Şimdi Ara

PlayStation 3'ün sabit disk koruması kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
9.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Chip'te okuduğum ilginç bir haber... Paylaşmakta yarar var

PlayStation 3'ün sabit disk koruması kırıldı

PlayStation 3 üzerinde hiç bıkmadan çalışan hacker'lar, bu kez de sabit disk şifrelemesini kırdılar.

Demonhades.org adresindeki İspanyol Hacker'lar uzun bir çalışmanın ardından PlayStation 3'ün sabit disk şifrelemesini kırmayı başardılar. Geçtiğimiz günlerde açıklanan gelişmelere bakacak olursak ilk defa perakende bir PS3'ün sabit disk korumasının kırıldığından ve diskteki verilerin okunabildiğinden bahsediliyor.

Web sayfasında yer alan ekran görüntülerinin yanısıra yapılan açıklamalara göre şifreleme yöntemi SHA1-4096 Bit'ten oluşuyor. Bu denli yüksek düzeyde bir korumanın nasıl kırıldığı ise henüz açıklanmadı.

Öte yandan bazı PS3'lerde Firmware dosyalarının sabit disk üzerinde saklanmasından dolayı kimi Hacker'lara göre bu gelişme cihazın tamamen hacklenmesine giden önemli bir adım. Zira bu sayede sabit disk üzerindeki firmware dosyaları çok daha kolay analiz edilebilecek ve gerektiğinde değiştirilebilecek.

Kaynak:http://www.chip.com.tr/konu/PlayStation-3-un-sabit-disk-korumasi-kirldi_11167.html

• Önemli Bir Gelişme...En Sonunda Tamamen Kıracaklar Artık...
  • Şu dönemde kırsalarda korsanını 30-50 tl den aşşa olmaz.Bluray henüz ucuz bir çözüm değil. Garantiden vazgeçmeye değmez.5-10 lira olsa neyse...
  • o denli bir şifreyi hangi donanım ve yazılımla kırdılar acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DreamSs

Şu dönemde kırsalarda korsanını 30-50 tl den aşşa olmaz.Bluray henüz ucuz bir çözüm değil. Garantiden vazgeçmeye değmez.5-10 lira olsa neyse...

Sorun Blu-ray de Değil Sorun Bluray Yazıcı Almakta ...
    7 Dolar 1 Blu-ray Disc Desek Zaten Gene ii Ama Yazıcı ' ları Çok Pahalı..
  • bos bluraylere cekıp oynamaktan zıyade oyunları sabıt dıske atıp ordan oynamak daha mantıklı zaten alırız 1tb hdd gel keyfim gel
  • yakında kopya oyun yolu açılcağına benziyor bu yaz iso gelecek gibi geliyor bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary

yakında kopya oyun yolu açılcağına benziyor bu yaz iso gelecek gibi geliyor bana.

Dostum Eğer Firmware e El Atabiliyorlarsa Çok Az Kaldı Demektir...Yaza Kadar Bile Çok Ben Nisan a Kadar Gelir Diye Düşünüyorum..
    Ama Gerçekse...
  • 2 aya iş tamam olmadı 3 ay oda olmadı 4 ay bilemedin yaza ha yazda olmadı 2010 dan önce garanti
  • Hala blu-ray yazıcı da kalmışsınız. anlamıyorum sizi ben hiç mi aklınıza HDD den oynamak gibi çok daha basit bir yöntem gelmiyor da gidip "boş blu-ray alalım da blu-ray yazıcıya para bayılalım da gidip oyunları indirip yazalım" falan filan türü şeyler geliyor.

ps3 kırıldığında hdd yi kullanacağız %1233267. Başka yolu yok bunun açık seçik ortada. atın ps3 ün içindeki blu-ray okuyucuyu. ne blu-ray medyayla ne blu-ray yazıcıyla ne de ps3 ün blu-ray okuyucusuyla işiniz falan olmayacak deli gibi ortada olan bişey bu. kaç kişi psp de umd diski kullanıyor?

kırsınlar artık şunu da yetti gerçekten. utanç kaynağı hackerlar adına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Şubat 2009; 22:43:01 >
  • sehir efsaneleri devam ediyor...
    4096 bitlik korumayi kirdi ha :) tabi...
  • ah şu zekalarını birazda doğru düzgün işlere kullansalardı şimdi bu kriz olur muydu acaba
  • yalanlandı arkadaşlar..hikaye hepsi geçin bunları..
  • Arkadaşlar diyelim kırıldı, ne olacak? Sony 1 hafta sonra yeni güncelleme çıkaracak ve güvenlik açığını kapatacak. İnternete bağlı olan bir cihazın da güncellemesi zorunlu olduğuna göre... Bu alet kırılsa bile Sony asla ama asla kırılmış bir alette online a izin vermeyecektir
  • merak ediyorum forumda kimler kopya kullanacak kimler yasal oyun kullanacaklar.ben online oyunlarda kopya kullanmam ama single playerda atarım hddye oynarım.şifreleme kırıldığına göre büyük yol kat edildi.
  • Çok inanmadım ya neyse, ilk update e bakar 2.61. Ve hekırlar çalışmalara sil baştan başlarlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: rds

Çok inanmadım ya neyse, ilk update e bakar 2.61. Ve hekırlar çalışmalara sil baştan başlarlar

evet.alman hekırın biride kırmıştı motorstorm takılıyken korsan oyun çalıştırıyordu(chip.com.tr de okumuştum) ama hemen sony yamalamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yımah -- 28 Şubat 2009; 23:02:27 >
  • ben hala hackerlar'ın PS3'ü kırmak için 40 fırın ekmek yemeleri gerekeceğini düşünüyorum. Elbet bir gün kırarlar ama 6 ay sonra da PS4 çıkar.
  • hadi bakalım gecen ben orda bi haber okudum ps3 e warhawk takılıyken pes 08 i kopyalayıp calıstırdılar
    videosuda vardı chipte inş. kırılık cok pahalı oyunları xD
  • Ben kırılmasına karşıyım. Ayrıca bu haberin doğruluğuna da inanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.