Şimdi Ara

Okulun Laboratuvarındaki İnterneti Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Atatürk Üniversitesi'nde okuyorum. Mühendislik fakültesindeki bilgisayar laboratuvarında dehşet bir internet altyapısi var hız testi yaptığımda download hızı 800 mbps ile 900 mbps arası çıkıyor. Ben internete kendi bilgisayarımı bağlamak istiyorum ancak laboratuvardaki bilgisayarların internet kablolarını çıkarmak disiplin suçudur diye duvara yazı yazmışlar. Şimdi benim öğrenmek istediğim internet kablolarını çıkarmadan laptobuma o interneti bağlayabilir miyim ? Ek kablo felan olabilir yeter ki o kabloyu bilgisayardan çıkarmayayım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
    Buda hız testi fotoğrafı;
     Okulun Laboratuvarındaki İnterneti Kullanma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyide o hıza neden ihtiyacınız var. Evde kalıyorsanız evinizde , yurtta kalıyorsanız kaldığınız yurtta internetiniz yok mu ?
  • Okul pcsine bağlanacak kablosuz ağ adaptörü ve hotspot yazılımı ile laptop bilgisayarınıza paylaştırabilirsiniz. Onun harici yapacak bir şey yok var da şeytan sokalım akla kurallar bozulmak içindir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidip takabilirsin fakat o hıza bakma download yapamazsın korumalıdır

• 80 çeşit kısıtlaması vardır o internetin. Portlar domainler vs.

• Bizdede kabloları çıkarmak yasak değil ama laptop yok bendede. Onun yerine harici hddye indiriyorum gerekenleri. Hız sınırlandırması görmedim daha ve torrent çalışmıyor.
  • sky@net kullanıcısına yanıt
    Yurtta kalıyorum ve internetimiz yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

gidip takabilirsin fakat o hıza bakma download yapamazsın korumalıdır

Saniyede 100mb indiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Okul pcsine bağlanacak kablosuz ağ adaptörü ve hotspot yazılımı ile laptop bilgisayarınıza paylaştırabilirsiniz. Onun harici yapacak bir şey yok var da şeytan sokalım akla kurallar bozulmak içindir.

Hocam 2 kamera var sınıfta arkali önlü insan tırsıyor daha ilk senem patlamayalim :))

• ahmet3455 A kullanıcısına yanıt
    Hayatta risk alarak yaşıyoruz eğer istiyorsan o interneti yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3455

Yurtta kalıyorum ve internetimiz yok

Bence başka bir çözüm bulmaya bakın. O interneti öğrencilere vermek isteselerdi en kötü ihtimalle koyarlardı labaratura bir access point dağıtırlardı interneti. Uğraşmayın öyle şeylerle.
  • okul bilgisayarında iki adet ethernet girişi varsa paylaştırabilirsin, yoksa usb wifi alıcısı takıp wifi olarak dağıtırsın ama tabiiki 1 gigabitlik wifi alıcısı yok en fazla zorlasan 300 megabit alırsın. En iyisi sen kameralara çaktırmadan lan kablosunu kendi pcne tak. Zaten lan kablosunu sökünce bilgisayara birşey olmuyor, alarm falan verdiği yok
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    tek var hocam da insan tırsıyor çıkarmaya :D
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    pes ettim hocam gittim kendime 1 tb harddisk aldım indirip atıyorum
  • Eduroam yokmu okulda bizim okulda wifi var ama 20/20 kısıtlamışlar ogrencı hesaplarını. Universıte ise olması lazım

• Edu var ama 35 40 felan çıkıyor hızı

• ahmet3455 A kullanıcısına yanıt
    Ah şu kural bozamaz insan ruhu yasaklar delinmek içindir. Diyoruz ama umudumuz yok. Hayırlısı olsun.

• kardş okuldaki kabloya bağladığında noldu?
    denersen eğer sonuçları paylaşsana merak ettim.
  • harun3535 H kullanıcısına yanıt
    bağlamadım kardeş harddisk aldım lab daki pc den indirip atıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.