Allah aşkına biri bana bir çözüm yolu göstersin...
Komşum televizyonunu tam aramızdaki duvara ASMIŞ!!! Ne izlerlerse aynen dinliyorum, bazen ses o kadar çok geliyor ki kendi televizyonumu bastırıyor, salonu geçtim koridordan bile çok rahat bir şekilde duyuluyor. Bir dünya para harcayıp yalıtım yaptırdım ancak televizyonları duvara yapışık olduğu için etki etmedi. Final haftamda gittim konuştum sadece o haftalık dikkat etti. Telefon numaramı ve adımı aldı, aynı şekilde kendi numarasını verdi lütfen sınav dönemlerinde haber et dikkat edelim dedi. Televizyonu duvardan alsanız olmaz mı dedim onu yapamayız, apartmanın ses yalıtımından kaynaklı o konuda yapabileceğimiz bir şey yok, sizin yaptırdığınız yalıtım da yanlış yapılmıştır onu kontrol ettirin dedi. Bu arada bu komşum gece 1de biz salonda gayet alçak hatta neredeyse fısıldayarak konuşuyorken duvara vuran insan...
Her neyse, 2 gün önce ses sistemini çok yüksek olmayacak şekilde (bass'ı bile %30daydı) açtık ve şarkı söylüyoruz. Saat tam olarak 18:15... Arkadaşlarım 19'da gidecekler zaten aceleleri var, kısa bir eğlence olacaktı yani. 18:48de yönetici aradı cep telefonumdan, adımla hitap edip U.'cum evden bağırışlar geliyormuş, merak etmişler dedi. Arkadaşlarla şarkı söylüyoruz merak edilecek bir şey yok, sizde benim numaram yoktu nerden buldunuz dedim bende vardı zaten dedi geçiştirdi. İyi dedim kapattım.
Direkt olarak tv sesinden bıkıp yalıtım yaptırdığım duvara kulağımı dayadım tek bir çıt bile yoktu. Alt kat komşum eve hep geç gelir ama çok sessiz bir insan olduğu için saygı göstermek adına ses sistemini açmadan önce mutlaka camdan aşağı kata, ışığına bakarım, o gün de ışığı yoktu. Arka odalarına da baktım aynı şekilde oralarda da her hangi bir yaşam belirtisi görünmüyordu. Zaten o evimde küçücük çocukların gürültüsüne bile laf etmemiş insandı, buna bir şey diyeceğini hiç sanmazdım, daha önce de yapmıştık. Geriye bir tek yan komşum kalıyor. Numaramı ona verdikten sonraki ilk gürültümdü çünkü bu. Apartmanda adımı ve telefonumu ondan başka bilen yok. Yönetici zaten bilmiyordu aidatları bile daire numarama kesen, bana adımı bile sormamış biriydi.
Her neyse, o gün yan komşumun tv sesi neredeyse hiç gelmedi ya da çok az düzeyde geldi. Ancak, dün gece saat 21:45 ile 23 arasında adeta evi yıktılar. Evimin bütün odalarından duyulacak şekilde müzik dinlediler. Zaten çok sık olay yaşanan bir ev. Bağırış çağırış, küfürler hiç eksik olmaz. Bir kavgalarında hiç unutmam Pazar sabahı misafirim onlara komşu odada yatıyor, ben diğer odada yatıyordum onların gürültüsüyle uyandık, arkadaşım polis çağıracaktı ben engel oldum. Yine gece 1'de bile kapıların çarpıldığı, bağırış çağırışın eksik olmadığı kavgalar eden insanlar.
Şu anda yine tv seslerinden ötürü evde kendi kendime delirmek üzereyim. Yarın yöneticiyle konuşmayı düşünüyorum, komşumun ikili oynadığını anladığımdan dolayı artık ondan bana hayır gelmeyeceğini anladım. Yöneticinin bu konuda bir yaptırımı olabilir mi? Ona ek olarak ev sahibimden de yöneticiyi aramasını istemeli miyim?
Valla ilk taşındığım 5 aylık zamanı özledim. O zaman tvleri bu duvarda değildi herkes halinden memnundu. Son 13 aydır delirmek üzereyim. Komşum ev sahibi, ben kiracıyım. Ama ev sahibim akrabam olduğu için aramız çok iyidir, ben ne desem yardımcı oldu sağolsun. Ben sinirden mantıklı düşünemiyorum artık komşum konusunda
Uplayayım bari böyle yardımımız dokunsun
Tv sesi gelince duvarda tv nin denk geldiği kısmı tekmele.Ekran sallanınca uyarıyı alıp sesi kısarlar.İşe yaramazsa onların seslerini bastıracak şekilde tv sesini aç.Bu da mı yaramadı ? Kapılarına git onlara usulca yaklaş ve kulak memelerini em.
quote:
Orijinalden alıntı: YılınŞakası
Uplayayım bari böyle yardımımız dokunsun
benimde üst komşumun itoğlu yüksek sesle müzik dinliyor sonra hergün bi tadilat hergün bi pat küt sesleri lan adam sanki kaçak kat çıkıyor ya vallahi bıktım benimde bir çözüme ihtiyacım var up
Şu anda O Ses Türkiye açtılar ve salon inliyor müzikleriyle. Yapsam mı acaba İşi yöneticiye bırakma taraftarıydım, sanırsam yöneticiyle araları da pek parlak değilmiş. Bundan sonra deneyebilirim cidden. Benim evime yalıtım yapılırken duvara yapıştırmak için vurmaları gerekmişti, o zaman bağırmıştı ev yıkılıyor ne yapıyorsunuz diye. Demek sallanıyor
bizdede aynı sıkıntı var bu müthaitler duvarları saçma sapan yapıyor,televizyon olmasa bilr kendi sesleri geliyor :(
quote:
Orijinalden alıntı: U.
