Şimdi Ara

Peugeot, Citröen ve Renault - Fransız Araçları Sorunlu Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu 3 markadan araç alacak olsanız, daha çok hangisini tercih edersiniz? Türkiye'deki algı fransız araçlarının sorunlu olduğu yönünde genelde, siz ne düşünüyorsunuz?

Kendi görüşüm: Citröen ve Peugeot araçlarında gerekli gereksiz bir sürü elektronik donanım var, bu da arıza riskini çoğaltıyor. Ve sorunlu damgası yemelerine sebep oluyor.

İçlerinden seçecek olsaydım sanırım Renault'u seçerdim.

Keşke şu mottoyu benimseseler (japonlar gibi..) : yeterli ve gerekli donanım, az arıza riski, basit ve kullanışlı iç dizayn tabiki sağlam motor :)

Arabaya bin tane özellik ekleyince çok kaliteli olmuyor malesef :)

Sonra neden toyota daha çok satıyor diyoruz :)

• 2013 yılında şirket için;

1 adet C5 1.6 e-hdi mcp confort
    1 adet c-elysse 1.6 hdi confort
    1 adet berlingo 1.6 hdi multispace
    1 adet c3 1.4 16v mcp
    1 adet c2 1.4 16v lpg (2. el)

Sonrasında;

1 adet c4 1.6 e-hdi mcp confort (2. el)
    2 adet jumper 2.2hdi l4h2 aldık.

Daha sonrasında;

2 adet Berlingo Van 1.6 hdi
    1 adet jumper 2.2hdi l4h2 aldık.
    1 adet c4 1.6 e-hdi mcp confort (2. el) (patron direkt kardeşine verdi aracı, çok düşük km'li temiz bir araçtı)

Geçen yıl sonunda 2 jumper'ı takasa verip euro 6 motor 2 jumper aldık.

Bu ayın başında da Yeni Berlingo Van 1.5 BlueHdi aldık.

Başka bir şey söylememe gerek yok sanırım.

Şirkette kullandığımız binek araçları satıp filo kiralamaya geçtik, şirketteki c4'ü ben satın aldım.

Filo kiralamada bana da 1.4 d-4d m/m şanzımanlı touch donanım corolla düştü, hani o meşhur sorunsuz japonlardan...

2 yıl kadar kullandıktan sonra döviz krizi patladı, kiralama firmaları teklif veremedi vs. biz de ford focus 1.5 ydci pws trend-x aldık. Bu araç da 92.000 km oldu.

C4 gerçekten çok keyifli bir araçtı. Toki'den aldığım evin borcunu erken kapatmada %22 indirim yaptıklarından aracı sattım, sonrasında ihtiyaç oldu 2006 model focus mk2 1.6 tdci cvt ghia aldım eşim için.

Gelelim sorunlara;

Berlingo'da garanti bitmeden turbo değişti. 120.000 km'de satıldı.
    c4'te hava debimetresi değişti 240tl 155.000 km'de satıldı
    c5'te kalorifer rezistansı değişti. 480tl 165.000 km'de satıldı
    berlingo van, 1 ay önce kapsamlı bir revizyondan geçti, 3000tl'ye radyatör vs değişti. araç 180.000 km'de.

ford focus 1 aracın powershift şanzımanı değişti garantiden

bu araçlara sorunlu vs. diyen arkadaşlar sayesinde segmentinin diğer araçlarına göre çok daha uygun fiyatlara alıyorduk, fiyatları acayip yükseldi. citroen'deki en büyük hanikap yan sanayi parça yok, orjinal parçaları da pahalı. bazı ara modellerde (ds serisi gibi) parça tedariğinde sıkıntı olabiliyor.
  • Japonların tipsiz sorunlu araçlarına bineceğime sorunlu avrupa araçlarına binerim.Honda cıvıc diye övdükleri araç orası burası şişirilmiş kıçı ayrı başı ayrı gözüken bir araç.Hiç tasarımı düzgün araçları yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 adet 90’lardan 2010 yılına kadar renault 0 km araç aldık broadway, megane, laguna, symbol gibi. Şunu söyleyebilirim ki renault daha çabuk dağılan, ön takımı zayıf, baskı balata diğer markalara göre daha erken biten, sarf malzeme kalitesi olmayan bir araç. Şu an güncel olarak peugeot yeni nesil suv kullanıyorum, 125.000 km’ye geldi daha bir arızayla veya sorunla karşılaşmadım. Fransızlarda peugeot gerçekten daha kaliteli.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

4-5 adet 90’lardan 2010 yılına kadar renault 0 km araç aldık broadway, megane, laguna, symbol gibi. Şunu söyleyebilirim ki renault daha çabuk dağılan, ön takımı zayıf, baskı balata diğer markalara göre daha erken biten, sarf malzeme kalitesi olmayan bir araç. Şu an güncel olarak peugeot yeni nesil suv kullanıyorum, 125.000 km’ye geldi daha bir arızayla veya sorunla karşılaşmadım. Fransızlarda peugeot gerçekten daha kaliteli.
    Hocam genelde tam tersi söylerler; reno daha çok kırsal mantıkta araç ürettiği için ön takımı daha sağlam derlerdi.. bu lafı taksicilerden de bol bol duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Hocam genelde tam tersi söylerler; reno daha çok kırsal mantıkta araç ürettiği için ön takımı daha sağlam derlerdi.. bu lafı taksicilerden de bol bol duymuştum.

