Şimdi Ara

Saab hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır SAAB arac alma istegim vardi. Su siralarda satilik 2000 model 9-5 Aero 2.300cc yaklasik 100bin km.de bir arac gordum.. hakkında bilgilerinize ihtiyacım var..

1) Acaba bu aracın yaklasık ederi hangi civarlardadır?.
    2) Volvo s40 daha yeni model mi alsam(2004 ya da 2005 yeni kasa ) hangisini onerirsiniz?
    3)Acaba yedek parca-servis ucretleri vs acisindan Volvo ile cok farki var midir?
    Vereceginiz cevaplar neticesinde kararimi vericem. Simdiden tesekkur ederim.

• servise birşey diyemem fikrim yok allah göstermesin iki aracında kaza dışında sık servise gideceğini sanmam.
    ama volvo klasında yer ucağı diyorlar bu araca.
    2.300 cc 260 beygir diye biliyorum yakıt ve vergileri sorun cıkartabilir.
    100 bin km aşırı sert kullanılmadıysa (dağa,taşa vurulmadıysa) o arabanın zaten rodajı o :)

kısa bi araştırma yaptım piyasısı 25-60 lira
    http://www.sahibinden.com/search.php?a=4&&b[search_text]=9-5%20aero&b[page]=1&b[sort_field]=real_price&b[sort_order]=asc&c=3530&sKlasik=1&b[page]=1&c=3600
    hayırlısı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 1 Ekim 2008; 2:35:22 >
  • WARNİNG goruslerin için çok teskkur ederim..
    Acaba yedek parca ve servis ucretleri hakkında bilgisi olan var mıdır?? 9-5 ile 9-3 serisi arasinda cok onemli fark var midir?
  • Bitanesi Vectra şasesine sahipti

Aerodinamide lider ve öncü firmadır

Aracın içinide tasarlarken uçak kokpitlerinden ilham alırlar

Yedek parçası sorun olabilir fakat sorunsuz bir araç diye okumuştum yabancı forumlardan
  • Birde 9-5 Aero premium 2 de güzel özellikler var bence bir okuyun beğeniceksiniz

Örneğin Koltuk ısıtma - Koltuk soğutma Hemde sadece ön koltuk değil arka koltuklarda

Araç çalışırken sistemi kontrol ediyor herşeyi tek tek kontrol edip ok veren bir sistem
    Arıza küçükken başınız ağrımaz.

Özenli ve Sadece kendine has özelliklere sahip iç tasarımı

Hem kaset hem cd çalarlı Harman Cordon sistemli teyp - 9 1 Harman cordon sisteme sahip ANFİLİDİR.

Buzdolaplı Torpido

Ceylan derisi iç kaplama ve Ceylan derisi koltuklar

Elektrik hafızalı koltuklar (sadece elektrikli değil hafızaya alıp binince o konuma getiriyor)
    Ayrıca bu koltuklara bağlı Aynalarda kendini ayarlıyor birçok araçta yok bu özellik
    Tabiki Elektrikli olarakta kendiside kapanıyor aynalar inince araçtan

Far Yıkama ve Virajda Farların Viraj içine dönme olayı

F1 vitesi Direksiyondan , Senrtonic otomatik şanzıman (direksiyondan da vitesleri manuel değiştirme özelliği)
    Vitesin üstünde S tuşu yani Sport tuşu oluyor o sayede araç spor konuma geçebiliyor falan

Bi-xenon farlar

Özel dizaynı sayesinde havayı yarıp geçebiliyor motoru çok daha verimli kullanabiliyorsunuz

night panel denilen birşey ben kullanmadım ve görmedim ama güzel bir özelliktir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 1 Ekim 2008; 13:00:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

Birde 9-5 Aero premium 2 de güzel özellikler var bence bir okuyun beğeniceksiniz

Örneğin Koltuk ısıtma - Koltuk soğutma Hemde sadece ön koltuk değil arka koltuklarda

Araç çalışırken sistemi kontrol ediyor herşeyi tek tek kontrol edip ok veren bir sistem
    Arıza küçükken başınız ağrımaz.

