Şimdi Ara

Şehir Dışı plaka kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şeihr Dışından araba alıcam ben istanbul da oturuyorum plaka (09 Aydın ili) galericiden satın alıcam galerici ilk senen değiştirmesende olur diyor bir sorun olmaz diyor kredi çektigim bankaya sordum onlarda bir sorun olmaz dediler birde size sorıyım dedim daha once boyle kullanan varmı ne gibi olumsuzlukları olur boyle birşeyden ceza yermiyim

• Ruhsatı üzerinize alırken ikamet göstermek zorundasınız. Eğer Aydın'da ikametiniz varsa ruhsat işlemlerini orada yaparsınız böylece plaka masrafına gerek kalmaz.

Gerçi ruhsatı yenilerken benden ikametgah senedi istemediler, numara değişmişti kimse niye adres değişiyor diye sormadı
  • trafikte çok sıkıştırırlar aydından gelmiş yol iz bilmez gibilerinden
    babamdan biliyorum
  • birde trafik sigorta ücretleri farklı sanırım. İstanbul plaka kaza riski daha yüksek olduğu için biraz daha pahalı,ama 5-10 lira falan olması lazım fark, çok da değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepduru85

Şeihr Dışından araba alıcam ben istanbul da oturuyorum plaka (09 Aydın ili) galericiden satın alıcam galerici ilk senen değiştirmesende olur diyor bir sorun olmaz diyor kredi çektigim bankaya sordum onlarda bir sorun olmaz dediler birde size sorıyım dedim daha once boyle kullanan varmı ne gibi olumsuzlukları olur boyle birşeyden ceza yermiyim

noter satışı yapılırken noter size plakayı değiştirip değiştirmeyeceğinizi sorar.. yani değiştirmek zorunda değilsiniz.. değiştirmek isterseniz ruhsatın tescil kısmını noter alır ve işleminiz bitmiş bir şekilde trafik tescilden ikametgahınıza gönderilir.. aslında plakayı değiştirmezseniz şöyle karınız bile olabilir.. zorunlu trafik sigortası İstanbul plakalı araçlar için 210 TL ise Aydın plakalı araçlar için 150-160 TL olacaktır küçük şehir diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: katatoniaaa

birde trafik sigorta ücretleri farklı sanırım. İstanbul plaka kaza riski daha yüksek olduğu için biraz daha pahalı,ama 5-10 lira falan olması lazım fark, çok da değil yani.

150 tl gibi bir fark var sigortada 10-20 tl değil kaskoda da en az o kadar fark oluyor bide ben 30 yaşın altnda oldugum için şoför indirimi alamıyorum yani %17 indirimden faydalanamıyorum kasko 1500 tl olur diyorlar grupama dan fiyat aldım 2400 tl çektiler ben resmen dumura ugradım en fazla 1000 tl bekliyordum şimdi bunları hesap etmeye başladım mecburen çünkü zaten kredi çektim birde kasko-sigorta falan onlara 2000 tl verirsem bu beni sıkıntıya sokabilir o yuzden en küçük şeyleri bile hesap eder hale geliyor insan araba almanın bu kadar zor oldunu bilmiyordum ilk arabam olucak inşallah

• Bence çok elzem değilse plakayı değiştirme..http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/trafik-sigortasi-rehber-tarifesi-1 adresinde 1 temmuzdan itibaren geçerli zorunlu trafik sigortalarının il il değerleri var.. buna göre istanbul plakalı bir araca 307 TL ödemen gerekiyor.. Aydın plakalı bir araca ise 153 TL.. % 100 fark var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şehir dışından araç almak
    10 yıl önce açıldı
    Şehir dışından 0 araç almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Istanbulda 35plaka arac kullaniyorum hic bir olumsuz yani yok. Tam tersi insanlar Izmir'i sevdigi icin midir nedir baya yol veren var
  • sorumluluğu çok ağır şöyleki seni görenler bu yabancı kim bilir niye gelmiştir buraları bilmez edebiyatı yapıp habire tokatlamaya
    çalışmaktalar.

