Hangisini seçmek mantıklı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Odtü ee mi Hacettepe bilgisayar mı
-
-
ODTÜ varken hacettepe ne allah aşkına
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bölümü seçmek en mantıklısı
Ya da bu konu hakkında forumdan tavsiye alma adam tıp gibi alakasız bölüm okuyor taban puanlarına bakarak yorum yapıyor. EE vs CS yapıp kararı öyle vermek lazım diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 15 Temmuz 2023; 16:25:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ODTÜ eem tek başına Hacettepenin her şeyinden büyük.
Ee ve cs farklı disiplinler. Devreler, elektronik, matematik, fizik bunların dibini sıyırmak istiyorsan ee seç. Donanıma daha yakın çalışırsın. Ben donanımla uğraşamam yüzyılların know howı zaten kazanılmış amerikayı keşfetmeye gerek yok. Delikanlı gibi kodumu yazar maaşımı alırım. Tek uğraşım bilgisayar olsun diyorsan cs.
Ne alaka kardeş neyi büyük metre cinsin den mi litre cinsinden mi ?
Ya şaka yapıyorum. ikisi farklı alanlar zaten. Neyle neyi kıyaslıyorlar komik geliyor bana. Böyle bi soruya böyle bir cevap ne bekledin ?
ODTÜ ee yaz.
Beğenmezsen yatay geçiş.
Nası?
Bu soru ciddi ciddi sorulmaz. Odtü ee varken hacettepede okuyan
Odtü’nün en sağlam bölümü EE’dir.
ezelin annesi kör meliha bile odtü ee der buna
Hocam 6 yaşından beri bill gates gibi pc başındaysanız ve kodlamaya olağanüstü bir merakınız varsa hacettepe yazın ama mantıklı olan bölüm kesinlikle odtü ee
ODTÜ
-
Bir de birbirine çok zıt bölümlermiş gibi konuşuyorlar. Havettepede okumak birçok kapıyı kapatır. Ve EE daha kaliteli bir bölüm ilgi mevzusunu falan geçtim.
Aselsandaki yazılım mühendislerinin çoğu EE mezunu.
Tamam da asıl ilgisi olan derslerin yanında ee nin dersleriyle uğraşmak zorunda kalacak çok daha çetrefilli bir yola girecek. Özellikle odtü gibi zor bir okulda o dersler insanı canından bezdirir.
hacettepe fena değil ama odtü dururken gidilmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
ODTÜ varken hacettepe ne allah aşkına
|
bu konuyu biri 5-6 sene önce görse ne tepki verirdi acaba |
Bölümü seçmek en mantıklısı
Ya da bu konu hakkında forumdan tavsiye alma adam tıp gibi alakasız bölüm okuyor taban puanlarına bakarak yorum yapıyor. EE vs CS yapıp kararı öyle vermek lazım diye düşünüyorum |
Telekomcu olmak icin gereken asil sey probability bilgisi ve possibly waveform design yani signals and systems bilgisi degil mi zaten? Hangi telekomcu hem channel coding hem source coding yapip uzerine waveformunu design edip reel dunyada test edip fpgaden encode/decoderini tek basina yazip oradaki algoritmayi optimize ediyor? Hatta daha hizli olsun diye ayni eleman fpgaleri birakip kendine asic bassin isterseniz, assemblyden kodunu yazsin cok hızlı bir sekilde calisir. Team halinde yapican ki sen bu isleri zaten. Zaten bir insanin her alanda ultimate bir sekilde uzmanlasmasini nasil bekliyorsunuz anlamadim.
