yaklaşık 1 aydır otomatik vites araç arıyorum. hangi marka-model olacağı konusunda kafam karışıktı zaten, oradan buradan yorumları okudukça duydukça iyice karıştı.
" 20000-24500 tl arası, otomatik vites, 2006 üstü, 90000 km altı " bir araç arıyorum.
çoğunlukla eşim kullanacağı için; " şanzımanı,motoru arıza çıkartmayacak (bu yüzden triptonikten vazgectim) , yakıt tüketiminin normal/ekonomik olması, model yılı mümkün olduğunca yüksek, km'si düşük " olması önemli.
aklımdaki seçenekler ;
- hyundai accent era 2008-2010, 1.4/1.6 otomatik (yakıt tüketimi konusunda olumsuz yorumlar var) - peugeot 307 2006-2008 (şanzımanın çok sık ve maliyetli arıza verdiğini söyleyen de var, hiç sıkıntı yaşamadım diyen de, şansına ne cıkarsa galiba) - honda city 2007-2008 (tasarım?) - fiat grande punto 2007-2009 (şanzımanı konusunda çelişkili yorumlar yine)
yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum
Honda city'nin tasarımı öyle kötü değil bir önceki kasanın kurbanı oldu o araç.Donanım ve yakıt tüketimi açısından sizi yormayacak bir araçtır.Benzinli alacaksanız önerim : Jazz ve City
Benzinden biraz daha fedakarlık yaparsanız, honda civic 2006 model alabilirsiniz.En sorunsuz kasalardandır.
otomatik accent era alma ne alırsan al o kadar diyorum (yakıt konusunda çok yakmakta ne demek içiyor resmen )
dizel otomatikler fiyat olarak fazla maalesef, onun için benzinli yada benzin+lpg li olacak
1.4 dualogic grande punto kullanıyorum.. Otomatik ve bütçe arabası arayorsanız gayet mantıklı bir seçim.. tek kavramalı olduğu için alışmak biraz zaman alabiliyor..