Özenli ve Sadece kendine has özelliklere sahip iç tasarımı

Hem kaset hem cd çalarlı Harman Cordon sistemli teyp - 9 1 Harman cordon sisteme sahip ANFİLİDİR.

Buzdolaplı Torpido

Ceylan derisi iç kaplama ve Ceylan derisi koltuklar

Elektrik hafızalı koltuklar (sadece elektrikli değil hafızaya alıp binince o konuma getiriyor)
    Ayrıca bu koltuklara bağlı Aynalarda kendini ayarlıyor birçok araçta yok bu özellik
    Tabiki Elektrikli olarakta kendiside kapanıyor aynalar inince araçtan

Far Yıkama ve Virajda Farların Viraj içine dönme olayı

F1 vitesi Direksiyondan , Senrtonic otomatik şanzıman (direksiyondan da vitesleri manuel değiştirme özelliği)
    Vitesin üstünde S tuşu yani Sport tuşu oluyor o sayede araç spor konuma geçebiliyor falan

Bi-xenon farlar

Özel dizaynı sayesinde havayı yarıp geçebiliyor motoru çok daha verimli kullanabiliyorsunuz

night panel denilen birşey ben kullanmadım ve görmedim ama güzel bir özelliktir sanırım

night panel tusuna basinca kokpitteki butun isiklar kapaniyor taaki 6500 devre ulasincaya kadar..
    fantastik bir olay

• Öyle değilmiş sanırım geldiği hıza kadar yakıyor çok hoşuma gitti

Saab hakkında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vw new beetle hakkında
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hakli olabilirsiniz bnm bahsettigim arac 94 modeldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: emtue

hakli olabilirsiniz bnm bahsettigim arac 94 modeldi

Karmaşık bir araç çözmek lazım forumdan birisi aldı ama saklıo bizden resimde yollamıo

sorarız ona anlatsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: geniusdr
    Arkadaslar merhaba.
    Uzun zamandır SAAB arac alma istegim vardi. Su siralarda satilik 2000 model 9-5 Aero 2.300cc yaklasik 100bin km.de bir arac gordum.. hakkında bilgilerinize ihtiyacım var..
    1) Acaba bu aracın yaklasık ederi hangi civarlardadır?.
    2) Volvo s40 daha yeni model mi alsam(2004 ya da 2005 yeni kasa ) hangisini onerirsiniz?
    3)Acaba yedek parca-servis ucretleri vs acisindan Volvo ile cok farki var midir?
    Vereceginiz cevaplar neticesinde kararimi vericem. Simdiden tesekkur ederim.

1. Yaklaşık ederini internetten, galerilerden ve servisten öğrenebilirsiniz. Ama ummadığınız kadar ucuzdur. O kadar özelliğe sahip daha ucuz bir araç bulmanız imkansız.

2. ve 3. soruları birlikte yanıtlayayım: 9.5'in Volvo'daki karşılığı S60'dır. O yüzden hangisini alayım konusunda aracın özellikleri belirleyici olacaksa tabii ki S40 değil, 9.5 olmalı. Ancak S40 ile 9.5 arasında parca ve servis açısından fark vardır. İyimser bir tahminle 9.5 S40'a göre 4 kat daha masraflı olur. S40'ın bakımlarını özelde yaptırabileceğiniz yığınla yer var, yedek parça sıkıntısı da yaşamazsınız ama Saab için bu söz konusu değil. Ancak Saab, özellikle de yeni S40'a göre çok daha sağlamdır.

Yedek parça konusunda Volvo ile Saab arasında genel bir farklılık var. Volvo'nun parçası daha ucuz ve daha yaygın. Üstelik bu dünyanın her yerinde böyle çünkü Saab'ın üretimi Volvo'nun üçte biri kadar.

