Şimdi Ara

Şişman ama güçsüzüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.71 boyunda 114 kiloyum ama örneğin kasları göstermek için kolunuzdaki kasları sıkarsınız ya öyle yapınca kollarım titremeye başlıyor bir sey taşırken çok zorlaniyorum vs 1-2 gün spor salonuna gittim hareketleri en düşük ağırlıklarda zor yapıyorum bu neden böyle çözümü nedir acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Gözümde vücudunuzu hayal ettim de etmez olaydım. Lütfen sporu birakmayın. Sizin kas oranınız az yağ oranınız çok fazla olmasından kaynaklı olmalı bir durum hem ağırlık çalışın hem kardio kasın beslenmenizi düzenli tutun kalorinizi aşmayın ilerde her şey düzelir.
  • Östrojenden patlıyor çünkü vucudun ondan kuvvetsizsin . Selamlar sevgiler.. diyetini bozma...0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlarda herkes hamdır. Zamanla düzelirsin panik yapma. Kimse anasinin karninda 100 kg agirlik kaldirmakla başlamiyor. Herşeyin ilacı zaman. Sabirli ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 23 Ocak 2019; 10:3:45 >
  • Olması gereken zaten bu değil mi ? Yağın sana ne olarak bir yararının dokunmasını bekliyorsun ki hocam ? Kas değil ki bu sana güç kuvvet veya dayanıklılık sağlasın.

• Şişko olunca guclu olacaksınız diye birşey yok. 2 sene önce 107 kilo ve 40 kg bench in altında kalan bir obezdim mesela. Spor yapmagimdan gucsuzdum. Spor yapan şişko biri guclu olur o ayrı yinede zaman ister.

• Birisi sallamis ostrojenden dolayı diye ancak boyle bir durum malesef yok buna cok güldüm soylemeden geçmeyeyim. Vücudunuz spora aliskin degil, kondisyonunuz dusuk, agirlik kaldirma gecmisiniz yok ya da cok az, fazla kilonuz mobilitenizi kisitliyor. Yavas yavas kilo verdikce hareketlere asina oldukca kuvvet artisi yaşayacaksınız. Cardio agirlikli full body programlarina yonelmenizi tavsiye ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Kiloluyum.,,
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok normal , of ya çok az kaldırıyorum bu dumbeller niye 4,5 kilo vs sebeplerden dolayı motivasyonunuzu asla düşürmeyin zamanla her şey düzelir.
    bu arada cardiolara yüklenmeye çalış
  • Hayatında hiç bir sporla uğraşmamışsın, belki yürüyüş bile yapmıyorsun. Bu aşırı normal. Düşün şimdi, 71 boyundasın, 70 kilosun ve sırtında sürekli 44 kiloluk bir çanta ile geziyorsun, başka şeye gücün kalır mı?
  • hocam sizin kilonuzda muhtemelen en güçlü kaslarınız bacak kaslarınızdır. üst taraf güçsüzdür diye tahmin ediyorum. ama bu problem değil, çalıştıkça ağırlık kaldırdıkça kaldırabileceğiniz kilolar artacak. bence ilk önce kardiyo ağırlıklı antrenman yapıp biraz kilo verin. 95-100 kg civarına düşünce ağırlık kaldırma antrenmanlarını arttırmaya başlayıp kardiyoyu azaltın.

size bir program yazayım:

- bench press ve shoulder press dönüşümlü (boş barı 5 kez indirip kaldıramıyorsanız 2 adet hafif dumbel kullanın)
    - lat pulldown (3 set 10 tekrar yapabileceğiniz bir ağırlık seçin)
    - leg press (bunda iyi kaldırırsınız bence)
    - seated row (3 x 10)
    - deadlift (boş bar = 20kg yaparsınız bence ordan başlayın)
    - kardiyo (10 dk lineer kardiyo. örn: 10 dk eliptik bisiklet veya normal bisiklet veya row makinası varsa ondan yapın)

deadlift dışında 3x10. deadlift 2x5. ağırlıkları da bu setleri yapabileceğiniz şekilde seçin. yani atıyorum 3 set 10 tekrar yapın ama 3 set 12 tekrar yapamayacak şekilde olsun. 8. tekrar sizi yorsun 9. tekrar da zorlayın, 10. tekrar Allah ne verdiyse abanın gibi

haftada en az 3 gün salona gidin. bu 6 egzersizi yapın. 2-4 ay arasında 95-100 kg civarına inersiniz.

bunların dışında abur cubur yemeyin (cips, mcdonalds, kola gibi), şekeri ve tuzu olabildiğince azaltın. yumurta, tavuk eti, süt, yoğurt, sebze ve meyve tüketin. beyaz ekmek yemeyin. esmer ekmek alın onu da olabildiğince azaltın. çikolata yemeyin onun yerine muz elma vs yiyin. her öğün yemeğe başlamadan önce 2 normal bardak su için. yemek yedikten 1.5 - 2 saat arasın sonra spora başlayın. spordan yarım saat önce 1 muz tüketebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.