Şimdi Ara

OPEL ASTRA HOPLAMA ZIPLAMA TEKLEME SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
33.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARACIM KURUM YAPMIŞ BU YUZDEN 1.VİTES KULLANK COK ZORDU, TITREME BOĞULMA SILKELEME YAPIYORDU. USTAYA GOTURDUM KURUM YAPMIŞ OLABILIR DEDI BI KAC GUN ONCEDE AYNI SORUNLA BİRİ GELDİ KM DÜŞÜK OLMASINA RAGMEN KURUM YAPMIŞTI TEMIZLEDIM DEDI. BENIMKKINE BAKTI BENIMKI DE KURUM YAPMIŞ TEMİZLEDİ ŞİMDİ SORUNUM ÇÖZÜLDÜ. O KADAR DÜZGÜN OLDU Kİ SIFIR ARABA GİBİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angrymanx -- 23 Mayıs 2014; 14:15:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra Hoplama Zıplama Tekleme Sorunu Çözüldü

Opel Astra kullanıcıları, özellikle 1.6 litre dizel motorlu araçlarda, sıklıkla hoplama zıplama ve tekleme sorunları yaşadıklarını bildirmektedirler. Bu sorun, aracı çalıştırırken, rölantideyken veya düşük devirlerde hızlanırken ortaya çıkabilmektedir.

Bu sorunların kaynağı genellikle şu nedenlerden biridir:

• Enjektör Arızası: Enjektörler yakıtı silindirlere püskürten parçalardır. Arızalı bir enjektör, düzensiz yakıt püskürtmesine neden olabilir ve bu da teklemelere yol açabilir.
    • Bujiler: Bujiler ateşleme sisteminin bir parçasıdır. Arızalı bujiler, ateşlemede sorunlara neden olabilir ve bu da teklemelere yol açabilir.
    • EGR Valfi Arızası: EGR valfi, egzoz gazlarını emme manifolduna yönlendiren bir parçadır. Arızalı bir EGR valfi, hava-yakıt karışımını bozabilir ve bu da teklemelere neden olabilir.
    • Turbo Arızası: Turboşarjlı araçlarda turbo arızası, hava basıncında düşüşe neden olabilir ve bu da teklemelere yol açabilir.
    • Yakıt Pompası Arızası: Yakıt pompası, yakıtı motora ileten parçadır. Arızalı bir yakıt pompası, yakıt akışını bozabilir ve bu da teklemelere neden olabilir.

Opel Astra hoplama zıplama tekleme sorunu yaşıyorsanız, öncelikle aracınızı yetkili bir servise götürmeniz önerilir. Servis, aracın teşhisini yaparak sorunun kaynağını belirleyecek ve uygun onarımları gerçekleştirecektir.

Kendin çözüm üretmek istiyorsanız, öncelikle enjektörleri ve bujileri kontrol edebilirsiniz. Arızalı enjektörler veya bujiler varsa, bunları değiştirin. Ayrıca, EGR valfini ve turboyu da kontrol edin. Herhangi bir arıza belirtisi varsa, bu parçaları da değiştirin. Yakıt pompası arızası için ise genellikle profesyonel bir yardım gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • angrymanx kullanıcısına yanıt
    aracınızın motor seçeneği nedir? bende 1.4t var manuel. 3. viteste kısa kısa güç kesilmesi hissediyorum. Yrıca kurum nasıl temizlendi? carbon clean mi yaptırdın?
  • hocam arac manuel mi easytronic mi.motor kodu nedir.temizleme işlemi nasıl yapıldı.egr temizliği mi carbon clean mi.biraz açıklarsan biz de faydalanırız.
  • hocam herhalde sadece mutluluğunu paylaşmak istemişsin anladığım kadarıyla.senin adına memnun oldum.
    birde bizde çözsek.
  • motor 1.6 manuel benzinli ( lpg) temizlik nasıl yapıldı bılmıyorum ama kurum temizliği yapıldığını biliyorum .1 ayı gecmiştir sanırım suan gayet iyi durumda.2 vites bırakıyorum arac kendı gidiyor stop etmıyor
  • Abi bizim arabada ilk marşta çalışmayıp ikinci marşta çalışıyor ilk marşta zorlayıp basılı tutunca arıza lambaları yanıyor.bir diğer dorunda vanaya benzeyen bir motor işareti yanıyor ve ne zamandır sönmüyyor(2-3 ay)... Kalkışlarda da düşük devirli kalkınca çok rahatsız edici bir lakırtı oluyor....Çok sıcak havalarda da hararetin 100e yaklaştığı zamanlar araba bi garip çalışıyor.Ama çekişinde felan hiç bi sorun yok çok güzel çekiyo.. bu arada üstüne üstelik bide daha yeni rektefiye yapıldı.Nedendir arkadaşlar lütfen yardım edin....Araç Opel zafira 1.8 elegance modeli Tüm bu sorunları neden yapar nasıl düzelir lütfen bi yardımcı olun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühendis.

