Şimdi Ara

Seat İbiza (Görüşlerinize İhtiyacım Var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2004 / 2005 / 2006 Model 1.2 12V Yada 1.4 TDI Seat İbiza Almayı Düşünüyorum...
    Araç Hakkında Genel 1 Bilgim Yok...
    Öncelikle 2004 Model İle 2006 Model Arasında Çok Belirgin 1 Fark Varmı?
    Aracın bir kaç özelliğini araştırdım genel olarak hoşuma gitti...
    Genel olarak bana daha çok tasarruf sağlayacak 1ibiza motoru varmı?
    Tabi tasarruf sağlamak içinde rampada kalmayalım

1.2 motorların şehir dışında çok yaktığını duydum..
    Seat ibizadan başka bir araç düşünmüyorum... Vergileri Yedek Parçası Servis Olanakları Herşeyi Merak Ediyorum...Bu hafta içinde aracı almayı düşünüyorum şimdiden vereceğiniz çok değerli bilgiler için teşekkür ederim...

• alırsan dizel 1.2 12valf biraz ağır kullanmak lazım normal yada performans istersen 1.6 motor kadar hatta biraz daha yakar araba gitmez devirli kullanırsın çok yakar ki 1.6 yakarda performans alamazsın.Dizel alırsan hem az yakar hemde çekişi benzine göre daha iyi olur.
  • benzinli ibiza otomatik var bizde 4 ileri otomatik şehir içinde pek tasarruflu değil ancak konforlu
    eşimde rahat kullanıyor
    yol tutuş ve virajları dönüşü çok iyi 2006 model bizdeki
    tdi motoru hem yakıt hem de çekiş olarak sizi üzmez tdi tavsiye ederim
  • Bende de 1.2 12V 3silindirli yeni ibiza var. Ne kadar farklılık vardır bilmiyorum eski ibiza'daki motor ile ama bir-kaç şey söyleyeyim.

-Şehir içinde performansı kesinlikle yeterli. Ben ilk sürüşümde arabanın 1.2 olduguna inanamadım. Max. torkunu erken devirlerde verebildigi için sürüşü çok zevkli şehir içinde.

-Şehir dışında performans olarak sollama yapmak biraz zor olacaktır muhakkak özellikle 120-130 gibi hızlarda seğir ederken. Ben otobanda sürdüm şu ana kadar sadece, Atatürk havalimanından dönüşte baya düzlük vardı tabi ara ara hafif eğimler de vardı ve orda 180-183 arası hızları gördüm. 160tan sonra ivmelenmesi baya bi yavaşlıyo tabi. Hoş 160a kadar da "zınk" diye çıktıgını söyleyemem de :)

-Şehir içinde yakıt tüketimi makul sayılır, yani dizel gibi değil ama 1.6 motorlu bir araç gibi de değil. Dikkatli sürüşlerde 20TL'lik 7lt benzinle 110km yapabiliyorum ama ben biraz sabırsızım hep devirli kullanırım o ayrı :) Çok Devirli kullanımlarda da 100km'de 8-9tl arası yakıyo.

-Şehir dışında da tam emin değilim ama 165-180 arası hızlarda geldim havalimanından ve benzin göstergsindeki düşüşü net fark ettim :) Yani yuksek hızlarda baya bi benzin yakıyomuş gibi geldi bana. 100km'h ile giderken devir saati 3000devirde oluyo. eğer bu hızı geçmezseniz pek fazla yakmaz heralde.

-Son olarak da motorun 3silindirli olmasından olsa gerek biraz gürültülü çalışıyo...

Eğer motorlar aynı ise eski ibiza'nın da bundan birazcık daha performanssız ve birazcık daha fazla benzin yakacagını söyleyebilirim. Malum yeni ibiza 999kg yani eskisinden daha hafif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 14 Şubat 2009; 12:16:01 >

• 1.2 motor gerçekten de şehir içinde sokak arası, yokuş vs de hiç bir eksiklik hissettirmiyor; hatta şaşırtıcı performans veriyor kalkışlarda (bence). Ama düz yola, otobona çıkınca her seferinde kafamı vuruyorum direksiyona keşke 1.4 alsaymışım diye . Tabi yakıt tüketimi de ona göre: önceden kullandığımız 1.6 VW araca göre mükemmel tasarruflu.
    Ben olsam tekrar kesinlikle 1.2 motor araç almam.
  • seatın motorunu bilmiyorsun bari yorum yapma 1.2 12 V dizel değildir benzinli motordur bu 1 2002 den 2008e kadar 1.6 motor yoktu ibizada bu 2 alıcaksan 1.4 16V 100 HP benzinli ibiza alın hem bol donanımlı hem performanslı bu arada 1.6da performans yok çok yakar yazmışın izmirde isen gel benim aracı bir kere kullan ondan sonra yorumunu yap
    quote:

Orjinalden alıntı: Zayber

alırsan dizel 1.2 12valf biraz ağır kullanmak lazım normal yada performans istersen 1.6 motor kadar hatta biraz daha yakar araba gitmez devirli kullanırsın çok yakar ki 1.6 yakarda performans alamazsın.Dizel alırsan hem az yakar hemde çekişi benzine göre daha iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Torrado

seatın motorunu bilmiyorsun bari yorum yapma 1.2 12 V dizel değildir benzinli motordur bu 1 2002 den 2008e kadar 1.6 motor yoktu ibizada bu 2 alıcaksan 1.4 16V 100 HP benzinli ibiza alın hem bol donanımlı hem performanslı bu arada 1.6da performans yok çok yakar yazmışın izmirde isen gel benim aracı bir kere kullan ondan sonra yorumunu yap
    quote:

Orjinalden alıntı: Zayber

alırsan dizel 1.2 12valf biraz ağır kullanmak lazım normal yada performans istersen 1.6 motor kadar hatta biraz daha yakar araba gitmez devirli kullanırsın çok yakar ki 1.6 yakarda performans alamazsın.Dizel alırsan hem az yakar hemde çekişi benzine göre daha iyi olur.

Kardeş sen rahatsız mısın?İyice oku ne yazmışız yada benim imla hatam olmuş.1.2 12valf benzinli motoru var seatin ve performans beklemek yanlış olur diyorum yerine 1.4 dizel al hem torku yüksektir kalkışlarda yokuşlarda çekiş olarak daha iyidir diyorum hemde yakıtı ekonomiktir.Hemen seati kötülüyolar dalın saldırın gibi bozuk bir kafa yapısı ile bakmayın yazılara.Bilmiyosun dediğin ben otomotivin ta içindeyim bu işi yapıyorum tabiki kendimce doğru bildiklerimi yazıyorum senin gibi başkasının gibi.
    Ve bazı insanlar küçük motorlu araba alıp süratli devirli kullandıklarında sanıyolar ki arabanın motoru küçük az yakacak yakmayınca bu araba yaramaz diyor.Arabanın benzin yakması devirli kullanmaya bağlı taşıdığı yüke bağlı.Daha evelde dedik ist den antalyaya 3.5 v6 camaro gitti 1500 devirde 110km ile doğanda gitti aynı yolu ve yakıtları karşılaştırıldı camaro daha az yakıt harcamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayber -- 14 Şubat 2009; 16:52:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni kasası hoş olmuş. İmkan varsa yeni kasa öneririm.
  • Arkadaşlar Teşekkür Ederim verdiğiniz bilgiler için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.