Ben bir Volvo sahibi ve aynı zamanda da bir Saab hayranıyım. Ben de sürekli bir Saab sahibi olmayı düşünüyorum; ancak, Türkiye belki Saab'a sahip olunacak en son ülke. İnternette biraz gezinirseniz ne demek istediğimi anlarsınız. İşbu nedenle, Saab diye yola çıkanların hepsi sonunda Volvo, Mercedes ya da BMW'de karar kılıyor. Sizin de farklı bir iş yapacağınızı sanmıyorum. Tecrübeyle sabittir ki Saab alacak kişi forumlara gelip alayım mı diye sormuyor, gidip direkt alıyor.

Size tavsiyeme gelince; 2300cc 9.5 yerine 2500cc T5 motorlu S60 bakınız derim. Bu kadar performansa gerek yok derseniz 2.0T bir S60 da işinizi görür. S60'ın bakımı daha ucuza gelir, daha fazla yerde ustasını bulursunuz, yedek parça sıkıntısı yaşamazsınız vs.

Kolay gelsin.

• arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim.. bayagi bilgi sahibi oldum.. Sanirim Saab sahibi olmak gercekten buyuk bir keyif ama masraflı ve de bir nevi ''riskli bir secenek''.. Ben acıkcasi bu riski alma yolundayım.. Merak ettigim bir konu daha var..Ben Ankara da yasiyorum acaba Yetkili Servis disinda usta bulmak konusunda dusunceleriniz nelerdir .. Simdiden cok tesekkurler :)
  •  Saab hakkında

Servis Çalışma Saatleri ve Günleri : Pazartesi - Cuma 09:00 - 20:00 Cumartesi 09:00 - 18:00 Pazar 10:00 - 17:00

Servis danışmanı:

Mustafa Doğan
    0312 583 0500

Servis yedek parça danışmanı:

Erhun Özsüer
    0312 583 0500

Opal Otomobil Pazarlama, bünyesinde Opel ve Saab'ın satış ve satış sonrası hizmetlerini aynı anda veren Ankara yetkili bayisidir. Opal Otomobil Pazarlama, 13.265 m2 kapalı ve 1100m2 açık alan üzerine kurulmuştur.

Modern mimarı yapısı ve iç dekorasyonu ile Ankara'nın en iyi gösterilen 10 binasından biridir. Showroom, aksesuar satış, servis bekleme salonu ve kafeteryası, mekanik atölye, boya koruma, kaporta ve boya atölyesi, yedek parça deposu, personel dinlenme ve giyinme salonlarından oluşan plazamızda 105 kişiden oluşan profesyonel kadrosuyla hizmet veren Opal Otomobil Pazarlama, aylık 3000 araçlık servis kapasitesine sahiptir.

Opal Otomobil Pazarlama'nın amacı , güleryüzlü, eğitimli, takım ruhuna önem veren, ve en iyi referansın müşteri memnuniyeti olduğuna inanan personeli ile en iyi hizmeti en doğru şekilde gerçekleştirmektedir.

• Saab yedek parçalarının fiyatları hakkındaki kısa araştırmam sonucu parçaların gayet rahatlıkla bulunduğunu inceledim.

Size ufak birkaç şeyin listesini göstermek isterim buyrun.

Sağ Arka Amortisör
    Parça Markası: Monroe
    SAAB 9.5

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 38 Euro+kdv
    KDV Dahil: 83.25 YTL

Sol Ön Amortisör
    SAAB 9000

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 67 Euro+kdv
    KDV Dahil: 146.15 YTL

Sol Arka Amortisör
    SAAB 9.5

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 38 Euro+kdv
    KDV Dahil: 83.25 YTL

Sol Ön Amortisör
    SAAB 9.5

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 90 Euro+kdv
    KDV Dahil: 196.10 YTL

Sol Arka Amortisör
    SAAB 9000

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 53 Euro+kdv
    KDV Dahil: 114.70 YTL

Sağ Ön Amortisör
    SAAB 9.5

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 90 Euro+kdv
    KDV Dahil: 196.10 YTL

Sağ Ön Amortisör
    SAAB 9000

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 67 Euro+kdv
    KDV Dahil: 146.15 YTL

Sağ Arka Amortisör
    SAAB 9000

Sepete At Hemen Al!
    Fiyatı: 53 Euro+kdv
    KDV Dahil: 114.70 YTL

• Ucuza Saab Yedek parça temin edebiliceğiniz bir yer:

Engin Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti.

