Şimdi Ara

Seat Leon 1.2 TSİ Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
3
Favori
13.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parasını denkleştirir denkleştirmez Golf almayı planlayan biri olarak; Yeni Leonu merakla bekleyenlerden biriydim. Çünkü motor aynı, çoğu parça aynı ama fiyat 10-15 bin lira daha ucuz. Çok büyük bir hevesle gittiğim Seat bayiinde, Leon’u canlı olarak görünce ; hoş tasarımı, sportif görüntüsü hoşuma gitti. İlk olarak led far paketli uygulamalı leonu incelemeye başladım. Aracın; gündüz, arka stop ve ön farlarını yaktıktan sonra araca resmen aşık oldum. Açıkcası araç bu hali ile bir bmw yırtıcılığı ve audi asaletine sahipti (benim gibi Bmw ve Audi alacak paranız yoksa :) ). Tabi her zaman dış görünüşü aldanmamak lazım iç güzellikte bir o kadar önemli. Aracın için son derece sade, hatta sadeliği biraz fazla kaçırmışlar. Malzeme kalitesi idare eder ama iç görüntü çok sıradan. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yeterince kullanışlı, eşya gözleri yeterli. Bana göre dış tasarım olarak golf 7 den çok daha güzel ama iç tasarım konusunda daha çok yol alması gerekli. Fr Donanım seviyesi ile ki bu donanım sadece 1.4 140 tsi motor seçeneği ile alınabiliyor; iç tasarım biraz daha tek düzelikten kurtuluyor. İç tasarımda ki şahsi görüşüm, aynı segment araçlarıda düşünüldüğünde (özellikle toyota Auris) benim için yeterli ve bu aracı satın almama kesinlikle engel değil.

Gelelim aracın konfor ve sürüş özelliklerine ; test aracımız 1.2 tsi ve 105 beygir gücünde. Şanzıman sistemi manuel. Araç görüş açıları bana sorunsuz gibi geldi. Motor sessiz. araçla ilerlemeye başladığımda yalıtımı beğenimi kazandı. Yol ve rüzgar sesini ford focus ile kıyaslayacak olsam; focus 10 üzerinden 7 , leon ise 9 alırdı. Yani segment araçlarına göre çok çok yeterli. Seat mühendisleri bu segmentteki bir aracın hem yeterince sportif hemde yeterince konforlu olmasını sağlamışlar. Süspansiyon sistemi çok başarılı; sessiz ve konforlu. En az Ford focus kadar yol tutan Leon, Focustan çok daha konforlu bir araç. Özellikle ülkemizdeki çukur dolu yollarında benden tam not aldı. Leon biraz kemikli ve sportif bir vites sistemine sahip. 1.2 tsi 105 beygirlik motorun performansı düşündüğümden çok daha iyi. Hatta ülkemiz yollarında , bir aile arabası için fazlasıyla yeterli bir araç.

Sonuç: Leon kullanımı zevkli bir araç. İç malzeme kalitesini ve dizaynını göz ardı edebilirseniz çok isabetli bir tercih olacaktır. Leonun kullanımı;daha önce test ettiğim focus hb, astra hb ve auris’ten daha çok hoşuma gitti. tabi yinede karar sizin. Son olarak leonu tercih edecekseniz ,led far paketini ve panaromik cam tavanıda almanızı tavsiye ederim.

Kaynak: http://www.canalperozturk.com/seat-leon-1-2-tsi-karizmasi-yeter-12871.html

Seat Leon 1.2 TSİ Test
     Seat Leon 1.2 TSİ Test
     Seat Leon 1.2 TSİ Test
     Seat Leon 1.2 TSİ Test
     Seat Leon 1.2 TSİ Test
     Seat Leon 1.2 TSİ Test

• tabii ikinci eldeki değer kaybına fazla değinmedim
  • Golf ile iç mekanda ve marka
    ve model algısında çok fark var
  • onder46 kullanıcısına yanıt
    bence golften çok ta kötü değil. Leonun eksikleri var ama , led paketli , cam tavanlı bir leon ; golf ten çok daha karizmatik duruyor
  • Hiç mi kötü özelliği yok bu arabanın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatları arasında uçurum yok yakın paraya golf almak varken neden leon alasınki?
  • güzel bir otomobil,sorunlu otomatik şanzıman ve iç mekandaki biraz zayıf malzeme kalitesi göz ardı edildikten sonra iyi bir seçenek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Leon 1.2 TSI DSG
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: postgisman

Leon biraz kemikli ..bir vites sistemine sahip.

Her yerde yaptığım espriyi burada da yapayım.

Alıntıladığım cümlenin arkasından şöyle yazılmalı .

Leonun vitesi kemikli (Bundan sonrasını Cem Yılmaz sesiyle okuyun) yalnız bildiğin kemik değil dinozor kemiği...

Acaip kemikli yavv rahatsızlık derecesinde kemikli; buna karşın benim test ettiğim Leonun direksiyonu da haddinden fazla yumuşaktı. Ben hiç hazzetmedim sürüşünden.
    Leon 1.2 tsi style+plus almaya gitmiştim test sürüşü yapınca vazgeçip 500 TL daha pahalıya golf 1.2 comfort aldım.

• Malzeme kalitesi filan bilmiyorum ama sadece dış görünümü bile insanı cezbediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 10 Eylül 2013; 16:09:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdampfer

Fiyatları arasında uçurum yok yakın paraya golf almak varken neden leon alasınki?

aynı donanım araclar,aynı platform,konsolları aynı,vites ve motor aynı

leon 1.6 tdi dsg style 58.000 cok beklemeden hatta hemen bircok renk secenegi ile alinabilir
    golf 1.6 tdi dsg comfortline 68.000 min 4 ay beklemek gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 10 Eylül 2013; 16:23:35 >
  • iç dizaynı ve malzeme kalitesi yetersiz
  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    idealden biraz daha sert ama her arabada alışması gereken özellikler vardır. ben 2009 fiestaya sahibim, geri vitese takmak baya sıkıntılı ama artık alıştım , problem yapmıyorum yani :D
  • x-rayted kullanıcısına yanıt
    Direksiyona gelince ; şu şürüş modu değiştirilenlerden alıcan ,ister yumuşak ister sert :) ama leon da sadece fr donanımda vardı galiba,
  • Motor hacmi, vergi ve yakıt bakımından tercih edilebilir bu araç. Ama style donanımı görünüş olarak beğenmedim adam etmek için birkaç opsiyon eklemek gerekiyor.
  • Yeni araç almış ve neredeyse bütün araçları denemiş biri olarak fiyatı yüksek diyorum. He bide aracın içi çok ama çok önemli. Dışından bakıcaksınız ulan güzel be diceksiniz içine binmek için can atıcaksınız. Binince de ula bu ne yawss diceksiniz. Unutmayın aracın içinde daha çok vakit geçireceksiniz. Kullanım konforu ve içerideki tasarım daha önemli bence. Auris, Leon içi çok boş araçlar yawss. Bu nedenle Astra HB aldım. Hem bu araçlardan daha ucuz :))
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    Astra Hb güzel bi araç ama çok ağır, kullanım zevkide bir o kadar yetersiz geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: postgisman

Astra Hb güzel bi araç ama çok ağır, kullanım zevkide bir o kadar yetersiz geldi bana

Hangi araca sahipsiniz merak ettim.
  • Tasarım olarak başarılı bir otomobil..
  • Yalıtımı hangi Focus'tan iyi? 2mi 3 mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    En güncel focustan daha iyi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.