Şimdi Ara

PASSAT 1.6 8V MOTOR HAKINDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu motorla ilgili yorumlarınızı bekliyorum özellikle çekiş ve yakıt tüketimi konusunda.(kullanan arkadaşlar yardımçı olursanız sevinirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzar34 -- 15 Nisan 2007; 10:28:48 >

• aracın üstünde 10 yıllık motor var, ki 10 yıl önce dahi bu motor başarılı bir motor değildi, kullanıcıları herzaman tüketiminden şikayetçiydiler.

bence vw nin hala bu motoru piyasaya sürmesi bile tüketiciye ayıp etmesi demek.
  • O kasaya biraz güçsüz gelebilir ancak tüketimi dışında sorunsuz ve uzun ömürlü bir motor. 8 valfli olmasına rağmen, değişken egzoz manifoldu sayesinde 16 valfli rakiplerine karşı durabiliyor. Ben de o motorlu Golf kullanıyorum. Çok şeyler beklemediğim için bana yeterli geliyor ama ben performans isterim derseniz sizi tatmin etmez. 1200 kglık Golf kasasında şehiriçi 9-10 litre, şehirlerarası 7 litre tüketiyorum. Şehiriçi evden işe 4 km kısa mesafe kulanımım var. Şehirlerarası da düz yolda , 90 ortalama tutturarak 6 litreye indiğim oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

aracın üstünde 10 yıllık motor var, ki 10 yıl önce dahi bu motor başarılı bir motor değildi, kullanıcıları herzaman tüketiminden şikayetçiydiler.

tek sorunu çok az fazla yakmasıdır onun dışında sorunsuz sağlam ve uzun ömürlü bir motordur vw bu motor dışında fsi tsi tdi gibi bir çok seçenek sunmaktadır bütçesi yüksek seçeneklere yetmeyen bu motoru gayet de alabilir hatta lpg uygulayabilir böylece tüketim sorunu da çözülür vw neden ayıp etmiş olsun ki?
  • quote:

aracın üstünde 10 yıllık motor var, ki 10 yıl önce dahi bu motor başarılı bir motor değildi, kullanıcıları herzaman tüketiminden şikayetçiydiler.

aynen öyle.. katılıyorum

buyrun burdan yakın; 8v

agiegas: eğer sen bir cafeye gidip çay istediğin zaman sana sadece çay poşeti geliyorsa, sıcak su için ekstra bir ücret talep ediliyorsa bu ayıptır, vw nin yaptığı da bu..

• tamda ben bunu sorcaktim bu vw nin 1.6 8v motoruna lpg uygulanabiliyormu .ortalam yakıt tuketimi nasildir lpg ile

niyetimizde skoda octavia yeni kasa 1.6 8v varda

passat icin veya octavia icin o motor performans isteyenler icin az olabilir yakıtıda fazladir ama lpg ile sorun cozulur gibime geliyor
  • Beyler Passatın 1.6 sında FSİ vardır

Fsi olmayan motoru varsa ki o da 16v dır belki..

VW 2001 yılında 16V lik 1.6 motor çıkardı... Sanırım 102 Bg...

GOlflerde mevcuttu.

Sanmayın ki VW nin 16 valve motoru yokturç.çç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Beyler Passatın 1.6 sında FSİ vardır

GOlflerde mevcuttu.

102 hp olanlar 1.6lt 8v diye biliyorum ben ama simdi iyice kafam karisti
  • Yeni passatlarda 1.6 102 hp var bir de 1.6 fsi var. Gerisi 2.0 motor.

Aslında 1.6 102 hp lik alıp tüp de takılırsa bi sıkıntı olmaz die düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Beyler Passatın 1.6 sında FSİ vardır

GOlflerde mevcuttu.

Vw bir ara 16 valve lik 105 hp 1.6 motor çıkarmıştı. Hatta Eski kasa leonlarda golflerde fln kullanıldı. Ama şimdi onu kullanmıyor.

Şİmdi kullandığı 1.6 102 hp 8 valve lik motor ve 1.6 fsi 115 hp lik 16 valve lik motor.
  • Bu devirde hala 8 valflı motor mu çıkarıyorlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

Bu devirde hala 8 valflı motor mu çıkarıyorlar?

sonax da jettası olan adamın ağzından dökülen sözler de aynen buydu.. inanamadı adam aracının 8v olduğuna.. gülmemek için zor tuttum kendimi, adamın yüzünde "vw den bunu beklemezdim" ifadesi vardı, sende mi brutüs
  • vw nin 1.6 8v motoru o dönem bora ve golfte kulllanıldığında bile yeterli performansa sahip değildi..doğal olarak performans için gaza fazla basmak gerektiğinden yakıt tüketimleri de yüksekti..borada performanssız bir motorun passat a performans vermesi zaten beklenemez..
  • 2000 model 8V Bora kullandım uzun yıllar. Performans açısından son derece yeterliydi. Fakat yakıt olarak fazla yakıyordu. Passat'a gelince, 1.6 motor o arabaya az geliyor. Bu cümleyi 1.6 Passat sahibi olarak söylüyorum. Üstelik benim arabam 1.6 FSI - 115 Beygir olması rağmen. 8 valfli Passat'ı ise performans ve yakıt açısından tavsiye etmem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

quote:

aynen öyle.. katılıyorum

buyrun burdan yakın; 8v

agiegas: eğer sen bir cafeye gidip çay istediğin zaman sana sadece çay poşeti geliyorsa, sıcak su için ekstra bir ücret talep ediliyorsa bu ayıptır, vw nin yaptığı da bu..

hocam kahve alırsan 3 lira verirsin sütlüsünü istersen 5 lira verirsin bu kadar basit...

• quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

quote:

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

Bu devirde hala 8 valflı motor mu çıkarıyorlar?

sonax da jettası olan adamın ağzından dökülen sözler de aynen buydu.. inanamadı adam aracının 8v olduğuna.. gülmemek için zor tuttum kendimi, adamın yüzünde "vw den bunu beklemezdim" ifadesi vardı, sende mi brutüs

Ufacı arabalarda bile 16 valflı motor varken Vw gibi bir firmanın eski nesil motorlar kullanması çok abes kaçmış!

• yahu arkadaşlar bişey soracam şimdi vw 8v seçeneğini olduğu gibi kaldırsa sadece 16v motorlar satılsa ve fiyatlar da değişmese 8v motoru şikayet eden arkadaşlar için ne değişecek? isteyen yine gitsin 16v alsın... adamlar daha uygun fiyata günümüzün ihtiyaçlarını karşılayan başka bi motor daha veriyolar isteyen gider bunu alır son derece basit...
    neden sizi bu kadar rahatsız ediyor ben anlayamıyorum 8v alan adam 16v motoru olduğunu bilmiyor mu? şikayeti varsa 8v almasın 16v alsın... yanlış mıyım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.