Adres : Tiryaki Hasan Paşa Caddesi, No : 70
    Aksaray / İstanbul

Telefon : 0212 588 05 00 (pbx)
    Faks : 0212 589 00 14

E-Mail : info@enginotomotiv.com.tr

Banka Hesap Numaralarımız :

Türkiye İş Bankası Çukurpazar Şb.
    Şube Kodu : 1122 Hesap No : 286890

Online Stok sormak için:http://www.enginotomotiv.com.tr/parca/parcasor.asp
  • gorusleriniz icin cok tesekkur ederim.. Bayram tatilinin bitmesinin ardından kısmetse kararım kesinlesecek :)
  • SAAB___ Hâla vergilendirilmeyen fayda!

Mükemmel bir otomobildir...
  • Opal Ankara'da yetkili servistir. Opal dışında bir özel servis olduğunu bir yerde okumuştum. Bu konuda forumdaki Dj_hutnu arkadaşımızdan bilgi alabilirsiniz. Ek olarak İvedik Sanayii'ndeki Yiğit Volo da yardımcı olur kanaatindeyim.

Ayrıca bakınız:
    http://www.autoclubturkey.com/forum/forumdisplay.php?f=467

Hatta bir, iki mesajı ben şimdiden ekleyeyim:

Servis azlığı ,yedek parça yokluğu ve pahalılığı ,ikinci el değerinin olmaması ,işte sizinde söylediğiniz gibi tüm bu olumsuzluklar.4 yıldır saab kullanıcısıyım,40 yaş yaşlandım .Sinan hocamın dediği gibi servis kendi aracına fiyat vermiyor ,ama mal satarken son model muamelesi yapıyor. DI KARTUŞUM bozuldu ateşleme kartuşu fiyatı 1000 ytl üstünde + işçilik yok ,aracın bedelinin 10/1 kadar. Böyle birşey nasıl olur derseniz,işte saab'da olur kardeşim.İnsanları lanet ettirirseniz yükselmeniz imkansızdır.Kaybolmaya mahkum edersiniz kendinizi .Markanın başındaki vatandaş ; müşteri memnuniyeti diye birşey duydunmu ???