Şu anda O Ses Türkiye açtılar ve salon inliyor müzikleriyle. Yapsam mı acaba İşi yöneticiye bırakma taraftarıydım, sanırsam yöneticiyle araları da pek parlak değilmiş. Bundan sonra deneyebilirim cidden. Benim evime yalıtım yapılırken duvara yapıştırmak için vurmaları gerekmişti, o zaman bağırmıştı ev yıkılıyor ne yapıyorsunuz diye. Demek sallanıyor
Bence dene onlar da seni şikayet ettiyseler ayıp etmemiş de olursun
Bu komşum aynı şekilde müzik dinliyordu ses sistemini açıp günün belli saatlerinde, kavgalarından ve o dönemsel müzik sesinden şikayet ederdim şimdi başıma bu tv gürültüsü çıktı. Sabah 11de başlıyor gece 2'ye kadar. Gerçekten çıldırmak üzereyim artık, sabır denen bir şey kalmadı. Yalıtım da tam etki etmeyince iyice delirdim
quote:
Bence şükredin halinize
Bu komşum aynı şekilde müzik dinliyordu ses sistemini açıp günün belli saatlerinde, kavgalarından ve o dönemsel müzik sesinden şikayet ederdim şimdi başıma bu tv gürültüsü çıktı. Sabah 11de başlıyor gece 2'ye kadar. Gerçekten çıldırmak üzereyim artık, sabır denen bir şey kalmadı. Yalıtım da tam etki etmeyince iyice delirdim
güzelce iste . olmadı 5+1 kur ver müziği dinlesinler
Allah kötü komşu nasip etmesin çok çektiriyo insana.
quote:
Bizim binada 2 yıllık olmasına rağmen rezalet bir yalıtım durumu var daha doğrusu yalıtım yok odam salonun yanındaki odada eğer salonda tv izleyen yada konuşan biri varsa uyumam mümkün olmuyor bu yüzden ne çektiğini anlayabiliyorum
Ben sinir oldum okurken hocam, Allah kolaylık versin işiniz zor
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7ADF8CF23
bizdede aynı sıkıntı var bu müthaitler duvarları saçma sapan yapıyor,televizyon olmasa bilr kendi sesleri geliyor :(
villada yaşıyorum sülalem raad
senatorts
kullanıcısına yanıt
Her ikisini de denedim. Ciddi ciddi denedim yani, Logitech Z506 aldım son ses açtım bası da %100 yaptım o duvara dayadım ama nafile. O yüzden artık yöneticiye gideyim diyorum zaten. O da olmadı en ufak gürültülerinde polis çağıracağım bu ne biçim iş
Tamam komsum sinirlenme, kistim.
Allah yardımcınız olsun çekilmez o sesler Duvara vurmadan önce işi resmiyetle halletmeye çalışın. Yöneticiye bildirin.
Bu müteahhitler ses yalıtımına hic para harcamiyorlar anlaşılan. Bir kere üst komşunun çılgınca sex yapmasını duyduktan sonra artik salonda yatiyorum.
Hocam ses oldugu bi zaman cagir yoneyiciyi eve kendiside duysun sesi, sonra ona gore hareket edersin.
alkadraz13A
kullanıcısına yanıt
Yarın yöneticiye sorunu ve ne kadar uzun zamandır bu sıkıntıyı çektiğimi, sorunun ne zaman başladığını anlatacağım. Bir de siz rica eder misiniz televizyonlarını komşu duvardan almalarını, isterseniz komşu ve siz gelip benim dairemden gürültüyü dinleyebilirsiniz demeyi düşünüyorum. Doğru mu olur acaba bu şekilde söylemem?
Hani yine komşuyu arayıp uyarabilirim ama 2 gün önceki 30 dakikalık gürültüm için yöneticiye arayıp adımı ve numaramı vermesi ipleri kopardı. Televizyonu yöneticiye rağmen almazsa ev sahibine de arattıracağım, o da olmadı her kavgada, her gürültülü müzikte polis çağırma düşüncem var. Hukukçu arkadaşım polisi karıştırma, o da çağırır senin de canın sıkılır dedi ama artık tahammülüm kalmadı gerçekten.
Kardeşim komsu sesi nedeniyle evini sahip borca girerek müstakil ev aldi. Müteahhitler yalitim kullanmaz eskisi gibi döküm dönemde yok.