Şimdi Ara

Punto 1.3 Mjet Dualogic Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracım 2012 model 1.3mjet(95HP) 109 binde bakımlarını 108 binde yaptırdım. İstanbul-Samsun arası klima hep açık 4,7 ortalama ile gittim. Gelirkende 5,3 lt ortalama ile geldim(bayram trafiğinede kaldım.) Şu an şehir içinde kullanım ortalaması ise 7,5-8 arasında bu değerler nasıl sizce bana biraz fazla gibi geldi. Önceki aracım aynı modelin manueliydi yakıt konusunda sanki daha iyiydi gibi. Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• Şehir dışı verisi güzel, şehir içinde yoğun trafik varsa normal değerler, çok sert kullanıyorsanız da bu rakamlar çıkabilir.

Ben de egea dizel otomatik var, uzun dönem verim 27 km ortalama hızla 6.2 litre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ş.dışındaki hızını yazmamışsın, 110+ çok kullandı isen ş.dışı verin normal yok fiks 90 a bağladım diyorsan yüksek, dönüşte trafiğe kaldığın için ani hızlanmalar, yavaşlamalar yaptıysan o da normal. Ş.içi istanbul sabah trafiği bol dur kalklı, 2.vitesi zor görür halde sıklıkla kullanıyorsan az bile.
    Bende citroen c3 1.4 hdi varken istanbul ş.içi ortalama 6 lt idi, şuan 2.0 dizel otomatik var ş.içi entersan şekilde 6.8 ama bol dur kalklı trafiğe ender giriyorum.
  • Kullanım tarzınızı ve ekrandaki ortalama hızınızı da belirtirseniz yardımcı olmak daha kolay olur.

Misal 2008 model 1.3 Doblo aracım sakin sürüşlerde Edremit Körfezi’nde 6, Edremit - İzmir arasında 80-90km hızlarda 4 litre civarı tüketiyor.

Sizin hızınız da benzer ise tüketiminiz fazla gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra j 1,3 cdti kullanıyorum bayramda iki kişi 4,4lt ortalama ful klima acık 700km yol sinop'a gittim gelirkende 5 kişi full bagaj klima acık 5 lt ortalama hız 100km gösteriyordu yol bilg. Sinopta 200tl mazot almıştır. Dilovasında depo sarı ışık yandı 20 km felan sonra 100tl daha aldım 220tl felan yaktı.
    ortalama 140km geçmedim yol bilg. iki veridede ortalama hız 100km gösteriyordu. İstanbul şehir içi yazın 6,2 lt ortalama hız 23-28 km - kışın 6,8 lt buluyordu.

fiat 500l 1.3 multijet rockstar dualogi Kullandım bir süre şehir içinde ve dışında sizin yaktınız verileri gördüm şehir içinde vites geçişleri kararsız kalıyor birde bir kaç kere şanzıman ısınması uyarısı veriyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 4 Eylül 2018; 8:35:59 >
  • Manuel 75hp likle ş.içi 4,5-5,0 yakıyordum şehirler arası 5,0-5,8 enteresan arabaydı valla uzun yolda daha fazla yakan nadir araçlardan. Ş.içi güzergahınız nasıl bilmek lazım ama ben Ankarada bir yıl boyunca 5,2yi hiç geçmedim 36km/s-40km/s ortalama hızlarda ama güzergahım genellikle sakindi. 44-45km/s ortalamda depo ortalaması pompaya göre 4,6 falan yakmışlığı vardı.
  • @esmerce Hocam bizim oralar yokuş ortalama hızım 20-25 civarı diye hatırlıyorum. 1. viteste çıkıyorum anlık tüketim bazen 20 lt bile yazdığı oluyor.
    @Q6600 Hocam eco modu var sizde bilirsiniz. Ecoyu açınca hızlı vites yükseltiyo 60km hızda 4-5e atıyo hemen hafif yokuştata boğuluyo motor daha çok zorlanıyo yakıt tüketimide artıyo diğer türlüde geç değiştiriyo elle müdahele ediyorum çoğu zaman

Aslında benim merak ettiğim motordan kaynaklanan bi sıkıntının var olup olmadığı(egr temizliği yada ona benzer bişeymi var acaba)Yakıt pompasına bakıyorum sızıntı falan da göremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio 1.5 Crdi Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    10 yıl önce açıldı
    Fiesta 1.5 TDCI Yakıt Tüketimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SayK0-92 kullanıcısına yanıt
    Yokuşsa aslında çok da değil; dizel motorun ısınması yokuş vs derken tüketim artıyordur, ayrıca MJ motorlar biraz devir çevirdikçe tork sunmaya başlar bu da tüketim kontrolünü zorlaştırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.