Şimdi Ara

Park Halindeki Aracımıza Vurup Kaçtılar. YAKALADIK!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Park halinde bulunan şirket aracımıza vurdular, aracı vuranı. Araç üzerinde ki kırmızı boyadan ve çevrede ki güvenlik kamerasından yakalayarak tespit ettik. Aracı vuran şahısın kaza tutanağını, kazayı üsteleneceği şekilde tuttuk. Jandarmadan olay yeri raporu aldık. Aracın masrafı yetkili bayiden 15.000 TL olarak vurgulandı. Karşı tarafta ki araçta, Kasko yok ancak zorunlu kaza sigortası var. Bu zorunlu kaza sigortası, bu denli tek taraflı hasarları karşılıyor mu ? Bizim full kaskomuz var, biz kendi kaskomuzu kullanmadık. Karşı taraf suçlu olduğundan olayı karşı tarafa yükledik.

Gelelim meseleye, adam vurdu kaçtı resmen. Çevrede araştırma yaparken bu adamın dükkanının yanına kadar gittik demedi ki ben vurdum. Sonra kamera vs işin içine girince ben vurdum dedi. Kaçamayacağını anlayınca yani.. Şikayetçi olmadık ancak aracın tüm masraflarını kendisine yükledik. Bu adam bu aracı kendi sigortasıyla ödeyebilir mi ? Kaskosu yok zorunlu sigorta poliçesi var. Trafik kazalarında 53.600 TL kadar karşılıyor yazıyor üzerinde.

Hemen ilk işim araç içi kamera almak. Tüm şirket araçlarına takacağız yoksa, bizim için inanılmaz bir sorun olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tour Guide -- 12 Şubat 2015; 21:09:51 >

• çarpan kişinin sigortası zaten öder sizin masraflarınızı.
  • Hocam sigorta ile kasgo arasında ki fark tam olarak nedir ? Sigorta tek taraflı kazaları ödemiyor diye biliyordum ve kuvvetle muhtemel yanlış biliyormuşum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Hocam sigorta ile kasgo arasında ki fark tam olarak nedir ? Sigorta tek taraflı kazaları ödemiyor diye biliyordum ve kuvvetle muhtemel yanlış biliyormuşum.

Birincisi, "kasgo" değil, "kasko". Trafik sigortası, karşı tarafa verilen hasarı öder, sigortalının hasarını ödemez. Sizin kazadan örnek vereyim, onun trafik sigortası sizin hasarı karşılar ama kendi hasarını cebinden yaptırmak zorunda.

Kasko ise, hem sizin kendi hasarınızı öder; hem de hatalıysanız trafik sigortasının ödeyemeyeceği meblağları öder. Bunu da örneklendireyim, siz gidip duvara vurdunuz Allah korusun. Sizin hasarınızı trafik sigortanız değil, kaskonuz öder.

İkinci senaryo, siz tamamen hatalısınız, gidip üç tane aracı biçtiniz diyelim. Üç aracın toplam masrafı 100.000 lira diyelim. Sizin trafik sigortanız, poliçede yazan kısmı öder (26.500 tl). Kaskonuz ise, bunun kalanını ve sizin hasarınızı öder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl bir çarpma bu, 15000 TL. Bodoslama dalmış mi araca? Geçmiş olsun.

Bu arada Araç kamerası park halinde kayıt yapacaksa ek güç kaynağı vs gerekebilir. Kısa süreli parkta sıkıntı olmaz ama uzun süre bıraktığınız zaman sürekli akuye bağlı çalışacaktır. Bu konuyu araştırmak lazım. Dur hatta ben de araştırayım

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim gün içinde Kargo ile çok haşır neşir olduk o yüzden yazım yanlışı yapmışız ne yazdığımı dahil inanın bilmiyorum. Çok teşekkür ederim.. Hem değerli açıklamalarınız için hem de düzeltmeniz için.
  • Üstadım jandarma ile konuştuk ve söylenen şey, şikayetçi olsanız şahısı savcıya götüreceğiz savcıda kasko ile aranızda anlaşın deyip salıvermek olacak dedi. Bu yüzden şikayetçi olmadık ve babamda biraz şikayetçi olmayalım dedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Üstadım yetkili bayinin aynı tür bir kaza için ortalama çıkardığı fiyatmış kesin değil. Pazartesi gününü bekliyoruz kesin netice için. Hocam araç kamerası konusunda inanın çok iştahlıyım, lütfen araştırıp bana da bildirin. Diğer araç kamerası konusunu hatim etmeyi planlıyorum zira.
  • 15.000 tl masraf derken?? Crafter'de motor arka bagajda mı?

• Zorunlu sigorta karşılar tabiki kusurlu değilseniz, serviste amma abartmış iyiki pert dememiş.

• Scorpion28 kullanıcısına yanıt
    Doğuş otomotivin bana söylediği rakam. Mübalağa yapmıyorum. Arac 700 KM parçaları pek tabi sıfır istiyoruz. Örnek bir kazada çıkan masraf buymuş, asıl rakam pazartesi günü belli olacak.
  • bu kadar hasar 15binse bu arac pert olursa 300-400 bin eder herhalde, 15 bine tum kaporta bastan yapilir ne sacma bir hesap bu

• Değer kaybı davası açın. Gözünün yaşına bakmayın.
  • Fotoğrafları görmeden heralde iki Aracın masrafı diye düşünmüştüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Yetkili servis fiyatı oldukça yüksek görünüyor. Aracı satacağınız zaman Tramer kayıtlarındaki bu mebla biraz başınızı ağrıtabilir.

Bizde 2012 model Crafter mevcut. Tali yoldan ve ters yönden anayola çıkan araca çarptı şöförümüz. Ön tampon, kaput, ön panel, ızgaralar, radyatör, farlar değişti. Aracımızın onarımı ortalama 10.000 TL'ye yapıldı.

Yine bildiğim başka bir Crafter sağ orta kapısından hasar aldı. Kapı değişimi ve birkaç küçük işlem 3.000 TL civatı tuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 12 Şubat 2015; 23:15:41 >

• Arabanın bagaj kapağı 15.000 lira mıymış
  • Arkadaşlar fiyat benimle alakalı değil, bize söylenen rakam ve kesin değil. Bu yüzden tepkilerinizi biraz daha makul noktada tutalım lütfen. Sanki ben istiyormuşum gibi bir algı oluşmasın 15000 TL'yi. Ek olarak yukarıda ki arkadaşa aynı araç için 10000 TL servis ücreti çıkarmışlar.

Doğuş Grubu ile alakalı bir durum var demek ki.. Bize kızmayın lütfen.

• Hocam öncelikle geçmiş olsun . Fiyatı bayi veriyor ama siz video ve resimleri yarın birgün satarken gösterirsiniz . Aynı zamanda değişen kazalı gözükeceği için bizim millet perte çıkmış falan diyip ölü fiyat verecektir bunun içinde adamı iyice baskılayın değer kaybını da isteyin .
  • Adamda körmüş herhalde duran araca nasıl öyle vurmayı becermiş anlamadım
    15 bin lira çok fazla kapı değişsin tampon değişsin direğide boyasınlar ne kadar tutabilir 15 e bu işlemleri 3 kez yaparlar

• o kapıya altın kaplama yapsan 15000tl etmez. sorsaydınız arkadaşlara sayı saymayı mı bilmiyorlar yoksa dayak mı yememişler bu fiyatı verirken.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.