Arkadaşlar,
    Volvo dünya kadar satıyor Türkiye'de..Alfa,Jaguar,BMW,Mercedes,Audi de..kimse bu arabalara kötü marka diyemez..Bu markalarla ilgilenen ve satın alan insanların en az 20% si(Volvo alanların en az 60% ı), ki epey bir rakam yapıyordur sanırım, Saab'ın da farkındadır kesinlikle.Saab,yukarıda bahsettiğim markaların aynı sınıftaki modellerinden daha da ucuz olmasına rağmen(Alfa da kafa kafaya olabilir belki) daha az satıyor..
    Bence bunun sebebi az bilinirlik değil,markanın Türkiye de çok kötü temsil edilmesi sadece..Sıfır modellerin bile parçasını stokta bulamıyorsunuz servislerde bazen,parça fiyatları kim ne derse desin rakiplerine göre çok yüksek,araba yaşlanınca takas yapmak istediğinizde Saab yetkili satıcıları tarafından size önerilen rakamları da biliyorsunuzdur(elektrikli koltuk ve koltuk ısıtma dışında tam donanımlı son derece temiz 94 model 900 SE aracıma, gökşenlerde 4.000.-YTL fiyat verdiler 2001 model 9.5 Aero almaya niyetlendiğimde..yani 94-95 model broadway ile aynı parayı ediyor onlara göre..piyasadaki galerici,''abi,bu araba süper bi araba ama fiyat veremem,satamam çünkü'' deme nezaketini gösteriyor hiç değilse..4.000.- YTL değer biçtiği aracın ateşleme kartuşunu 750+KDV,elektrikli radyo antenini 450.-YTL+KDV,turbosunu 2.500.-YTL+KDV den satıyor ama)..Aracın 2.ci eli bizzat Saab yetkili satıcıları tarafından öldürülüyor özetle..
    Servis sayısı az,işini bilen,arabanızı gönül rahatlığı ile teslim edebileceğiniz usta yok..Harcadığınız her kuruşta kuşku duyuyorsunuz(900 ün sağ tarafından tıkırtı geliyordu bozuk zeminde,gökşenler baktı,inceledi ve 750.-YTL+KDV ile viraj demirinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi..işçilik hariç..Ramazan usta baktı,direksiyon milindeki U kelepçe lastiğini değiştirdi yeni sayılabilecek çıkması ile..50.-YTL..ses de anında kesildi).
    Arabaya para yatıran insanlar da birşeyleri araştırıyorlar herhalde.Bizim gibi Saab sevdalısı ise herşeye rağmen gözünü kapatıp alıyor arabayı ama işte sayımız da ortada..Almanya araba cenneti,kendi markaları da var bir sürü ve Saab, Almanya'da buradakinin tersine daha pahalıya satılıyor.7-9.000.-E'lara Citroen,Opel,27-43.000.-E'lara BMW,Mercedes üst modellerin satıldığı Almanya'da satılan Saab sayısı burdan fazla..Neden?çünkü 2.500.-YTL+KDV tutarındaki T5 turbo orda 600.-E..ABD'de 550.-USD..Saab'ın,ABD'de yılda kaç tane sattığını tartışmamıza bile gerek yok..
    Özetle Saab,Türkiye'de çok kötü yönetiliyor,bizi kötümser yapan da bu...Az satmasının temelinde sadece bu var.2007 yılında 200 tane satış yapmışlar yanılmıyorsam Türkiye'de(çok iddialı bir rakam bence)..Kazara,tesadüfen Saab alanlar da var bu sayının içinde ve onları da çok geçmeden 2.el araba satış sitelerinde görüyorsunuz..Aldığı arabanın garantisi bitince, servislerin gerçek yüzüyle karşı karşıya kalan insanların düşük km deki Saab'ları ile dolu siteler..BMW ile takas yaparım diyor adam ilanında..
    Bu yazdıklarımın hepsini kulakardı edin sadece şuna bakın manzarayı görmek için..Kaç tane Saab yetkili servis-satış firma sahibi bizzat Saab kullanıyor?Kaç tane servis müdürünün eski model dahi olsa altında Saab var?BMW nin yol yardım aracı station BMW..Skoda'nın öyle,Mercedes'in öyle,Audi'nin öyle..Saab'ın ki ne?Renault ticari..Kendi yol yardım servis aracının bakım maliyetlerinden korkuyorlar daha..
    Satış sonrası ne bir kampanya ne bir reklam..İnsan uğraşsa ancak bu kadar baltalar bir markayı kendi eliyle..Ne diyelim,onlar profosyonel insanlar otomotiv sektöründeki..Vardır bir bildikleri..

