Şimdi Ara

Sıcaktan ön camım çatladı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmir öğlen sıcağında araba zaten olmuş bir fırın. binmeden önce 2 dk klimayı açarak çalıştırdım ve dışarıdan soğuk su tuttum. sanırım soğuk suyun da tesiriyle koca ön cam yukarıdan aşağıya doğru yaklaşık 15 cm.çatladı. yarın kasko kapsamında değiştirteceğim, inşallah problem çıkmaz.

siz, siz olun. kızgın cama soğuk su tutmayın

• Geçmiş olsun dostum. Buz gibi suyu dökmek nerden aklına geldi?
  • geçmiş olsun taner abi. Kasko bir sorun çıkarmaz merak etme deiştirirler hemen
  • Değiştiriler değiştirmesine de . orjinal servise değil herhangi bir camcıya yönlendiriler. En iyi ihtimalle Doraglass falan takılır. (yerli malı) Eğer aracında benim 307 gibi colormatik cam varsa onu da unut. Ayrıca ön camına yapışık yağmur , far sensörü gibi aparatların varsa dikkat et benimki gibi yerinden söküp bozup takamamazlık etmesinler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gen. cerrah

Değiştiriler değiştirmesine de . orjinal servise değil herhangi bir camcıya yönlendiriler. En iyi ihtimalle Doraglass falan takılır. (yerli malı) Eğer aracında benim 307 gibi colormatik cam varsa onu da unut. Ayrıca ön camına yapışık yağmur , far sensörü gibi aparatların varsa dikkat et benimki gibi yerinden söküp bozup takamamazlık etmesinler.

olur mu hiç. orjinal camdan başkasını taktırmam. arabam avensis ve bahsettiğin bazı alengirler var zaten.

bu arada su da buz gibi değildi, normal çeşme suyuydu, ama dökmez olaydım
  • quote:

Orjinalden alıntı: gen. cerrah

Değiştiriler değiştirmesine de . orjinal servise değil herhangi bir camcıya yönlendiriler. En iyi ihtimalle Doraglass falan takılır. (yerli malı) Eğer aracında benim 307 gibi colormatik cam varsa onu da unut. Ayrıca ön camına yapışık yağmur , far sensörü gibi aparatların varsa dikkat et benimki gibi yerinden söküp bozup takamamazlık etmesinler.

arkadaşım seni galiba güzelce kazıklamışlar Benim aracımda 307 ve daha 1ay önce aracımın ön camı kaskodan deişti. Orjinaş PUG camı ve yeşil + sensörler

• normal şartlarda temperlenip gerilim giderilmesi
    yapılmış bu camlarda tür şeylerin olması çok zor.
    üretim,mühendislik hatası olma olasılığı yüksek.
    mevcut camın sıcaklığı en fazla öglen sıcağında
    60-70 derecedir,bilemedin 80 derecedir.bu sıcaklıktan
    0 dereceye ani düşürmeyle termal şok meydana gelmez.
    o parti malın gerilim giderimesinde bir şeyler gözden kaçmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön Cam Catlağı
    18 yıl önce açıldı
    Kasanın camı patladı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricardozonta

normal şartlarda temperlenip gerilim giderilmesi

dostum yazdığın gibi güneş altındaki sıcaklık olsun 60-70 derece.
    çeşme suyu dediğimiz şeyin 20-25 dereceden soğuk olmayacağı malum. bunu ani şoklama yapıp deepfreeze'e koymadık ki. yazdığın gibi üretim hatası aklıma geldi.
  • kışın buz tutmuş cama sıcak su döküncede cam çatlar buda tam tersi olmuş ani sıcaklık değişiklikleri camın çatlamasına neden oluyor kaskodan orijinal camı taktırırsın cam çatlaması kasko için olağan bir durum hiç sorun çıkarmadan hemen hallederler
  • geçmiş olsun bu sıcaklar böyle devam ederse bizde yarılcaz ortadan 2 ye
  • Ben de evde çay bardaklarını çatlatıyorum aynı yöntemle

Bu arada geçmiş olsun..Kasko halleder ne de olsa..
  • Geçmiş olsun.

Marka, model neydi?

Düzeltme:

Avensis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 27 Haziran 2007; 0:48:15 >
  • geçmiş olsun bu size ders olmuştur bence aslında kışında çay bardaklarına sıcak su koyunca böyle olur ordan aklınıza gelseydi keske neyse olana çare yoktur tekrar geçmiş olsun.
  • yeni camınız şimdiden hayırlı olsun, taktırmışken pimapen taktırın
  • valla böle bişe hayatta aklıma bile gelmez!!!!!!!!!!!!
    soğuk su dökmenin amacı kabini serinletmekmi ??
  • ewt sudan çatlamış kaskodan bi sorun olacağını sanmam
  • peki bir şey sorcam cam bir kenara suyu dökünce siz serinleyebildiniz mi, ben bu sıcakta sğrekli arabadayım serinlemek için napcamı şaşırdım, klima da acaip baş ağrısı yapıyor bir süre sonra...
  • telefonla görüştüm kasko kapsamında orjinal cam takılarak bugün değişecek. elemanı bekliyorum
  • kolay kolay çatlamazdı demek ya kusur vardı mikro seviyede yada bir yerden darbe aldı zayıfladı cam oradan soguk su da yıyınce çatladı gergınlığe dayanamadı. olabılır ama zo r olur olmaz demeyın
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

quote:

Orjinalden alıntı: ricardozonta

normal şartlarda temperlenip gerilim giderilmesi

dostum yazdığın gibi güneş altındaki sıcaklık olsun 60-70 derece.
    çeşme suyu dediğimiz şeyin 20-25 dereceden soğuk olmayacağı malum. bunu ani şoklama yapıp deepfreeze'e koymadık ki. yazdığın gibi üretim hatası aklıma geldi.

deniz suyu antalyada bile 25 derece. çeşme suyu 25 dereceden düşüktür. bence çatlaması normal...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.