O zaman computer science tarafinda da projeyi cikarirken kodun max efficency ile calismasi icin hayvani bir sekilde agir bir sekilde comparch mi bilmen gerekiyor (nasil yani sen bu projeyi paralelize edemedin, su listedeki islemci cesitlerine gore bir assembly kodu yaziver, ne demek title in sofeng cs mezunusun sen) Evet???? Bundan daha doğal ne var. Degil logic/emt ayrımı, adamin uzmanlik alani değilse (uzmanlik alanindan kastim ucurum degil, real life imaging ile microscopic imaging arasinda bir fark bu) yapilan projede kullanilmasi gereken metrigi belirlemek bile da olsa millet kendi sinirinda duruyor (bunu bizzat ben yasadim, firmanın degeri 10.5billion usd, alman menseili). Olmasi gereken de bu zaten herkes kendi bildigini yapıyor. Bu arada son olarak sunu ekleyeyim, matha gerek yok mesajını cikarmak benim mesajimdan harbi buyuk basari ister. |
He ben hic mezun tanimiom ya zaten. Bi de sanki freshmenim mezuniyetime 5 ders + seminer kaldi bi tek, sadece biri bölüm dersi |
Argumanlara cevap veremeyince yas karti oynanmis, doğru bizim diplomalarin arkasinda dunyadaki tum isleri sadece hacettepe ee mezunları yapabilir gerisi apayri bos şeyler, en iyi matematigi de goygoy06 biliyor yaziyor |
Ben zaten ingiliz dili ve edebiyati okuyorum sanki de bambaska bir alana yorum yapiyorum. Ee mathin farklı alanlarina bakiyor, cs mathin farkli alanlarina bakiyor, bu ikisinin de bakmadigi tonla matematik alani var. Sizin geometry kullanmiyor olmaniz bir cscinin geometry kullanmayacagi anlamina gelmiyor (o isik yansimalari gokten inmiyor), siz kullanmiyorsunux diye mlin ileri kısmında okuz gibi kullanilan matrix calculusu buhar olmuyor, theory of computation uzerine calisan birisi graph theoryi ortalama bir eeciden %sonsuz daha fazla bildigi icin csciler cok daha fazla matematige hakim olmuyor (ki ben burada hic engineering dışı applicationlara girmiyorum, zorlasaniz group theory bile kullaniliyordur kabul edilebilecek bir yayginlikta cste vs vs). Bachelor cycleda benden cok math dersi almis olmanız benden daha cok math bilimi nedir neye bakar, veya benden daha iyi math bildiginiz anlamina da gelmiyor zaten. Quant backgroundumun sizden iyi olduğuna (size ozel değil, forumun %99u icin fe gecerlidir bu) daha iyi olduguna eminim orasi apayri mevzu. Ml grad konusu mu dogru, ama math double major yapmani gerektiren bir sey mi hayir, probability, calculus, linear algebrada advanced olup bunları 2d/3d de yapman yeterli, math double major kesinlikle buna hitap eden bir yol degil ki ülkemizde hicbir okulun matrix calculus dersi filaj açtığını da zannetmiyorum. Gradda teorik dersleri ile katiliyor bu math bilgisi zaten, ben mufredat olustursam okuz gibi math dersi dayarim orasi ayri ama bachelor cycleda eger yeni optimizer bulmayi filan hedeflemiyorsan verilen linear algebra ve prob temeli ile başlarsın, bu ee icin de gecerli. Yahu architectureun duzgun calisip çalışmadığını clock cyclelari duzgun ayarlayip ayarlamadigimizi nerede denicez baska, sonra da mimari okeymis gibi durunca kardi bastirip denediler (ben projenin bu kısmında yoktum), sonra da paper basildi konferansa filan yollandi. Eee teorik ml zor tabi, import pytorch as torch yapmaktan filan bahsetmiyorum, gidip optimizeri kendimiz olusturup onun error boundarylerini cekip beklenen gibi calistigini sadece sadece piton simulasyonu ile degil matematiksel olarak ispatlamak kastim. Bir ödevimdeki sorunun ispati 7 sayfaydi gecem donem, zorluk begenmiyor olabilirsiniz ama yorucu oldugu kesin. Csciler signals and systems aliyor, probability aliyor, temelde telekomcu olmalarina hiçbir manj yok. Zaten az once de dedim, csciden kesinlikle telekomcu cikmasaydi koskoca epfl herhalde 30 senede hatasini