Alıntıları Göster
    Toros sw

• "gerekli gereksiz bir sürü elektronik donanım var" derken neyi kastettiniz? Kullanıcılar genellikle donanımı fazla olan araç arıyorlar. Ayrıca Pug son yıllarda özgün tasarımlarıyla oldukça dikkat çekici otomobiller üretiyor (3008, 508, 208)

Araca birçok özellik ekleyince kaliteli olmuyor kısmına katılıyorum. Altyapı dandik olduktan sonra istediğin kadar oyuncak koy faydasız. 2000 lerin başında ışıklı, disko topu gibi albenili çin malı müzik çalarlar çıkmıştı. Çoğu alanların ellerinde kalmıştı.

Citroeni bilmiyorum ancak Pug kendini geliştiriyor bence. Görünen o ki, ülkemizdeki imajını düzeltmesi için daha zamana ihtiyaç var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

Alıntıları Göster
    Arkadaşın belirttiği gibi toroslar için geçerli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peugeot 406,307,206 ,Renault laguna ,megane gibi modellerin sanayiye düşmesinden sonra ortaya çıkan bir durum.

Genelde Tofaştan ve Renault 12 den başka arabadan anlamayan sanayi esnafı elektronik ve karmaşık arabaları görünce afalladı ve kurcalayıp berbat etti.

Sözde ustalıklarına bok çalmamak içinde o arabalara sorunlu damgası vurdular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet3976 -- 27 Mayıs 2020; 14:30:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Arkadaşın belirttiği gibi toroslar için geçerli.

Alıntıları Göster
    Bir çok taksici ile konuştum, bazen yine muhabbeti oluyor, neden dacia logan, sandero, symbol tercih ediyorsunuz takside dediğimde ön takım sağlam lafınıda duyuyorum. bu modellere özgü mü acaba?
  • peugeotun tek sorunu 1.4 hdi turbo keçesinin eskiyip alev alması gerisi iş bilmeyen ustacıklar sağolsun sağdan soldan tesisat çekip kapatmadılar ön cam değiştirip sensör jelinden bihaber oldular sonra yok bu araba kafasına göre far açıyor silecek çalıştırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 27 Mayıs 2020; 10:56:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan PSA grubu iç piyasayı domine ediyor, artık ön yargı eskisi kadar yoğun değil.
  • Şirkette kullanıyoruz. 140 bin oldu 2016 logan mcv. Yağ su koyup gidiyoruz . Trigrer değiştik yetkili serviste zamanı geldiğinde. Başka bişey yok. Tsksicilerin bir bildiği vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Japonların tipsiz sorunlu araçlarına bineceğime sorunlu avrupa araçlarına binerim.Honda cıvıc diye övdükleri araç orası burası şişirilmiş kıçı ayrı başı ayrı gözüken bir araç.Hiç tasarımı düzgün araçları yok.
    Aziz Nesin haklı işte Sonra kızınca kızdı oluyor Sorunlu araçlara binme Fantaziniz mi var Çok mu zenginsiniz arabanın orasına burasına para harcamaya ? Sonra ağlıyorsunu

• Güncel Citroen modellerinden gerekli gereksiz elektronik donanımları sayabilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Şuan PSA grubu iç piyasayı domine ediyor, artık ön yargı eskisi kadar yoğun değil.
    bi 3008 çok sattı diye iç piyasayı domine etmiş mi oldu fransızlar? ilk üç değişmemiş: reno, fiat ve vw. hep böyle zaten uzun zamandır. reno yerli üretim olduğu için 40 yıldır hep ilk üçte zaten.
    www.otoboom.com
    2020 Nisan Ayı Otomobil Satış Rakamları Açıklandı!
    https://www.otoboom.com/blog/blog-detay/749/2020-nisan-ayi-otomobil-satis-rakamlari-aciklandi

olay ön yargı falan değil. fransızların kalitesi vasat. kalite olarak alman->japon->kore->fransız->italyan diye gider.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Geldi yine uzman

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Şuan PSA grubu iç piyasayı domine ediyor, artık ön yargı eskisi kadar yoğun değil.
    Domine mi ediyor? Türkiye'den mi bahsediyoruz Fransa mı?

Covid sürecinde diğer markalar araç getirtemedi veya az getirdi. Nisan ayında fazla satınca domine mi oluyor? Fiat ve Renault ne oluyor hangi fiili kullanacağız yıllarca lider olanlar için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dümenci Ragıp

Güncel Citroen modellerinden gerekli gereksiz elektronik donanımları sayabilir misiniz ?
    Hocam bana gereksiz gelen size gerekli olabilir, bu çok spesifik bir mevzu. Benim anlatmak istediğim arabanın her yeri sensörle ve elektronikle donandıkça arıza riski artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Şirkette kullanıyoruz. 140 bin oldu 2016 logan mcv. Yağ su koyup gidiyoruz . Trigrer değiştik yetkili serviste zamanı geldiğinde. Başka bişey yok. Tsksicilerin bir bildiği vardır.
    Bir ara forumda bir konu vardı, ucuz ve sıfır araç alacak olanlar taksicilerin tercih ettiği modelleri tercih etmeli diye. sanırım doğrudur bu düşünce.
  • Peugeout'un son yıllarda bir atak içerisinde olduğu tartışılmaz. Bende satın alma niyeyi ile 3008'i test ettim. Direksiyona oturunca premium sınıfta bir aracın koltuğuna oturmuş gibi hissettiriyor ancak cicili bicili tasarımın arkasını ne dayanıklılık ne de mühendislik olarak dolduramadıkları için test sürüşünden sonra almaktan vazgeçtim.

Forumdaki konusunda da yine eski versiyonlarında olduğu gibi küçük küçük ama bir sürü sorun dile getiriliyor. Şu anda PSA içinden bir araç seçecek olsam sanırım Renault'u seçerdim.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.