birde o yöreyi temsil etmektesin yanlış yapmamak önemli

arka cama şöyle bir tabela olabilir ben de düşünüyorum

PLAKA ALDATMASIN İSTANBUL ÇOCUĞUYUM

özellikle şehirler arası yollarda İstanbul plakanın çok yürüyen bir namı var

vergi olayına gelirsek 350 yerine 120 veriyorum işte farkı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

sorumluluğu çok ağır şöyleki seni görenler bu yabancı kim bilir niye gelmiştir buraları bilmez edebiyatı yapıp habire tokatlamaya
    çalışmaktalar.

Ben de sürekli istanbuldayım ve 34 plakalı değil aracım, hiç de öyle tokatlamaya çalışan olmuyo yanlışınız var

Şehirlerarası yollarda 34 plakalı araçlarla ilgili o yürüyen nam da iyi değil, istanbullu işte ne anlar uzun yoldan diyen çok var

Vergiden kastınız ne onu da anlamadım, yanlış bilgilendirmeyin milleti

• quote:

Orijinalden alıntı: UML

quote:

sorumluluğu çok ağır şöyleki seni görenler bu yabancı kim bilir niye gelmiştir buraları bilmez edebiyatı yapıp habire tokatlamaya
    çalışmaktalar.

Ben de sürekli istanbuldayım ve 34 plakalı değil aracım, hiç de öyle tokatlamaya çalışan olmuyo yanlışınız var

Şehirlerarası yollarda 34 plakalı araçlarla ilgili o yürüyen nam da iyi değil, istanbullu işte ne anlar uzun yoldan diyen çok var

kasko ve sigorta biraz daha ucuz olur diye duydum istanbul dışı plakada

• quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk

Istanbulda 35plaka arac kullaniyorum hic bir olumsuz yani yok. Tam tersi insanlar Izmir'i sevdigi icin midir nedir baya yol veren var

34 plakayla izmirde araç kullanmak o kadar değil ama insanların bakışı çok değişiyor.:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: redevil4

quote:

Istanbulda 35plaka arac kullaniyorum hic bir olumsuz yani yok. Tam tersi insanlar Izmir'i sevdigi icin midir nedir baya yol veren var

34 plakayla izmirde araç kullanmak o kadar değil ama insanların bakışı çok değişiyor.:D

Dogru Bu yaz Izmir'e 34 plakali aracla gittim. Durup dururken kapismaya calisanlara cok rastladim. Gereksiz korna calanlar vs vs. 34 plakaya karsi ciddi bir antipati var Izmir'de. Belli ki 34plakali sirket arabalarindan bikmislar Izmirliler.

Tabi ben Istanbul'da 35plakali arabayi Istanbul'lu gibi kullandigim icin problem yasamiyor da olabilirim. Cunku Izmir'e 35plakali aracla gitsem bile icimdeki 34 cikiyor ortaya

• quote:

Orijinalden alıntı: UML

quote:

çalışmaktalar.

size denk gelmemiş o zaman.
    vergiden kastım trafik sigortası ve ve illere göre dağılımı dersem yeterli olacak çok karıştırmayalım konular hassas

merak edenler araştırıp aradaki farkları buluyor,kasko içinde benzer durumlar var.

bilgilendirmem doğru ve kanuni belgelerle ispatlı.

yanlışlık yok yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redevil4

quote:

Dogru Bu yaz Izmir'e 34 plakali aracla gittim. Durup dururken kapismaya calisanlara cok rastladim. Gereksiz korna calanlar vs vs. 34 plakaya karsi ciddi bir antipati var Izmir'de. Belli ki 34plakali sirket arabalarindan bikmislar Izmirliler.

Tabi ben Istanbul'da 35plakali arabayi Istanbul'lu gibi kullandigim icin problem yasamiyor da olabilirim. Cunku Izmir'e 35plakali aracla gitsem bile icimdeki 34 cikiyor ortaya

hele plakanız Anadolu da bir ile aitse bu kornalar ve itelenme haliniz hayli fazlalaşıyor.

el kaldırıp pardon ben yabancıyım gibilerden kurtulma ihtimali var diğer türlü agresif olamk cinayet sebebi..

dağdan geldin bağlıyı kovuyorsun halleri.

