Şu an itibariyle ne yapıp ne yapmadığıma dair özellikle temizlik konusunda kendime olan güvenimi tamamen kaybetmiş durumdayım. Son 4-5 aydır özellikle temizlik ve temiz olmak hayatımın merkezine oturdu ve ne yapacağımı bilmiyorum. Hem özel hem devlette bir psikiyatriste göründüm. Doğru dürüst dinlemeden ilaç yazıp yolluyorlar doğru düzgün dinlemiyorlar. Aktif olarak kullandığım tek psikiyatrik ilacım var o da Zestat 15 mg ve uyumak için kullanıyorum. Kapı kolları, elektrik düğmeleri pencere kolları vs. şeylere dokunduktan sonra mutlaka ellerimi yıkıyorum. Asıl sorunum şu ben durduk yere içime pis bir şeye dokundum mu şüphesi düşüyor. Aklıma bir yerlerimi kirlettiğim düşünceleri geliyor ve kendimi temizlememek için ikna ediyorum onlar sadece düşünce diyorum kendimi. Sürekli pis bir şeye dokunup o dokunduğumla dokunduğum her şeyi kirletmekten korkuyorum. Bu kendimi kirlettiğime dair gelen düşüncelerim beni oldukça rahatsız ediyor. Kendime güvenimi yitirdim adeta kendimi kolaçan ediyorum pis bir şeye dokunmamak için. Tuvalet yanından geçerken rahatsız oluyorum ciddi derecede aynı durum dışarda çöpün yanında geçerken de oluyor. Kırılma noktası bence ben de şu oldu bir noktada artık pis bir şeye dokunduğum için değil pis bir şeye dokunmuş olabilir artık ihtimal üzerine kendimi temizlemeye başladım ki burada artık bu titizlik beni ciddi derecede rahatsız etmeye başladı. Takıntılarım temizlikle de bitmese de şu an en belirgin görünür takıntım temizlik ne yapacağımı bilmiyorum. Beni en çok üzen şey ise temizlikle ilgili olsun olmasın her şey den şüphe duymaya başlamam ve bir onay ihtiyacı hissetmem. Tinnitus'tan muzdarip olduğum için ilaçsız bir şekilde mümkünse tedavi olmak istiyorum ama psikoloğa ya da terapiste gidecek param yok. Şu ana kadar 5-6 kez psikiyatriste gittim onlar bana tanı bile koymadılar en fazla 5 dakika dinleyip gönderdiler. |
OKB'li Olduğumu Düşünüyorum Ciddi Psikolojik Sıkıntılarım Var Çaresizim
-
-
Geçmiş opsun zor bir surum, devlette bakmaklar deme, yine de gitmeye devam et bence.
Demesi kolay tabi ama pis olsan en fazla ne olabilir ki, ölümden niye bu kadar korkuyorsun, biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım hayat bizim kontrolümüz dışında ilerliyor.
Kendini mümkün olduğunca bu düşüncelerle telkin edebilirsin diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlaç yazıp yollamak kadar saçma bir şey yok. Terapisiz ilaç hiçbir işe yaramaz diye psikiyatristler kendileri söylüyor.
Bende okb yim.Tavsiyem korktuğunuzu yapın,kirli yerlere dokunun ve hiçbir şey olmadığını görün.Bırakın gitsin.
Boşa çekindiğinizi anlayın.
Bir de sosyalleşmenizi tavsiye ederim,o zaman böyle şeylere vaktiniz azalır.
Siz hiç terapi aldınız ya da ilaç kullandınız mı etkileri nasıl?
Sizin takıntınız da temizlik üzerine mi?
-
Benimki düşünce noktasındaydı.
Mesela birinin çantasına çarpsam sınıfta helallik isterdim.
Yolda insanız çarparız bazen o adamı kaybetmem bulur helallik alırdım.Ama işin gerçeğini öğrendim,bu kadar abartmamın gereksiz olduğunu bir pardon demenin yeterli olduğunu öğrendim.Bu çok önemli.Konuyu bilmezseniz vesvese çok olur.Kirlenince aslında hiçbir şey olmadığını anlayacaksınız.
Prozac kullandım sadece.Faydası vardı ama başka yönden zararları oluyordu.
Telefonun interneti açık kaldı diyip tekrar tekrar baktığımda olurdu.
E açık kalsın dedim,kalınca bir şey olmuyor.Bu tarz yollarla düzelttim.
Temizlik sorunu tertemiz kalarak düzelmez tam tersi kirlenerek çözülür.
Ne tür aktiviteler yapmalıyım hocam sizce kirlenmek için aslında benim sorun sadece kirlenmek değil. Kirliliğimi evde yaymak bulaştırmak ve o kirlilik evde yıkasam da çıkmayacak her yeri lekeliyeceğim düşüncesi.
-
E çıkmasın çıkmayınca bir şey olmaz ki.
Bir çiçek dibi karıştırın mesela,elleriniz çamur olsun.
Ya da çöpü poşetinden tutup atmaya gidin mesela.
Tamam hocam söylediklerinizi bir deneyeyim. Ancak genede beni asıl rahatsız eden şey benim bu düşüncelere saplanıp kalıp tekrarlaması
-
Benim de muhtemelen okb var ama temizlik üzerine değil öbür şeyler üzerine, mesela üstte birinin yazdığı en küçük şeylere helallik isteme, sokakta yürürken bile yanlış anlaşılma/başına bir şey gelme korkusu, akla gelen kötü düşünceler (bu en kötüsüydü), covid döneminde temizlik takıntım da vardı, en küçük meseleleri bile kafada büyütmek (sonradan ne kadar saçma olduğunu anlamıştım)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazdıklarınıza göre sanki fiziksel bir kirlenme değil de bilinç altınızda bir fikir, düşünce kirli gibi. O kirli düşünce de size kendinizi kirli hissettiriyor ve bunu da size temas eden herkese bulaştıracak gibi düşünüp bu kirliliğe karşı kendi bilinç altınızı sürekli temizlenerek cezalandırma ihtiyacı duyoyorsunuz gibime geldi.
-
Maalesef ben ikisinin de mevcut olduğunu düşünüyorum hocam
-
Düşünmeyin, doktora gidin profesyonel tanı konyulsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X