Herşeyden önce burası Türkiye..Şark zihniyeti ile müşteri memnuniyetinin sağlanması mümkün değil..Foruma üye olmayan 2-3 tanıdığım var foruma girmeyen ve tövbe etmişler Gökşenler'e gitmemek için..Ben de ağır bakımlarda,evime trafikte 1-1.5 saat mesafedeki Balkan'a veya Engin'e gideceğim artık 15 dakika mesafedeki Gökşenler yerine bundan sonra..Mesela özel servis olan Engin'de orijinal parçaların çoğu hatırı sayılır derecede daha ucuz yetkili servislerden,nasıl oluyor bu?Ayrıca Gökşenler,yazdığımız şikayetlerin nesine cevap verecek ki?Halusinasyon görüp de buraya yazıyor değiliz,daha ne olaylar var anlatmadığımız.Buraya yazmaya niyetleri varsa, önce orijinal Saab ön ve arka oksijen sensörü nasıl oluyorda Bosch'ta 47.-E ve 51.-E'dan satılırken kendilerinde 500-600.-YTL+KDV den satılıyor cevabını versinler..''Yok,bizde de aynı fiyat, sen yalan söylüyorsun'' desinler,hodri meydan..
    Adamlar,900'ün silindir kapağı contasını yenilediler 3-3.5 sene önce,kırmızı silikon sıkıp motorun her yerine bulaştırmışlar,silip temizleme zahmetine bile girmemişler.Rot-balans ayarı her yerde 30-40.-YTL ama 80.-YTL fatura ediyorlar bana ve direksiyon göbeğini de yatay eksenden nerdeyse 60 derecede yan tutuyorsun düz giderken..Arabayı rotcudan servise geri getirirken insan görür o direksiyonu,arabayı öyle teslim etmeye utanır.10.000.-YTL+KDV fatura kesiyorsun sonra,araba parası bu..Ayıp..İzmir'de daha pozitif bir durum olabilir uzman çalışan konusunda,keşke burda da olsa.Suat Bey'in misafirperverliği,yaklaşımı harikaydı İzmir organizasyonunda,tekrar teşekkürler, o ayrı konu ama olayın geneline de bakmak lazım biraz..
    Sıfır Porsche'si 2 ay serviste yatan adam ne kadar ödemiş onu da öğrenmek lazım,serviste 2 ay yatan 93-94 model Saab için yapılan ödemenin aynısı,biraz üzeri veya 2 katı ise bile Saab aleyhine bir gariplik var demektir yine de..Bu arada, çözemedikleri bir problem olduysa da kesin Almanya'daki uzmanlarla görüşmüşlerdir..Saab yetkili servisinde olduğu gibi 50 kere tak çıkar değişik parçaları deneme yanılma yapmazsın,açarsın İsveç'e konferans görüşmesi yaparsın işin uzmanıyla çözersin problemi..Saab'ı temsil ediyorsan doğrusu bu olmalı,bilmiyorum yanılıyor muyum?
    Sıfır araç satışını nasıl canlandırırsın,herşeyden önce markanın 2.el değerini koruyarak,2.ci el satış çarkının kolay dönmesini sağlayarak..90-98 model araçları çağır,kampanyalı bakımlar yap sık sık,ucuz parça temin et,adam rahat satabilsin aracını ki üzerine koyup alabilsin sıfırını..Eşi,dostu da tanık olsun buna varsa niyeti lüks araç almaya, gitsin Saab alsın gönül rahatlığı ile..
    Biz haksız,onlar haklı olsalardı şimdi Volvo kadar Saab olurdu Ankara,İzmir,İstanbul yollarında..
    Saab'ın değerini,sağlamlığını bilenlerden birçoğu da,cebindeki parasını gidip Audi,BMW'ye yatırıyor tüm altyapı analizini yapıp..Ben,''0''km araç alsam yine Saab alırım ama bu bile bile lades sadece tutkunluktan dolayı..Bu tutkuyu suistimal ediyorlar,en ufak bir saygıları yok..Problem de zaten burda..Şirket sahibi olarak adam, problemi çözülmeyen araç için''verin gitsin bu haliyle,uğraşmayın artık''diyor o faturayı kestirip..Vay anasını..

• Saab isveçte de volvodan daha az tutuluyor.
  • Saab'ın dizaynına hayranım,Volvo dizaynda eline su dökemez Saab'ın
     Saab hakkında
  • Hiç uçak kullandınızmı?

Saab hakkında

Saab hakkında

Saab hakkında

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.