• Vergi ayrı trafik sigortası ayrı işte yanlış da tam orda.

Kasko ve trafik sigortasının il il farklı olduğu ve istanbul için yüksek olduğu doğru tabi, ben nisan 2009 da 90 tl' ye trafik sigortamı yenilettim (%10 hasarsızlık indirimi var sadece, 34 plaka değil) Kaskoda da plaka indirimi diye bi indirim var gerçekten
  • konuyu hortlattım ama. izmir plakalı bir araç alacağım. plaka değişimi ekstradan 130tl masraf oluyor diye vazgeçtim. aracı kütahyadan kullanacağım. yani normal şehir büyükşehir değil. sigorta açısında pahalı olur mu? yoksa 130tl masrafı yapmaya değer mi? acil cevap veren olursa sevinirim. aracı cuma günü alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

konuyu hortlattım ama. izmir plakalı bir araç alacağım. plaka değişimi ekstradan 130tl masraf oluyor diye vazgeçtim. aracı kütahyadan kullanacağım. yani normal şehir büyükşehir değil. sigorta açısında pahalı olur mu? yoksa 130tl masrafı yapmaya değer mi? acil cevap veren olursa sevinirim. aracı cuma günü alıyorum.

bonuslarla ödersin

şaka şaka kütahyada sigorta ve kasko daha uygundur sanıyorum bu sebeple plakayı değiştirin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • labidu kullanıcısına yanıt
    ehehe hocam şaka bi yana bonus geçse öderim tabi yarın yatacak hepsi
    ancak sigorta yaptırırken peşin ödemeyi tercih ediyorum zira aracı 1 sene kullanacağımı sanmıyorum. satıp model yükseltme ihtimalim var.
    http://www.tsb.org.tr/trafik-sigortasi-rehber-tarifesi.aspx?pageID=779
    şu türkiye sigortalar birliğinin sitesinde rehber tarifeye baktım. izmir 450tl iken kütahya 290tl arada 160tl fark var gibi. ama ben önceki aracımda kütahya plaka olmasına rağmen 350tlye yaptırmıştım sigortayı. şimdi de izmir plaka diye 500tl çıkmasın sonra?
    130tl plaka masrafı yapmak mı mantıklı? yoksa 100 ile 160tl arası ne kadar fark çıkacağı belli olmayan sigortayı yaptırmak mı mantıklı?

• quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

ehehe hocam şaka bi yana bonus geçse öderim tabi yarın yatacak hepsi
    ancak sigorta yaptırırken peşin ödemeyi tercih ediyorum zira aracı 1 sene kullanacağımı sanmıyorum. satıp model yükseltme ihtimalim var.
    http://www.tsb.org.tr/trafik-sigortasi-rehber-tarifesi.aspx?pageID=779
    şu türkiye sigortalar birliğinin sitesinde rehber tarifeye baktım. izmir 450tl iken kütahya 290tl arada 160tl fark var gibi. ama ben önceki aracımda kütahya plaka olmasına rağmen 350tlye yaptırmıştım sigortayı. şimdi de izmir plaka diye 500tl çıkmasın sonra?
    130tl plaka masrafı yapmak mı mantıklı? yoksa 100 ile 160tl arası ne kadar fark çıkacağı belli olmayan sigortayı yaptırmak mı mantıklı?

izmir plaka trafik sigortası falan her terlü fazla çıkacağını tahmin ediyorum.kütahya uygun olması lazım.cebinizden aynı para çıkacak muhtemelen o sebeple plaka değişikliğini tavsiye ederim.birde her zaman şunu yaparım cebimden aynı para çıkacaksa bunun tamamını aynı kişi kuruma vermek yerine birçok insan arasında bölüştürürüm ki ekonomin dengesi 0.01 birimde olsa olumlu katkı yaptıgımı dusunurum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.