix karasal yayında zorunlu tek kanal. Lafa bak.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.