Abi bizim arabada ilk marşta çalışmayıp ikinci marşta çalışıyor ilk marşta zorlayıp basılı tutunca arıza lambaları yanıyor.bir diğer dorunda vanaya benzeyen bir motor işareti yanıyor ve ne zamandır sönmüyyor(2-3 ay)... Kalkışlarda da düşük devirli kalkınca çok rahatsız edici bir lakırtı oluyor....Çok sıcak havalarda da hararetin 100e yaklaştığı zamanlar araba bi garip çalışıyor.Ama çekişinde felan hiç bi sorun yok çok güzel çekiyo.. bu arada üstüne üstelik bide daha yeni rektefiye yapıldı.Nedendir arkadaşlar lütfen yardım edin....Araç Opel zafira 1.8 elegance modeli Tüm bu sorunları neden yapar nasıl düzelir lütfen bi yardımcı olun...

Hocam keske size yardimci olabilsem ama kendi problemimi bile cozemedim.
    Ama sizin aracin problemi
    1 mars motoru
    2 bujiler
    3 atesleme bobini
    4 aku
    Olma ihtimali yuksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sekkin

quote:

Abi bizim arabada ilk marşta çalışmayıp ikinci marşta çalışıyor ilk marşta zorlayıp basılı tutunca arıza lambaları yanıyor.bir diğer dorunda vanaya benzeyen bir motor işareti yanıyor ve ne zamandır sönmüyyor(2-3 ay)... Kalkışlarda da düşük devirli kalkınca çok rahatsız edici bir lakırtı oluyor....Çok sıcak havalarda da hararetin 100e yaklaştığı zamanlar araba bi garip çalışıyor.Ama çekişinde felan hiç bi sorun yok çok güzel çekiyo.. bu arada üstüne üstelik bide daha yeni rektefiye yapıldı.Nedendir arkadaşlar lütfen yardım edin....Araç Opel zafira 1.8 elegance modeli Tüm bu sorunları neden yapar nasıl düzelir lütfen bi yardımcı olun...

1 mars motoru
    2 bujiler
    3 atesleme bobini
    4 aku
    Olma ihtimali yuksek

Hocam akü, buji yeni değişti hatta motor rektefiye edildi. Neden olduğunu anlamıyorum. ustaya götürüyoruz yok abi bişey olmaz böyle bin diyorlar. bizim memeleketin usta-müşteri anlayışı bu kadar işte.

• sarı motor lambası emisyonla ilgili bir problem olduğunda yanar genelde. (ör:fakir-zengin karışım, kötü yakıt, hava emiş sistemi...vb). benm aracımda da sarı motor lambası yanıyordu, boğaz kelebeğini temizlettim 1 aydır yanmıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sekkin

quote:

1 mars motoru
    2 bujiler
    3 atesleme bobini
    4 aku
    Olma ihtimali yuksek

Hocam akü, buji yeni değişti hatta motor rektefiye edildi. Neden olduğunu anlamıyorum. ustaya götürüyoruz yok abi bişey olmaz böyle bin diyorlar. bizim memeleketin usta-müşteri anlayışı bu kadar işte.

Boğaz kelebeği tam olarak ne oluyor hocam biraz açabilir misin

• arkadaslar yorum eski mama suan bendede aynı soru n hoplama zıplama nerelerini temizlettiniz yardımcı olursanız sevinirim.
  • kardeşim çözüm ne oldu bendede hoplama var arabadanasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.