fark eder syscomu cs ile diil ee ile bagli/ortak bir bölüm yaparlardi. Keza bir cscinin information theory calismak icin pek bir background eksikliğinin oldugunu sanmiyorum (aaa doğru, cct almamisti onlar). Ayrica, bir csci nasil random variable bilmez siz cs in ne yaptığını saniyorsunuz 4 yıl boyunca 7401 ayri dilde hello world mu yaziyor bu adamlar. Akademik ilerlemeyecegim, hatta mühendislik yapmayacagim, buna rağmen 4 yıl boyunca boş durmamak için gittim research filan yaptım grad dersi aldım, diploma almayacak olmama rağmen gidip aldığım ee dersi kadar econ dersi de aldım, kafama göre takildim. Bu iki disiplin kardeş disiplin, konunun başında da şey demiştim sofeng olmak gibi kesin hedefin yoksa git ee yaz yoksa hacettepe de olsa bilgisayara git. |
Kişisel tatminim işi yapmakta değil zaten bachelor degreem olsun diye okuyorum, mühendislik yapmaya pek niyetim yok, bence emeğinin karşılığını veren bir iş değil pek. E bunun bir numaralı sebebi senin her alanda advanced bir konuma gelemeyecek olman. Aselsani filan gecin, hep telekomdan gittik diye oradan örnek vereyim, qualcomm her sene flagship bir mobil modem cikarir, bu projede değil hardwareini yapanin/microcodeunu yazanların bambaşka takimlar olmasını geçtim, chipsetin içindeki bazı kısımların mimarisi bile doğal olarak ayrı takımlar tarafından hazırlanıyor, hazırlanmak zorunda. Bir eleman channel codingde devrim yapmis olabilir, ama bu onun waveform designlari yapabileceği anlamina elbette gelmiyor. Sanıyorum mezunsunuz, bu yüzden benden daha iyi bile bilmeniz lazim, grad levelda isler o kadar ozellesiyor ki anlatmak mumkun degil. Zaten asil sivrilme burada oluyor, sinyali giris seviyesinde bir, transistorleri giris seviyesinde bil, dijitali giris seviyesinde bil, eee? Her mezun bilir zaten. Bir alanda hakiki uzmanlasinca asil aranan eleman oluyorsun dogal olarak, oyle olmasa buyuk firmalarda girla phdli eleman olmazdı pek cok takımda. Ha siz hem bir insan polar coding filan kesfetsin, hem manufactring technique i kendi gelistirsin hem de kallavi emt bilsin de dalgalari tasarlasin filan gibi bir sey dusunuyorsaniz imkansiz o. |
Yahu ben kac mesajdır bunu diyorum zaten, bunun zaten olmasi gerekeni insanlarin tek programa girmesi, sonra track secmeleri ve diplomada onun yazmasi stanford mit de olduğu gibi. Her mesajımda dogrusu bu trde cok yok diyorum zaten ama anlamamakta direniyorsunuz. Evet ben okulumu bilmiyorum siz daha iyi biliyorsunuz. Cscilerin sinyali daha kolay olsa da gerekli foundation i veriyor, vermiyor olsa Telekom alanlar biz niye sinyal bilmiyoruz diye ağlardı herhalde. Convolution asiri agirdan alsan 1 haftada gosterilip bitecek konu (biz bir derste bitirmistik), ucundan gostermek de ne oluyorsa artik herhalde arkadasiniz convolution konsepti var diyip gectiler diye anlatmış size. Konulari daha yüzeysel geciyor olsalar da topicler bizim sinyalle ayni bizim sonda modulation filan gormemiz haricinde. Bir de 391i ortalama dusuren ders olarak goruyorlarsa onlarda sikinti olabilir veya leventzedelerdir anlayisla karsilamak lazim (bilkent tarihinin en dusuk ortalamali bachelor dersine denk gelmislerdir 18 mezunu filanlarsa) Dersin adinda diff gecse bile dersin %15i filan en fazla diff, ihtiyaclari yok cunku. Eeciler de discrete bilmiyor, math bilmeyen muhendisleriz :p Yahu ne islak ruyasi sanki tip ile ingiliz dili edebiyatindan bahsediyorsunuz, hayatimda ilk kez bu iki alani bu kadar ayri goren (ve sadece eecilerin math bildigini sanan) bir eeci görüyorum |
Benzer içerikler
- ayt fen kaç ayda biter
- paraf yayınları zorluk derecesi
- yks ilk 100 netleri sayısal
- 3d paragraf zor mu
- 3d mi orijinal mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X